به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز در روز سه شنبه، هم اكنون بیش از 900 هزار مسلمان روهینگیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیك به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
اما فعالان حقوق بشر اعلام كرده اند كه اردوگاههایی كه مسلمانان روهینگیا را در خود جای داده اند اصلا برای زندگی مناسب نیستند.
سازمان ملل در گزارش خود اعلام كرد: نقشه های سیل و رانش زمین در بنگلادش نشان می دهند كه حداقل 100 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به دلیل این تهدیدات با خطر بزرگی روبرو هستند و باید هرچه زودتر به مناطق امن تر منتقل شوند.
در ادامه این گزارش آمده است: كمبود فضا، چالش اصلی این اردوگاه ها است. شلوغی بیش از حد این اردوگاه ها منجر به شرایط بسیار سخت زندگی شده است و فضای لازم برای خدمات و امكانات در آنها وجود ندارد. علاوه بر این، تراكم زیاد جمعیت، ادامه اقدامات محافظتی و پیشگیرانه را با چالش روبرو می كند و شیوع بیماری هایی مانند دیفتری كه در حال حاضر در اكثر اردوگاه های روهینگیا وجود دارد را افزایش می دهد.
اگرچه یك برنامه واكسیناسیون سریع، خطر شیوع بیماری وبا را در ارودگاه ها كاهش داده است اما تاكنون 4865 نفر از مسلمانان روهینگیا به بیماری دیفتری مبتلا شده اند كه از این تعداد 35 نفر جان خود را از دست داده اند.
سازمان جهانی بهداشت بیش از 500،000 روهینگیا را علیه دیفتری واكسینه كرده است. روز شنبه پزشكان به 350،000 كودك روهینگیایی واكسن تزریق كردند.
این سازمان همچنین دارای دو هزار و 500 واكسن ضد تشنج است كه برای مقابله با اثرات مرگ بار این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد اما در حال حاضر تولید این نوع واكسن در سطح جهانی با كاهش روبرو بوده است.
شیوع بیماری اوریون در میان مسلمانان روهیگنیا نیز مسوولان سازمان جهانی بهداشت را نگران كرده است.
سازمان ملل اعلام كرده است كه در چند هفته گذشته موارد ابتلا به بیماری اوریون افزایش یافته است چرا كه مسلمانان روهینگیا و جوامع میزبان آنها هرگز در برابر این بیماری بسیار مسری واكسینه نشده اند.
بیماری اوریون به ندرت كشنده است اما می تواند منجر به عوارضی مانند مننژیت شود.
اكثر مسلمانان پناهجوی روهینگیا در بنگلادش كه حدود 585 هزار نفر را تشكیل می دهند در دو منطقه بسیار شلوغ به نام كوتوپلونگ و بالوكالی حضور دارند.
در گزارش سازمان ملل آمده است: بخش اعظمی از این منطقه به دلیل خطر زیاد رانش زمین و سیل برای سكونت انسان مناسب نیست. احتمال رانش زمین به دلیل عبور و مرور مكرر افراد در ارتفاعات افزایش یافته است.
یك بررسی مهندسی كه اخیرا انجام شد نشان داد كه در صورت بارش باران و وقوع سیل، اكثر جاده های منتهی به ارودگاه های مهاجران غیر قابل دسترس خواهد بود بنابراین برنامه جهانی غذا تصمیم گرفته است با استفاده از بنادر بنگلادش اقدام به توزیع غذا میان پناهجویان روهینگیا كند.
بیش از 650 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از روز 25 اوت (سوم شهریور) به علت حملات شدید نیروهای ارتش و گروههای بودائی افراط گرای میانمار و قتل و كشتار و سوزاندن خانههایشان، وادار به ترك خانه و كاشانه خود در ایالت فقیرنشین راخین و رفتن به سوی مرزهای بنگلادش شدند.
تاكنون 'آنگ سان سوچیگ' رهبر معنوی میانمار و برنده جایزه صلح نوبل و فرماندهان ارتش این كشور از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به 135 گروه نژادی این كشور خودداری كرده و میگویند مسلمانان روهینگیا بهصورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت كردهاند. اما این ادعا توسط روهینگیایی ها رد شده است. آنها میگویند سابقه حضورشان در میانمار، دستكم به چند سده اخیر میرسد.
بنگلادش و میانمار در تاریخ 25 ماه نوامبر یك توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخاین امضا كردند.
بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی كه دو كشور باید امنیت، سلامت و كرامت آنها را تامین كنند.
اما دولت بنگلادش اعلام كرده است طرح بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار به تاخیر افتاده است.
مسلمانان روهینگیا خواهان بازگرداندن دارایی های روهینگیا و مجازات عاملان قتل عام خانواده های خود از سوی دولت میانمار هستند.
دور جدید خشونت ها در میانمار پس از حمله شبه نظامیان میانماری موسوم به ارتش رستگاری اركنان روهینگیا(ARSA) به چندین ایستگاه پلیس در ایالت راخاین آغاز شد. ارتش و گروه های بودایی با حمله به مسلمانان روهینگیا اقدام به كشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهای روهینگیایی كردند.
به گفته سازمان پزشكان بدون مرز، در جریان این حملات بیش از 6 هزار 500 مسلمان روهینگیایی كشته شده اند.
آساق**267**وحیده دینداری**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۰
دهلی نو - ایرنا - سازمان ملل در گزارشی اعلام كرد: بیش از 100 هزار مسلمان روهینگیا كه در اردوگاههای شلوغ بنگلادش حضور دارند با آغاز باران های فصلی این كشور در خطر سیل، رانش زمین و توفان قرار می گیرند.