اروميه- ايرنا- رئيس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي گفت: در حال حاضر 148 طرح تحقيقاتي در حوزه هاي پايان نامه هاي دانشجويي در مقطع كارشناسي ارشد، اصلاح بذر و نهال و گياه پزشكي در استان در دست اجراست.

عباسعلي روانلو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از جمله اين طرح ها مي توان به 14 پايان نامه كارشناسي ارشد دانشگاهي و 48 طرح در زمينه اصلاح بذر و نهال اشاره كرد.
وي بيان كرد: 11 بخش، چهار ايستگاه مصوب، سه واحد آموزشي و چهار مزرعه تحقيقاتي با همكاري 20 پژوهشگر و 50 عضو هيات علمي در مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي آذربايجان غربي فعال است.
وي اضافه كرد: معرفي رقم هاي جديد زراعي و باغي از جمله در محصولاتي نظير گندم، جو و چغندرقند در راستاي افزايش راندمان توليد و مقاومت به آفات و بيماري هاي گياهي از جمله مواردي است كه در اين مركز مورد پژوهش قرار مي گيرد.
رئيس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي اظهار كرد: دستاوردهاي اين بخش به صورت معرفي يافته ها به مهندسان كشاورزي و ناظران استاني و نيز شركت هاي توزيع بذر معرفي مي شود.
روانلو با بيان مصاديقي اين زمينه اظهار كرد: يكي از نتايج تحقيقات در اين مركز، معرفي نخود سعيد و گندم پيشگام و ميهن است كه افزايش 2 برابري در واحد سطح را دارا بوده و مقاوم به خشكسالي و بيماري هاست.
وي اضافه كرد: امسال رقم ميهن در گندم ارائه شده و درصدد هستيم تا رقم ميهن را در بين زارعان ترويج و توسعه دهيم.
وي از اجراي طرح هاي تحقيقاتي براي ارتقاي راندمان در توليد چغندرقند در اين مركز خبر داد و اظهار كرد: تا پيش از سال 1380 متوسط توليد در هكتار اين محصول، 35 تن بود ولي هم اكنون با تلاش محققان و همكاري كشاورزان به توليد بالاي 60 تن در هكتار و ركورد 140 تن در هكتار در نقده دست يافته ايم كه از متوسط جهاني نيز بسيار فراتر است.
به گزارش ايرنا، مركز تحقيقات كشاورزي آذربايجان غربي از سال 92 به صورت تخصصي در 6 محور مشغول به فعاليت شده است كه شامل پژوهش و فن آوري، توليد محصولات فن آورانه، نظارت، ثبت و گواهي شامل بذر، نهال، سموم و آفت كش ها بوده و هم اكنون نيز در سطح سرم سازي و آنتي بيوتيك ها با موسسه رازي فعاليت دارد.
نگهداري 1200 گونه گياه در اين مركز آن را به يك موزه گياهان نيز تبديل كرده است.
7125/2093
خبر: طاهره نويد آرين ** انتشار: صابر چهرقاني