به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا از دومین روز نشست اپدیم در تهران كه با حضور نمایندگان كشورهای آسیا و اقیانوسیه برگزار شده، محسن غفوری آشتیانی استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله و مهندسی زلزله دلیل انتخاب اپدیم در ایران را ظرفیت كشور در خصوص شناخت سوانح طبیعی، ارزیابی اثرات ناشی از خطرات و آگاهی از روش های مقابله با بلایا طبیعی دانست و گفت: البته نیازمند مشاركت دیگر كشور برای بهرمندی حداكثری هستیم.
وی همچنین هدف ایجاد مركز اپدیم را توسعه مبتنی بر سازگاری و پایداری دانست و گفت: ارزیابی و نتایجی كه اپدیم بدست می آورد، می تواند به سیاستگذاران و مسوولان كشوری برای ساخت كشوری بهتر كمك كند.
غفوری در این باره افزود: مسولان می توانند با بهره گیری از نتایج اپدیم سیاست های را اتخاذ و اجرایی كنند كه بلایای طبیعی منجر به اختلال جدی و طولانی مدت در زندگی مردم نكند.
به گفته آشتیانی، اپدیم باید بتواند ظرفیت های كشور عضو را در كنار هم قرار دهد تا به نفع توسعه ایمنی در كشورها منجر شود.
فرخ توكلی معاون فنی سازمان نقشه برداری كشور نیز طی سخنانی با اشاره به این كه بلایای طبیعی مربوط به یك كشور نمی ماند و كشورهای مختلفی را در گیر می كند، گفت: در زلزله كرمانشاه ایران بخش هایی از كشور عراق نیز لرزید.
وی گفت: برای تعیین موقعیت زلزله نیازمند اطلاعات دیگر كشورها هستیم.
توكلی با اشاره به استقرار اپدیم در ایران گفت: ظرفیت این سازمان كه دسترسی به اطلاعات ماهواره ای، جی.پی.اس و دیگر فناوری های به روز است، می تواند به مدیریت كاهش بلایا طبیعی كمك كند.
وی با اشاره به برنامه سازمان ملل متحد برای ایجاد مركزی با عنوان اپدیم در تمام قاره ها گفت: استقرار مركز آسیا و اقیانوسیه اپدیم در ایران می تواند به تبادل اطلاعات درخصوص مدیریت بلایای طبیعی منجر شود.
توكلی گفت: هنگامی كه استاندارد های مشترك از داده های بلایای طبیعی همچون زلزله و ریزگرد در اختیار داشته باشیم، بهتر می توانیم آن را مدیریت و خسارات را كاهش دهیم.
معاون فنی سازمان نقشه برداری كشور افزود: به عنوان مثال اگر ایران اطلاعات كافی از ریزگردهایی كه در عراق وجود دارد، داشته باشد، بهتر می تواند برای كاهش آن برنامه ریزی كنیم.
وی اضافه كرد: مركز اپدیم می تواند با نظارت بر روی آب های مرزی كشور میان ایران و دیگر كشورها، میزان آن را مدیریت كند.
این مسوول سازمان نقشه برداری كشور با بیان این كه اپدیم كار سختی را پیش رو دارد، گفت: زیر ساخت ها و ظرفیت های كشورهای عضو متفاوت است ولی موضوعی كه می توان به آن امیدوار بود، آموزش كشور ها از سوی اپدیم است.
علی سلطان پور مدیر آبنگاری و امور جذر و مد سازمان نقشهبرداری كشور نیز طی سخنانی در این نشست گفت: منطقه آسیا و اقیانوسیه نیازمند داشتن ظرفیتی برای گرفتن سرویس های مختلف از ظرفیت های كشور های عضو هستیم.
وی توضیح داد: استفاده از ظرفیتهایی مانند ماهواره ها و لرزه نگارهای كشورهای عضو پیش، حین و پس از وقوع حوادث. به مدیریت بلایای طبیعی كمك می كند.
سلطان پور درباره زلزله گفت: شناسایی گسل های فعال و هشدار به مسوولان امر برای ساخت و ساز های بروی آن یكی از امكانات است.
تفاهم نامه تاسیس مقر آسیا و اقیانوسیه توسعه مدیریت اطلاعات بلایا(اپدیم) روز گذشته - سه شنبه - در هتل اسپیناس پلاس تهران، به امضای محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و «شمشاد اختر» معاون دبیر كل سازمان ملل متحد رسید.
«اپدیم» یك مركز وابسته به كمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه(اسكاپ) است كه به پیشنهاد جمهوری سلامی ایران و به طور اخص سازمان برنامه و بودجه كشور با گذشت بیش از یك دهه پیگیری مداوم، رایزنی و مذاكره با طرفهای مرتبط داخلی و خارجی در تهران افتتاح شد.
این مركز با هدف خدمترسانی در زمینه اطلاعات بلایا به ویژه زلزله برای كشورهای عضو «اسكاپ» راهاندازی شده و تلاش دارد مدیریت دانش، ظریفسازی، انتقال دانش فنی و تجارب موفق سایر كشورها در قالب همكاریهای جنوب - جنوب در راستای افزایش تابآوری در زمینه بلایا و كاهش خطرات آن انجام وظیفه كند.
از 40 بلای طبیعی شناخته شده در دنیا 30مورد آن در كشورمان رخ داده است كه از مهمترین و پربسامدترین آنها میتوان به زلزله اشاره كرد كه تلفات و خسارات فراوانی بر جای گذاشته است؛ با توجه به این مسائل، تاسیس مركز «اپدیم» در راستای پاسخگویی به نیازهای منطقه و كشور بوده است.
در این نشست دو روزه، 40 نفر از نمایندگان كشورهای عضو كمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای منطقه آسیا و اقیانوسیه(اسكاپ) و نمایندگان تخصصی دستگاههای مختلف از جمله سازمان نقشهبرداری كشور، سازمان مدیریت بحران كشور، مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی و سایر دستگاهها به بررسی و تبادل نظر در خصوص بلایای طبیعی منطقه از جمله زلزله، گرد و غبار، سیل و روشهای مقابله با آنها پرداخته و می پردازند.
اجتمام**3377 **1418
خبرنگار : سمانه زین العابدین
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۸
تهران - ایرنا - كارشناسان در دومین روز نشست «اپدیم» اعلام كردند كه در اختیار داشتن اطلاعات استاندارد و اشتراك آنها بین كشور ها می تواند به كاهش خسارات ناشی از بلایا طبیعی كمك كند.