'حمید ظهرابی' روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار كرد : به طور جدی پیگیر تامین حق آبه تالاب ها هستیم و در نشست ویژه طرح های توسعه كشاورزی مقرر شد كه طرح های كشاورزی با لحاظ تامین حق آبه تالاب ها باشد.
سرپرست معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست ادامه داد : همچنین بر این مبنا آب رودخانه كارون در انتهای مسیر باید به طور متوسط بین 120 تا 150 متر مكعب بر ثانیه خروجی داشته باشد تا بتوان از پیشروی آب شور خلیج فارس به این رودخانه جلوگیری كرد .
وی گفت: در حال حاضر چهار میلیارد و 200 میلیون متر مكعب برای حق آبه تالابهای شادگان، هورالعظیم، بامدژ و میانگران پیش بینی شده است.
ظهرابی تاكید كرد: برآوردی تحت عنوان تعیین نیاز زیستی تالابها در دست اقدام داریم كه بخشی از آن انجام شده یا در مرحله بازنگری است و بخشی دیگری نیز در دست انجام است.
وی همچنین از برآورد نیاز تالاب برای تعیین شاخص دقیق نیاز زیستی تالاب ها و مقدار آب لازم برای جریان طبیعی رودخانه خبر داد.
سرپرست معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست ادامه داد: برای احقاق حقابهها دفتری در سازمان حفاظت محیط زیست تحت عنوان دفتر حفاظت از تالاب های كشور و مسایل مرتبط تشكیل شده كه كارشناسان به صورت تخصصی موضوعات مرتبط به آن را پیگیری میكنند.
وی بیان كرد: ستادی در سطح ملی تحت عنوان ستاد مدیریت و هماهنگی مدیریت و احیای تالاب ها به ریاست معاون اول رییس جمهور و به دبیری سازمان حفاظت محیط زیست تشكیل شده این موضوع را در این كارگروه و كارگروههای وابسته مطرح میكنیم.
ظهرابی تصریح كرد: تلاش می كنیم با اعمال برنامه مدیریت زیست بومی كه برنامه مدیریت مشاركتی است به سمت احیای تالابهای كشور حركت كنیم.
تالاب شادگان در جنوب خوزستان ، هور العظیم در غرب سوسنگرد، تالاب میانگران در شمال شرقی و در یك ونیم كیلومتری شهرستان ایذه و تالاب بامدژ بین اهواز و دزفول و غرب رودخانه كارون واقع شده اند.
7164/6002 /6064
خبرنگار: عاطفه جوادی**انتشار: محسن بهاروند
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۲
اهواز - ایرنا - سرپرست معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست كشور گفت: براساس ضوابط و مقررات به محض تامین آب شرب باید حق آبه محیط زیست تامین شود بر همین اساس حق آبه تالاب ها بر حق آبه كشاورزی و صنعت اولویت دارد.