بیروت-ایرنا-«رونی دانیئیل» تحلیلگر امور نظامی كانال 12 رژیم صهیونیستی گفت كه در سال های اخیر ارتش اسرائیل طرح مهندسی گسترده ای را به انجام رسانده است تا شكل پستی و بلندی های زمین را در مرز با لبنان تغییر دهد و هدف این كار جلوگیری از ورود لبنانی ها به شهرك های شمالی است.

به گزارش تارنمای «العهد» لبنان، دانیئیل در مقاله ای كه در تارنمای كانال 12 رژیم صهیونیستی منتشر شده است اضافه می كند: برای هر شهرك در مجاورت حصار مرزی و در نقاطی كه بیش از چهار شهرك مرزی وجود دارد، ارتش خندقی به عمق 15 تا 20 متر ایجاد كرده است تا جلوی نفوذ نیروهای پیاده را بگیرد.
وی ادامه می دهد: روشن است كه اقداماتی از این دست، موفقیت كامل را تضمین نمی كند، اما مانع حركت نیروهای حزب الله می شود یا حداقل آنها را از رسیدن به شهرك ها عاجز می كند.
این تحلیلگر نظامی صهیونیست خبر داد كه این عملیات مهندسی را ژنرال «آویف كوخافی» معاون كنونی رئیس ستاد مشترك ارتش این رژیم در زمانی آغاز كرد كه فرماندهی منطقه شمال را بر عهده داشت. این طرح از چند سال پیش آغاز شده و امروز این عملیات به پایان خود نزدیك می شود.
وی همچنین برنامه جدید رژیم صهیونیستی را اینگونه شرح می دهد: در حال حاضر ارتش می خواهد دیوارهای بتونی مشابه آنچه در مجاورت اورشلیم (قدس اشغالی) ساخته شده است، فقط در مكان های حساس و به طول چند كیلومتر ایجاد كند كه تا اینجا همه چیز واضح است و بحث و جدالی در آن نیست.
دانیئیل درباره جلساتی كه طی سال های اخیر در مقر سازمان ملل متحد در «راس الناقوره» نقطه مرزی فلسطین اشغالی با لبنان برگزار می شود و نمایندگانی از ارتش لبنان و ارتش دشمن صهیونیستی، تحت نظارت سازمان ملل در آن حضور دارند می نویسد: نمایندگان ارتش لبنان در یكی از جلسات اخیر در مورد 13 نقطه مورد اختلاف در خط مرزی صحبت كردند و این اختلاف در مورد هفت نقطه از آن ها حل شده است و 6 نقطه دیگر باقی مانده است كه هنوز اختلاف نظر بر سر آن وجود دارد.
وی می گوید: در آخرین جلسه، لبنان مخالفت خود را با ساخت دیوار در این 6 مكان اعلام كرد، اما می توان تاكید كرد كه این موضع از سوی حزب الله اتخاذ شده است. اختلافات هنوز حل نشده است و خواست لبنان این است كه پیش از حل این اختلافات نباید ساخت دیوار آغاز شود.
تحلیلگر نظامی شبكه 12 رژیم صهیونیستی معتقد است حزب الله پشت پرده این اختلافات حضور دارد چرا كه همواره قصد دارد در صورتی كه هرگونه جنگی آغاز شد، به اراضی اشغالی نفوذ كند و این بخشی از برنامه دفاعی مقاومت است و برای اثبات این ادعا به سخنان «سید حسن نصرالله» درباره ورود به الجلیل اشغالی اشاره می كند.
وی می گوید: «واكنش اسرائیلی ها در آخرین جلسه در الناقوره این بود كه قصد توقف ساخت دیوار را ندارند چراكه این دیوارها در داخل شهرك ها هست. این اتفاق به خودی خود، متغیر خاصی را در مرزهای شمالی ایجاد نمی كند. اما رویدادهای دراماتیك اخیر، مانند ورود نیروهای ایرانی یا گروه های متحد آن و تثبیت آنها در سوریه بعلاوه تقویت حزب الله با موشك های دور برد است كه نگرانی های امنیتی ساده ای به شمار نمی آید.
دانیئیل می افزاید: مسئله دیوار به سختی می تواند بهانه ای باشد و حزب الله نمی خواهد با ارتش ما درگیر شود، اما پر واضح است كه اگر همه فعالیت های ایران و حزب الله را در نظر بگیریم و در كنار آن روسیه كه با حضور دائم ایران در خاك سوریه موافقت كرده است و قصد تهران به ایجاد راهكارهایی برای تبدیل موشك های معمولی در سوریه یا لبنان به موشك های دقیق را هم ببینیم، ابعاد تنش بیشتر و بیشتر می شود.
او در پایان خلاصه بیان می كند: هیچ یك از طرفین در این مرحله درگیری در مقیاس بزرگ را نمی خواهند، اما این وضعیت بسیار حساس است به طوری كه احتمال وقوع درگیری های گسترده به شدت وجود دارد. آیا به جنگ منجر می شود؟ این واقعیتی است كه ارتش با انجام مجموعه ای از فعالیت ها و رزمایش ها برای آن آماده می شود. مقامات ارشد گفته اند كه امروز ارتش آمادگی بیشتری نسبت به گذشته دارد تا گام های سختی در لبنان بردارد. رفتار عاقلانه هر دو طرف موجب تاخیر در رویارویی می شود، اما این به هیچ وجه تضمین شده نیست.
خاورم**2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی