بجنورد- ايرنا- مدير امور دام سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: انتقال ژن دوقلوزايي بر روي گوسفند نژاد كردي در ايستگاه پرورش گوسفند كردي شيروان براي نخستين بار در كشور اجرايي شد.

احمد داوطلب پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: با اين روش گوسفندان توليد شده قابليت توليد بره بيشتري نسبت به گوسفندان اوليه خواهد داشت زيرا كه سياست سازمان حمايت از نژادهاي داخلي و استفاده از نژادهاي خارجي براي گوسفندان پر بازده بوده است.
وي گفت: در بحث توليد گوسفندهاي پر بازده از نژادهاي خارجي مثل رومانف در گله هاي مردمي استفاده شده است كه نتايج حاصل از آن ها علاوه بر اينكه در آن دنبه حذف شده است داراي دوقلوزايي و بره زايي بيشتري نسبت به مادرشان دارند و همچنين رشد سريع و زودرس هستند و زودتر مي توانند به بازار عرضه شوند.
داوطلب افزود: استان خراسان شمالي با 2 ميليون و 55 هزار راس دام سبك حدود 3.5 درصد جمعيت دام سبك را در كشور دارد.
گوسفند كردي گونه اي از نژاد آواسي فلسطيني است كه در طبقه بندي گوسفندان ايراني جزو نژادهاي بدن رنگين، دنبه دار با جثه متوسط طبقه بندي شده و از نظر توليد جزو نژادهاي دومنظوره گوشتي - شيري است.
اين نژاد دامي داراي مدت پرواربندي طولاني است اما بره هاي نژاد كردي در دوران شيرخوارگي داراي سرعت رشد بسيار بالايي هستند كه از اين رو اصطلاحا به اين نژاد ˈپيش رسˈ گفته مي شود.
پشم اين نژاد نيز از نوع رنگين و زبر است كه براي بافت قاليچه، نمد و گليم كاربرد دارد.
ايستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند كردي شيروان در خراسان شمالي سال 1368 در روستاي حسين آباد اين شهرستان در زميني به وسعت 10 هكتار تاسيس شد. گوسفندان اين ايستگاه هر دو سال سه بار زايش دارند.
شهرستان شيروان با 157 هزار نفر جمعيت به عنوان دومين شهرستان پرجمعيت خراسان شمالي در 60 كيلومتري شرق بجنورد قرار دارد.
7186/6042 خبرنگار: فاطمه مقدسي باجگيران** انتشاردهنده: سيدحسين قدسي