به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «روح الله خدارحمی» روز شنبه در سالروز گرامیداشت سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی كه در محل این بانك برگزار شد، افزود: قبل از برجام به دلیل اقدامات ظالمانه علیه ایران شبكه بانكی كشور ما در ارتباط با بانك های خارجی به حداقل خود رسیده بود.
وی اظهار داشت: با وجود اینكه در همان زمان نیز بانك كشاورزی در تحریم نبود، اما تعداد كارگزاری های ما تنها به ١٠ مورد رسیده بود كه پس از برجام تعداد این كارگزاری ها افزایش خوبی پیدا كرد.
مدیرعامل بانك كشاورزی كه به تازگی به این مسئولیت منصوب شده است، تصریح كرد: در این مدت تعداد حساب های افتتاح شده به 31 حساب رسیده كه این روند رو به گسترش است.
خدارحمی اضافه كرد: البته در كشورهای دنیا منهای آمریكای شمالی امكانات خوب كارگزاری فراهم كردیم و در حوزه اتحادیه اروپا، چین و روسیه رابطه كارگزاری داریم؛ بنابراین امكان ارتباطات بین المللی بانكی برای بهره برداری بخش كشاورزی را داریم.
* افزایش ٢١ درصدی تسهیلات بخش كشاورزی در سالجاری
مدیرعامل بانك كشاورزی تصریح كرد: در 10 ماهه امسال تاكنون مبلغ 290 هزارمیلیارد ریال تسهیلات در اختیار بخش كشاورزی قرار گرفته كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ٢١ درصد رشد داشته است.
وی ارایه تسهیلات به بخش مكانیزاسیون كشاورزی را با اهمیت دانست و افزود: از 2 سال گذشته با همكاری وزارت جهادكشاورزی تسهیلات اعتباری برای تجهیز واحدهای تولیدی به ماشین و ماشینی كردن تولیدات بخش كشاورزی بدون محدودیت در شعب بانك كشاورزی پرداخت می شود و كسی نمی تواند ادعا كند كه متقاضی تسهیلات كشاورزی بوده اما بانك تسهیلاتی در اختیارش قرار نداده است.
وی با بیان اینكه سال گذشته به یك ركورد 13 هزار میلیارد ریالی در این زمینه رسیدیم اظهارداشت: امسال پیش بینی كردیم 12 هزار میلیارد ریال تسهیلات به این بخش پرداخت كنیم كه شامل خرید تراكتور و كمباین می شود.
** پرداخت 390 میلیارد تومان برای توسعه كشت گلخانه ای طی 10 ماه
خدارحمی ارایه تسهیلات به كشت گلخانه ای و پرورش ماهی در قفس را از اولویت های این بانك برشمرد و گفت: طی 10 ماهه امسال 350 گلخانه برای سطح زیركشت 350 هكتار تسهیلاتی بالغ بر 390 میلیارد تومان برای مصرف بهینه آب و اقتصادی كردن بخش كشاورزی پرداخت شد.
وی افزود: برای 2 ماه باقیمانده امسال 600 هكتار به ارزش 15 هزار میلیارد ریال در دست نهایی شدن است كه تا پایان سال پرداخت می شود.
وی برنامه ریزی و هدف گذاری این بانك را فراتر از مبلغ مذكور دانست و اظهار داشت: به دلیل مشكلاتی كه مشتریان داشتند بخشی از ارایه تسهیلات به سال بعد مننتقل می شود و انتظار د اریم كه در خردادماه سال آینده به اندازه كل امسال در 6 ماهه نخست پرداختی داشته باشیم.
** انعقاد قرارداد ٣٠ هزارتن پرورش ماهی در قفس تا پایان سالجاری
وی از دیگر طرح های اولویت دار این بانك در بخش كشاورزی را پرورش ماهی در قفس عنوان كرد و افزود: در سواحل شمالی و جنوبی كشور دسترسی خوبی به دریای آزاد داریم؛ تاكنون از ظرفیت های درون سرزمینی برای تولید آبزیان اعم از میگو و ماهی استفاده می كردیم اما می دانید كه در تمامی استان های كشور واحدهای تولید آبزیان وجود دارند.
به گفته وی، در سواحل جنوب كشور واحدهای پرورشی خوبی ایجاد شده است.
مدیرعامل بانك كشاورزی تصریح كرد: امسال برای 11 واحد پرورش ماهی در قفس با ظرفیت بیش از 12 هزارتن تسهیلات ارایه شد و این واحدها شروع به كار كردند و اكنون محصولات این واحدها به بازارهای داخلی و خارجی در حال عرضه است.
وی اضافه كرد: اكنون تعداد زیادی طرح در دست بررسی و نهایی شدن داریم كه امیدواریم كه تا پایان سال برای 30 هزارتن دیگر قراردادهایی را در شرف انعقاد داشته باشیم.
** وصول ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات معوق كشاورزی با بخشودگی جرایم
مدیرعامل جدید بانك كشاورزی تصریح كرد: از اواخر سال گذشته تاكنون از محل بخشودگی جرایم در تسهیلات كمتر از ۱۰۰ میلیون تومان، توانستیم 2 هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از كشاورزان تسهیلات معوق را وصول كنیم و 325 هزار پرونده تعیین تكلیف شد.
وی اظهارداشت: با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی توانستیم یك تبصره به قانون بودجه سال 95 اضافه كنیم و پنج هزار میلیارد تومان در مرحله اول از اعتبار پیشبینی شده به بانك مركزی اختصاص دهیم تا دولت با ارائه یارانه به بانكها معوقات كمتر از 100 میلیون تومان را تسویه كنند.
وی اضافه كرد: همچنین این شرایط فراهم شد، تا در صورت تسویه نقدی تسهیلات معوق زیر 100 میلیون تومان، سود را دولت پرداخت كند و جرائم را هم ببخشیم.
** سهم بانك كشاورزی از ارایه تسهیلات ازدواج 108 هزار فقره شد
وی ادامه داد: برای ازدواج جوانان كشور نیز از محل منابع قرض الحسنه اقدام خوبی داشتیم براساس برنامه ضربتی بانك مركزی امسال ظرف دوماه بالغ بر 500 هزار جوان كشور از تسهیلات ازدواج شبكه بانكی كشور بهره مند شدند.
خدارحمی اظهار داشت: سهم بانك كشاورزی 108 هزار فقره با تسهیلات بالغ بر 11 هزار میلیارد ریال بود كه تا پایان سال 2 هزار میلیارد ریال دیگر پرداخت می شود تا این رقم به 128 فقره برسد.
به گفته وی، در تخصیص تسهیلات اشتغال زایی برای افراد تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی نیز طبق برنامه مشخص در حال پرداخت هستیم تا افراد كم درآمد از تسهیلات بانكی بهره مند شوند.
وی ادامه داد: برای بخش معیشتی كشاورزان نیز پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش در شعب بانك پرداخت می شود و در این زمینه عملكرد خوبی داشتیم.
مدیرعامل بانك كشاورزی ایجاد شغل را از اولویت های دولت دوازدهم برشمرد و افزود: در طرح اشتغال فراگیر 30 هزار میلیارد ریال سهمیه برای بانك در نظر گرفته شده كه پرداخت آن آغاز شده است اما كمی تاخیر داشتیم زیرا دولت باید یارانه سود این تسهیلات را تخصیص دهد.
وی اضافه كرد: در طرح اشتغال روستایی از محل منابع صندوق توسعه ملی در فاز اول 750 میلیارد تومان به سازمان واریز شده است.
وی با بیان این كه ثبت نام و پژوهش اشتغال روستایی خرد با اولویت طرح های مورد نظر است، افزود: در فاز اول 1500میلیارد تومان تسهیلات آماده پرداخت داریم كه هشت هزارنفر ثبت نام كردند كه از این میزان هفت هزار نفر مشتریان بانك كشاورزی بودند.
مدیرعامل بانك كشاورزی گفت: در سه سال اخیر از جهت مواجه بودن با تقاضای برآورده نشده وضعیت خوبی داشتیم و ضریب پوشش ماه بالا رفته است البته طرح هایی كه اولویت لازم را نداشتند ممكن است تسهیلات دریافت نكرده باشند.
وی درباره تامین منابع از محل منابع صندوق توسعه ملی گفت: ما عاملیت صندوق توسعه ملی را داریم و منابع ارزی خوبی برای بخش كشاورزی دیده شده است؛ با وجود اینكه خط اعتباری ما هنوز كامل نشده است اما طرح های ارزی هم پذیرش می شود ارز تخصیص می یابد.
خدارحمی تصریح كرد: امیدواریم تا پایان سال 350 میلیون دلار از طرح هایی كه به ما رسیده است، از محل ارزی صندوق توسعه ملی دریافت كنیم.
**بانك كشاورزی چهارمین بانك ارایه دهنده خدمات الكترونیك كشور
خدارحمی گفت: اكنون بانك كشاورزی با زیرساخت های خوبی كه دارد جز بانك های بزرگ كشور در بانكداری الكترونیك به شمار می رود.
وی اضافه كرد: این بانك در سالجاری با 4 میلیارد و 126 میلیون تراكنش، صدور 12 میلیون و 750 هزار كارت، یك میلیون 614 هزار نفر مشتری همراه بانك، 386 هزارو 715 دستگاه پز و اینترنیت بانك و دستگاه های خود پرداز جزو چهار بانك بزرگ ارایه دهنده خدمات الكترونیك بانكی كشور به شمار می رود.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**٩١٨٦*9132* 6075
خبرنگار: هما همت خواه*انتشاردهنده: زهرا هجینی نژاد
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۳
تهران - ایرنا- مدیرعامل بانك كشاورزی گفت: پس از برجام برای توسعه كارگزاری ها با ١٩٠ بانك در دنیا مذاكره كردیم كه ٩٣ مورد آن در 60 كشور محقق شد.