هوشنگ عشايري روز يكشنبه در حاشيه بازديد از نواحي حاشيه و منفصل شهري سنندج در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: 100 هزار ميليارد ريال از اين ميزان اعتبار از سوي بخش خصوصي، 70 هزار ميليارد ريال از سوي شهرداري ها و 80 هزار ميليارد ريال نيز از سوي دولت هزينه مي شود.
وي افزود: اين ميزان اعتبار طبق برنامه ششم توسعه كشور براي اجراي طرح هاي مختلف فرهنگي، آموزشي، زيرساختي و روبنايي در 270 محله كشور هزينه خواهد شد.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه برنامه ملي بازآفريني شهري در 543 شهر كشور تدوين شده است گفت: وزارت راه و شهرسازي طبق برنامه ششم توسعه كشور مكلف شده است سالانه برنامه هاي عملياتي خود را با همكاري دستگاه هاي اجرايي و خدمات رسان مختلف از جمله شهرداري ها در 270 محله آغاز كند.
وي ادامه داد: هم اكنون 30 درصد شامل 19 ميليون نفر از 56 ميليون نفر جمعيت شهري كشور در مناطق بافت فرسوده، تاريخي و ناكارآمد زندگي مي كنند.
هوشنگ عشايري معاون وزير راه و شهرسازي و سرپرست شركت عمران و بهسازي شهري ايران و حميدرضا عظيميان معاون وزير و رئيس سازمان ملي زمين و مسكن ايران امروز يكشنبه در سفر به استان كردستان از مناطق حاشيه و منفصل شهري سنندج از جمله نايسر، فرجه و تقتقان بازيد كردند.
توسعه امكانات رفاهي، آموزشي، توانمندسازي با ارائه آموزش و تخصيص اعتبارات ويژه براي آسايش ساكنان مناطق حاشيه نشين از عملكرد روشن دولت تدبير و اميد بوده و مناطق حاشيه شهرهاي كردستان در اين عملكرد سهم بيش از 121 ميليارد ريالي داشته است.
در سال 90 و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستاي بزرگ كردستان به شهر تبديل شد كه كارشناسان حوزه عمران شهري معتقدند اين موضوع بدون مطالعه و كار كارشناسي صورت گرفت و تبعات بدي داشته است و به گسترش پديده حاشيه نشيني و روي آوري مردم به سمت حاشيه شهرها كمك شاياني كرده است.
نايسر، ننله و حسن آباد سه روستاي بزرگ اطراف شهر سنندج هستند كه براساس مصوبه سال 90 دولت دهم به ناحيه منفصل شهري تبديل شدند و شهرداري سنندج نيز به اين نواحي خدمات ارائه مي كند.
براساس آمارها حدود 100 هزار نفر جمعيت در اين نواحي منفصل ساكن هستند كه شهرداري سنندج اين نواحي را فاقد هرگونه زيرساخت مي داند كه به اعتبارات كلاني براي ساماندهي اين نواحي نياز است.
اين سه ناحيه منفصل شهري امروز به سكونتگاه هاي غير رسمي تبديل شده اند و به صورت غيرمجاز در آن ساخت و ساز انجام مي شود در حاليكه دولت مجوز ارائه خدمات به ساخت و سازهاي غيرمجاز را نمي دهد، آسيب هاي اجتماعي و ناهنجاري هاي مرتبط با آن نيز هر روز در حال افزايش است از جمله استفاده غيرمجاز از برق، گاز و آب كه همواره مسئولان دستگاه هاي خدمات رسان از اين موضوع گلايه دارند.
سنندج از لحاظ جغرافيايي شهري تپه اي است و زمين مسطح براي ساخت و ساز در آن بسيار كم است و براي آماده سازي يك زمين هزينه زيادي بايد كرد و اين مساله موجب شده كه توان بسياري از مردم براي خريد زمين و مسكن در داخل محدوده پايين بيايد و اين قشر به حواشي شهرها براي تامين سرپناه و مسكن روي بياورند.
در استان كردستان مي توان از سنندج و مريوان به عنوان 2 شهري كه بيشترين ميزان حاشيه نشيني را دارند، نام برد اگر چه در ديگر شهرهاي استان هم اين پديده در حال افزايش است.
خبرنگار: حسن حسين زاده **انتشاردهنده: مجيد ملازاده
3034/6108/1772
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۳
سنندج - ايرنا - معاون وزير و سرپرست شركت عمران و بهسازي شهري ايران گفت: سالانه 250 هزار ميليارد ريال اعتبار براي اجراي برنامه ملي بازآفريني شهري در كشور هزينه مي شود.