در اين مطلب آمده است: ماني كه شريان ها مسدود مي شوند، خون آن گونه كه بايد به گردش در نمي آيد. اين شرايط خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را افزايش مي دهد. بر همين اساس، حفظ سلامت شريان ها و پرهيز از تجمع چربي در بدن براي پيشگيري از گرفتگي آنها اهميت دارد.
به گزارش گروه سلامت عصر ايران به نقل از 'استپ تو هلث'، رژيم غذايي يكي از عوامل اصلي در اين زمينه محسوب مي شود. برخي مواد غذايي مي توانند موجب بروز مشكلات قلبي عروقي شوند كه در ادامه با برخي از مهمترين آنها آشنا مي شويم.
چرا در شريان ها گرفتگي ايجاد مي شود؟
عوامل خطرآفرين مختلفي وجود دارند كه احتمال ابتلا به مشكلات قلبي را در نتيجه گرفتگي شريان ها افزايش مي دهند. به عنوان مثال، پرفشاري خون، كلسترول بالا و چاقي از آن جمله اند.
از دلايل ديگر مي توان به موارد زير اشاره كرد:
سيگار كشيدن
مصرف الكل
ورزش نكردن
مصرف مواد غذايي سرشار از چربي ها
چربي (يا پلاك) به تدريج در ديواره شريان ها تجمع مي كند، و آنها را باريك و سخت مي سازد. در اين شرايط، خون نمي تواند به صورت عادي جريان يابد.
در موارد بسياري، شريان هاي مسدود شده هيچ علائمي نشان نمي دهند. متاسفانه، ما تا زماني كه گرفتگي شريان موجب يك حمله قلبي مي شود، متوجه وجود مشكل نمي شويم.
بر همين اساس است كه دنبال كردن يك رژيم غذايي متعادل، سرشار از ميوه ها و سبزيجات و كم از غذاهاي فرآوري شده، و انجام فعاليت جسماني اهميت دارند.
براي حفظ سلامت شريان ها از چه غذاهايي بايد پرهيز كرد؟
غذاهاي سرشار از چربي هاي اشباع نخستين گزينه اي هستند كه بايد مصرف آنها را محدود كنيد. اگرچه اين غذاها خوشمزه و اعتيادآور هستند، اما با يادآوري خطراتي كه براي سلامت انسان دارند مي توانيد ميزان مصرف آنها را كاهش دهيد.
از مواد غذايي كه به تجمع چربي در ديواره شريان ها كمك مي كنند مي توان به موارد زير اشاره كرد:
گوشت
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
گوشت سرشار از چربي هاي اشباع و كلسترول است. حتي گوشت هايي كه به عنوان كم يا بدون چربي در نظر گرفته مي شوند مي توانند سطوح كلسترول بد (LDL) را در خون افزايش دهند.
گوشت هاي فرآوري شده، مانند سوسيس، هات داگ، و كالباس، نه تنها حاوي سطوح بالاي چربي هاي اشباع هستند، بلكه نمك افزوده شده به آنها نيز شرايط را بدتر مي سازد.
مصرف بيش از دو بار در هفته اين محصولات مي تواند موجب ابتلا به بيماري هاي قلبي شود.
تخم مرغ
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
زرده تخم مرغ حاوي ليپوپروتئين هايي است كه مي توانند شريان ها را مسدود سازند. يك تخم مرغ حاوي 5 گرم چربي و 186 ميلي گرم كلسترول است.
اما ذكر اين نكته اهميت دارد كه تخم مرغ پخته از سطوح چربي كمتري نسبت به تخم مرغ سرخ شده برخوردار است.
پوست ماكيان
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
در اين مورد مي توان به پوست مرغ يا بوقلمون اشاره كرد. هر دو آنها مي توانند موجب افزايش تجمع چربي در ديواره شريان ها شوند. به عنوان مثال، بال مرغ اغلب بدون اين كه پوست آن گرفته شود سرخ يا كباب مي شود. اين پوست مي تواند از محتواي بالاي كالري و ليپوپروتئين ها برخوردار باشد. يك بال مرغ سرخ شده داراي 10 گرم چربي و 160 كالري است. جدا كردن پوست پيش از پخت و پز با گوشت ماكيان توصيه شده است.
لبنيات
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
به طور معمول، ما هر روز از لبنيات استفاده مي كنيم، بدون اين كه متوجه باشيم مي تواند سلامت ما را معرض خطر جدي قرار دهد. شير، ماست، پنير، كره، بستني و خامه همگي به ايجاد پلاك و گرفتگي شريان ها كمك مي كنند.
به عنوان مثال، كره سرشار از چربي هاي اشباع است. توصيه شده است محصولاتي كه از شير كم چربي تهيه شده اند را انتخاب كنيد و همچنين مصرف روزانه لبنيات خود را كاهش دهيد.
چربي هاي اشباع
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
بسياري از مواد غذايي كه روزانه مصرف مي كنيم، حاوي چربي هاي ترانس يا اسيدهاي چرب تا حدي هيدروژنه هستند. اين چربي ها يكي از دلايل اصلي گرفتگي شريان ها محسوب مي شوند.
چربي هاي ترانس بيشتر در غذاهاي فرآوري شده، مارگارين، محصولات پخته شده و رويه خامه اي كيك يا شيريني ها يافت مي شوند.
شيريني جات
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
شيريني جاتي، مانند دونات و رولت، كه در طول روز مصرف مي كنيم حاوي موادي هستند كه سلامت انسان را در معرض خطر قرار دهند.
آنها از محتواي آنتي اكسيداني و فيبر كم برخوردار هستند و در مقابل ميزان چربي هاي مضر، آرد پالايش شده و شكر در آنها زياد است. تمام اين مواد مي توانند موجب انسداد شريان ها شوند.
روغن ها و اسنك هاي شور
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
بيشتر روغن هايي كه در آشپزخانه استفاده مي شوند، مانند روغن ذرت، آفتابگردان و غيره، سرشار از چربي هاي اشباع هستند. اين مواد به سود سلامت قلبي عروقي ما عمل نمي كنند.
اين در شرايطي است كه برخي از اسنك هاي محبوب، مانند سيب زميني سرخ شده، بادام زميني و غيره، با اين قبيل روغن ها درست مي شوند.
استفاده از روغن هاي حاوي چربي هاي غير اشباع مانند روغن زيتون و روغن هسته انگور براي پخت و پز پيشنهاد مي شود.
غذاهاي كم ارزش
غذاهايي كه شريانها را بند ميآورند!
در اين بخش مي توانيم به پيتزا و همبرگرها اشاره كنيم، اما نمونه هاي بسيار ديگري نيز وجود دارند. اين قبيل غذاها داراي چربي و كلسترول زياد هستند. همچنين، آنها در بسياري موارد حاوي مواد تشكيل دهنده شيميايي و مصنوعي هستند كه براي بهبود عطر و طعم استفاده مي شوند، اما هرچه بيشتر به سلامت بدن انسان آسيب وارد مي كنند.
عصرايران/15بهمن 96
اول*عليرضافرجي
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰
تهران-ايرنا- عصر ايران در خبري آورده است:چربي (يا پلاك) به تدريج در ديواره شريان ها تجمع مي كند، و آنها را باريك و سخت مي سازد. در اين شرايط، خون نمي تواند به صورت عادي جريان يابد.