جواد صدیق روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: گسترش فعالیت های قرآنی به مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان، ارتقای سلامت جامعه و حفظ جوانان از گزند آسیب های اجتماعی كمك می كند.
وی درخصوص بودجه موسسات قرآنی گفت: نهادها و موسسات قرآن كشور همگی مردم نهاد هستند و در 2 سال اخیر هیچ بودجه دولتی به این موسسه ها تعلق نگرفته است و در این مدت این نهاد ها به صورت خودجوش و با كمك های مردمی به فعالیت خود ادامه داده اند.
وی ادامه داد: استاندار همدان، قول هایی برای كمك به بنیاد قرآن این استان داده است كه اگر این مساعدت ها محقق شود به گسترش فعالیت های این نهاد كمك شایانی می كند.
این چهره برتر قرآنی بر نقش موسسات و نهاد های قرآنی در گسترش فعالیت های قرآنی در جامعه تاكید كرد و گفت: فعالیت های قرآنی بیشتر از طریق موسسه ها و نهادهای قرآنی رشد یافته اند و برای نمونه می توان به مكتب قرآنی امام زمان (عج) همدان اشاره كرد كه حدود 120 جلسه قرآن در نقاط مختلف استان برگزار می كند.
صدیق با بیان اینكه اگر این موسسه ها نباشند 90 درصد فعالیت های قرآنی در جامعه تعطیل می شود، اظهار كرد: بنیاد قرآن استان همدان حدود 50 روستا را تحت پوشش قرار داده و آموزش قرآن را در این مناطق پیگیری می كند.
وی اضافه كرد:در بنیاد قرآن استان همدان از فعالان قرآنی دعوت به همكاری می شود و پس از برگزاری آزمون اولیه و كسب توانایی لازم، برای تربیت آنها به عنوان معلمان قرآن، دوره های تربیت معلم برگزار می شود.
وی با بیان اینكه تاكنون 200 مربی قرآنی از این طریق تربیت شده اند، گفت: این افراد در سطح روستای خود به برگزاری جلسات قرآنی و آموزش قرآن به روستاییان اقدام می كنند،.
صدیق كه از دیرباز در زمینه مفاهیم قرآن كریم فعالیت داشته و 18 سال در تربیت معلم تدریس كرده است، گفت: مهمترین شیوه انس با قرآن در این است كه افراد بر روی مفاهیم قرآنی كار كنند و بعد از آنكه با تجوید و صحیح خوانی قرآن آشنا شدند به درك مفاهیم و معانی قرآن بپردازند.
مدیر بنیاد قرآن استان همدان تاكید كرد: اگر فقط به ظاهر قرآن پرداخته شود و به معنا و مفهوم آیات آن توجهی نشود تاثیری در رفتار و اخلاق فرد نخواهد داشت اما اگر افراد با قرآن مانوس شوند و مفاهیم آن را درك كنند، متوجه می شوند كه قرآن در بطن زندگی آنها وارد شده است.
**سبك زندگی قرآنی فرهنگ سازی شود
صدیق با تاكید بر اینكه سبك زندگی قرآنی در جامعه باید فرهنگ سازی شود، بیان كرد: ترویج سبك زندگی قرآنی باید از مدارس آغاز شود و در مقاطع مختلف تحصیلی، دانش آموزان را با شیوه زندگی به سبك قرآن آشنا كرد و در صدا و سیما، مساجد و منبرها نیز سبك مورد انتظار قرآن برای مردم تبیین شود.
وی كه از سال 68 فعالیت های قرآنی خود را آغاز كرده است، در خصوص مهمترین اقدامات انجام شده در این سال ها گفت: تشكیل مجمع اساتید قرآن و تربیت مربیان قرآن اداره ها و نهادهای استان، برگزاری 6 دوره مسابقات قرآنی برای اداره ها، تشكیل صندوق قرض الحسنه خادمین قرآن، تشكیل مجمع اساتید قاریان و حافظان استان و تاسیس بنیاد قرآن استان از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در سال های گذشته است.
صدیق بیان كرد: از ابتدای تاسیس بنیاد قرآن استان تاكنون حدود 50 هزار نفر در دوره های مختلف قرآنی شامل روخوانی، روان خوانی، تجوید و مفاهیم، آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
به گزارش ایرنا، بنیاد قرآن استان همدان در سال 75 تاسیس شد و هم اكنون حدود سه هزار نفر زیر پوشش این بنیاد قرار دارد و در حال آموزش قرآن هستند.
در دوازدهمین دوره از تكریم چهره های قرآنی، به همت سازمان دارالقرآن 41 چهره و خادم قرآنی تجلیل شدند و جواد صدیق تنها چهره قرآنی برگزیده از استان همدان در این آیین بود.
سازمان دارالقرآن الكریم هر سال با معرفی فعالان قرآنی در عرصه های گوناگون از تعدادی خادمان قرآنی تجلیل و آنها را به عنوان چهره های قرآنی در جامعه مطرح می كند.
1181/2090
خبرنگار: الهام تدین**انتشار دهنده: سعید زارع كندجانی
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۰
همدان - ایرنا- مدیر بنیاد قرآن استان همدان گفت: خیران و نیكوكاران می توانند با وقف مال یا كمك های مالی، موسسات قرآنی را یاری و به گسترش فعالیت های قرآنی در جامعه كمك كنند.