سنندج - ايرنا - افتتاح پنج طرح عمراني و خدماتي و برگزاري جشن انقلاب در مركز بخش آرمرده از توابع بانه از جمله برنامه هاي پنجمين روز دهه فجر در اين شهرستان است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، فرماندار بانه روز دوشنبه در آيين جشن انقلاب شهر آرمرده گفت: طرح اشتغال روستايي يكي از برنامه هاي مهم دولت براي ايجاد اشتغال در ورستاها است كه با پرداخت تسهيلات با كارمزد چهار درصد به متقاضيان اجراي طرح هاي اشتغالزايي پرداخت مي شود.
محمد فلاحي در اين جشن كه به مناسبت سالروز گراميداشت دهه مبارك فجر در مسجد اين شهر برگزار شد، افزود: با توجه به اينكه اشتغال از طريق مبادلات مرزي يك اشتغال پايدار نيست اشتغال پايدار روستايي با توسعه صنايع دستي و كشاورزي در روستاهاي بانه با پرداخت تسهيلات انجام مي شود.
وي اظهار كرد: جوانان روستايي كه بسياري از آنها تحصيلكرده هستند بايد براي ايجاد اشتغال از طريق تسهيلات اشتغال زايي اقدام كنند تا بيكاري كه يكي عوامل مهم در افزايش آسيب هاي اجتماعي است كاهش يابد.
وي با بيان اينكه وابستگي به مرزها بايد در روستاها كاهش يابد گفت: در روستاهاي شهرستان بانه ظرفيت ها و فرصت هاي زيادي براي ايجاد اشتغال وجود دارد بايد از اين ظرفيت هاي و فرصت ها به خوبي بهره برداري شود.
فلاحي، طرح توسعه مبادلات مرزي را يكي از اقدامات مهم دولت در راستاي حفظ كرامت مرزنشينان است و بايد روستاييان علاوه بر مبادلات مرزي مشاغل روستايي در برنامه خود قرار دهند.
وي اضافه كرد: شهر آرمرده هم تحت پوشش كارت پيله وري قرار مي گيرد و از سرپرست خانوارهاي اين شهر از مزاياي طرح پيله وري برخوردار مي شوند.
به گفته وي، شالبافي يكي از صنايع مهم بخش آرمرده براي بسياري از مردم منطقه شغل ايجاد كرده و شال آرمرده هم اكنون صنعت ثبت ملي شده و در تعاوني و نمايشگاه دائمي اين صنعت به زودي راه اندازي مي شود.
فرماندار بانه گفت: يكي از اهداف ما توسعه پايدار در روستاهاي مرزي است اين هدف با اشتغال روستايي ايجاد صنايع كوچك خانگي فراهم مي شود.
به گزارش ايرنا، شهر آرمرده مركز بخش آرمرده در 15 كيلومتري بانه واقع شده و 2 هزار و 500 نفر جمعيت دارد و مركز اصلي صنعت شالبافي است.
** افتتاج پنج طرح عمراني و خدماتي در بخش آرمرده
جاده هاي روستاي كاني بند، نوده و تازان و افتتاح خيابان سعدي و هژار جنوبي، بتن ريزي و تعريض پل ورودي شهر آرمرده از جمله پروژه هايي است كه همزمان با پنجمين روز از دهه مبارك فجر در بخش آرمرده به بهره برداري رسيد.
رئيس اداره راه و شهرسازي بانه در آيين افتتاح جاده هاي روستاي بخش آرمرده گفت: جاده روستاي كاني بند و نوده با طول سه هزار و 100 متر و عرض پنج متر با اعتباري 15 ميليارد ريال از محل اعتبارات استاني احداث شده است.
هيمن محمدي بهرام با بيان اينكه جاده روستاي تاژان با طول 6 هزار و 200 متر از ديگر طرح هايي است كه افتتاح شده است، افزود: سه هزار و 200 متر از اين جاده در سنوات گذشته آسفالت شده بود و سه هزار متر از اين جاده نيز امسال با اعتبار 25 ميليارد ريال از محل اعتبارات استاني و ملي آسفالت شده است.
وي احداث جاده روستاهاي مرزي را يكي ديگر از برنامه هاي راه و شهرسازي اعلام كرد و گفت: امسال عمليات خاك برداري و ابنيه جاده روستاي آلوت به طول سه هزار متر، جاده روستاي كوخ مامو به طول 2 هزار و 400 متر و جاده روستاي چومان و ابولحسن به طول پنج هزار متر انجام شده است.
محمدي بهرام اظهار كرد: در سال جاري براي احداث و بهسازي جاده هاي روستاي 65 ميليارد ريال از محل اعتبارات استاني و ملي هزينه شده است.
شهردار آرمرده نيز در آيين افتتاح پروژه هاي شهري گفت: در يك سال گذشته 35 هزار متر مربع از معابر شهر آرمرده با اعتبار 10 ميليارد ريال بتن ريزي شده است.
خالد عزيززاده افزود: تعريض پل ورودي شهر آرمرده يكي از پروژه هاي شاخص اين شهر است كه در سال جاري اين پل با اعتبار 500 ميليون ريال به طول 6 متر تعريض شده با تعريض اين پل حوادث رانندگي در اين مسير به حداقل رسيده است.
وي اظهار كرد: خيابان هژار جنوبي به طول 2 هزار و 850 متر با اعتبار 29 ميليارد ريال و خيابان سعدي جنوبي به طول يك هزار و 220 متر و اعتبار 14 ميليارد ريال از طرح هاي عمراني شهر آرمرده محسوب مي شود كه در سال جاري احداث شده است.
عزيز زاده يكي ديگر از پروژه هاي شهر آرمرده را كانال جمع آوري آب هاي سطحي شهر آرمرده عنوان كرد و گفت: اين كانال از وسط شهر آرمرده عبور مي كند و با اعتبار شهرستان، بيش از 70 درصد عمليات احداث اين پروژه انجام شد.
وي اضافه كرد: شهرداري آرمرده علاوه بر پروژه هاي شهر آرمرده در روستاهاي اطراف كه تردد در انها به سختي انجام مي شود با همكاري اداره راه و شهرسازي اقدام به شن ريزي و بهسازي جاده اين روستاها كرده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، شهر آرمرده مركز بخش آرمرده در 15 كيلومتري بانه واقع شده و 2 هزار و 500 نفر جمعيت دارد و مركز اصلي صنعت شالبافي است.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج واقع شده است.
خبرنگار:زينب طلايي**انتشار: سليماني
7469/9102