تهران- ایرنا- سفیر سوریه در تهران تشكیل اتاق مشترك 2 كشور و برگزاری همایش فرصت‌های بازرگانی سوریه و جمهوری اسلامی ایران را خواستار شد.

به گزارش دوشنبه پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، «عدنان محمود» در دیدار با رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران یادآوری كرد: دولت سوریه برای حضور فعالان اقتصادی ایرانی در سوریه تسهیلات مناسبی در نظر گرفته است.
وی همكاری اقتصادی با ایران را اولویت دولت این كشور برشمرد و تاكید كرد بازسازی زیرساخت ها و اقتصاد ملی سوریه این كشور آغاز شده و دروازه‌های كشور ما به روی بخش‌خصوصی ایران باز است.
محمود با تاكید بر اینكه 2كشور در برقراری امنیت منطقه شریكند، ادامه داد: باید گام‌های محكمی برای تقویت روابط برداریم.
سفیر سوریه پیشنهاد كرد همایش فرصت‌های بازرگانی 2 كشور در تهران برگزار شود.
وی از اعضای ستاد ویژه اتاق ایران برای بازسازی سوریه خواست به این كشور سفر كنند تا نقشه راهی برای بازسازی سوریه تدوین شود.
محمود منطقه را بازار بزرگی با حدود 140 میلیون نفر توصیف كرد و ادامه داد: حضور موثر در این بازار به همكاری بیشتر 2كشور نیاز دارد.

** نیاز فعالان اقتصادی ایران به اطلاعات بازار سوریه
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران نیز در این نشست تصریح كرد: اگر انگیزه‌های لازم برای مشاركت بخش خصوصی در بازسازی سوریه وجود داشته باشد، آمادگی لازم برای مشاركت در این امر را داریم.
«غلامحسین شافعی» از ارسال دعوت‌نامه رسمی برای رییس اتاق سوریه به منظور سفر فعالان اقتصادی این كشور به تهران خبر داد و با استقبال از برگزاری همایش مشترك بین ایران و سوریه تاكید كرد فعالان اقتصادی ایران برای همكاری با همتایان خود در سوریه به اطلاعات بیشتر و شناخت دقیق از بازار این كشور نیازمندند.
رییس پارلمان بخش خصوصی ایران از تشكیل اتاق مشترك ایران و سوریه نیز استقبال كرد و در این زمینه همكاری‌های بیشتر سفارتخانه‌های 2كشور را خواستار شد.
نایب‌رییس اتاق ایران نیز دریافت اطلاعات از بازار و نیازهای سوریه را ضروری دانست.
«حسین سلاح ورزی» اضافه كرد:‌ استفاده از ظرفیت ستاد بازسازی منوط به دریافت اطلاعات از نیازهای سوریه است كه در این زمینه توافق‌های شفاهی صورت گرفت اما متاسفانه تاكنون اطلاعاتی دریافت نكرده‌ایم.
به گزارش ایرنا، میزان صادرات جمهوری اسلامی ایران به سوریه در هشت ماهه امسال 166 میلیون و 942 هزار و 970 دلار بود.
در این مدت نیز به میزان هفت میلیون و 784 هزار و 322 دلار كالا وارد شد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*3061*1961*
تنظیم: میترا بلندقامتی*انتشاردهنده: مریم مسعود