ایرج حریرچی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: این آمار بر اساس یك مطالعه كشوری كه در وزارت بهداشت انجام شده، به دست آمده است و نكته نگران كننده آن اسراف و زیاد مصرف كردن مواد غذایی و كالری در بیش از 34 درصد مردم ایران است، گر چه در بین اقشار كم درآمد و فقیر در برخی مناطق مشكل تغذیه از نظر كمبود دریافت حداقل انرژی مورد نیاز داریم و حدود 3.5 تا 4 درصد مردم كمبود دریافت حداقل كالری مورد نیاز دارند.
وی اضافه كرد: مهمترین عامل تهدید كننده سلامت ایرانیان، بیماری های غیر واگیر است. بررسی های وزارت بهداشت نشان می دهد از بین 10 عامل خطر تهدید كننده بروز این بیماری ها مانند دخانیات، كم تحركی، فشار خون بالا و دیابت، تغذیه نامناسب در رأس عوامل خطر و مهمترین عامل بروز این بیماری هاست و متأسفانه فرهنگ تغذیه ای مردم به سمت مصرف غذاهای با كالری بالا و مضر سوق پیدا كرده است.
قائم مقام وزیر بهداشت اضافه كرد: همه می دانیم كه امروزه 76 درصد ایرانیان بر اثر بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی-عروقی، سرطان، سكته و بیماری های تنفسی جان خود را از دست می دهد و باز همه می دانیم كه تغذیه نامناسب شامل اضافه مصرف كالری، مصرف غذاهای آماده مثل ساندویچ و پیتزا و امثال آن و مصرف زیاد نمك، چربی و شكر مهمترین عامل بروز این بیماری هاست و حتما باید تك تك ما ایرانیان نسبت به تغییر فرهنگ تغذیه ای و اصلاح سبك زندگی یك اقدام ملی و جمعی انجام دهیم.
BMI یا شاخص توده بدنی یكی از مهمترین شاخص های اندازه گیری وضعیت وزن است كه از تقسیم وزن بدن بر مبنای كیلوگرم بر توان دوم قد بر مبنای متر به دست می آید. در صورتی كه عدد به دست آمده كمتر از 18.5 باشد فرد دچار كم وزنی یا لاغری است. اگر عدد توده بدنی بین 18.5 تا 25 باشد، بین قد و وزن فرد تناسب وجود دارد و اگر شاخص توده بدنی بیش از 25 تا 30 باشد فرد دچار اضافه وزن است.
در صورتی كه شاخص توده بدنی فرد بین 30 تا 35 باشد فرد به چاقی نوع یك مبتلاست و توده بدنی بالاتراز 35 نشان دهنده چاقی نوع دو یا خطرناك است.
قائم مقام وزیر بهداشت پیشتر نیز اعلام كرده بود كه حدود 30 درصد مواد غذایی مصرفی مردم دور ریخته می شود. همزمان اضافه مصرف 2.5 برابری نمك، مصرف 3.5 برابری شكر بیش از حد مجاز و مصرف بیش از حد چربی به خصوص مصرف بالای چربی های اشباع كه به خصوص در غذاهای آماده و شیرینی ها استفاده می شود، در كنار كم مصرف كردن میوه و سبزی و كم تحركی، جامعه ایران را به سمت اپیدمی خطرناك بیماری های مرگ آور غیر واگیر سوق داده است. زنگ خطر هشدار مدتهاست كه به صدا درآمده است اما كسی این صدا را نمی شنود.
خبرنگار: افشین شاعری ** ناشر: مریم برزآبادی
اجتمام 3063 ** 1418
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۳
تهران - ایرنا - قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: 70 درصد افراد بالغ در ایران اضافه وزن دارند یا چاق هستند و حدود 34 درصد مردم هر روز اضافه دریافت كالری و مواد غذایی دارند كه نشانه اسراف است و زیبنده كشور ما نیست.