مهاباد- ايرنا- تعطيلي تنها كتابخانه سردشت كه مامني براي مطالعه دانش آموزان و جوانان و دسترسي به منابع علمي جهت تحقيق و پژوهش آنان به شمار مي رفت، برگ ديگري از محروميت هاي اين شهر مرزي است.

به گزارش ايرنا، شهرستان سردشت شامل سه شهر سردشت، ميرآباد و ربط و روستاي بزرگ نلاس با جمعيت بيش از 12 هزار نفر، تنها داراي سه كتابخانه نهادي در سردشت و ميرآباد و يك كتابخانه مشاركتي در روستاي مرزي 'قلعه رش' بود اما امسال بزرگترين كتابخانه سردشت تعطيل شد
اين كتابخانه با عنوان ' ابن سينا ' كه در سال 1342 شمسي تاسيس و در سال 1367 شمسي در 2 طبقه با مساحت 600 مترمربع تجديد بنا شده بود، حدود 2 ماه قبل به علت احتمال تخريب ساختمان، حكم تعطيلي خورد.
كتابخانه عمومي ابن سينا 30 هزار جلد كتاب در 10 رده موضوعي و يكهزار و 300 عضو داشت كه با تعطيلي آن اين كتاب ها در سالن همين كتابخانه در داخل كارتن نگهداري مي شود.
رئيس نهاد كتابخانه هاي عمومي سردشت با تائيد برخي كمبودها در فضاي كتابخانه اي و حوزه كتاب اين شهرستان، گفت: كتابخانه هاي نهادي شهرستان با احتساب كتابخانه ابن سينا 2 هزار و 330 نفر عضو فعال داشت كه حدود 2 درصد كل جمعيت شهرستان بود.
سليمان خضرپور فضاي سه كتابخانه نهادي شهرستان را 1650 مترمربع اعلام و اظهار كرد: پيش از تعطيلي كتابخانه ابن سينا سرانه فضاي كتابخانه اي سردشت يك متر و 33 سانتي متر براي هر نفر بود كه پائين تر از متوسط كشوري و استاني است.
به گفته وي تعطيلي اين كتابخانه كه بيش از 30 هزار جلد كتاب را در خود جاي داده، بر مشكلات اين حوزه افزوده است.
وي ادامه داد: كتابخانه مشاركتي روستاي قلعه رش هم با داشتن پنج هزار جلد كتاب و مركزيت چندين روستاي بخش مركزي، در 2 سال گذشته تعطيل بوده و به گفته مسئولان نبود كتابدار و كمبود نيروي انساني عامل اين وضعيت است.
به گفته وي اگرچه فعاليت 2 كتابخانه ديگر نهادي، مجتمع فرهنگي سردشت و كتابخانه محمد رسول الله (ص) ميرآباد با داشتن 25 هزار جلد كتاب تا حدودي التيام بخش اين حوزه فرهنگي است اما نياز به ساخت مراكزي ديگر در شهرهاي ربط، سردشت و حتي نلاس هم احساس مي شود.
فرماندار سردشت نيز در گفت و گو با ايرنا با نگاهي ويژه بر بازگشايي مجدد كتابخانه ابن سينا تاكيد كرد و از اختصاص 2 مكان جديد براي ساخت كتابخانه جديد سردشت خبر داد.
به گفته نژاد جهاني شهرداري و نهاد كتابخانه هاي عمومي شهرستان موظف هستند كه در اوايل فصل كاري جديد، محدوده زمين كتابخانه 'ابن سينا' را مشخص و نسبت به طراحي و ساخت آن اقدام كنند.
به گزارش ايرنا كمبود سرانه فضاهاي آموزشي و فرهنگي هنري در شهرهاي سردشت، ربط، ميرآباد و روستاي بزرگ نلاس موضوعي است كه بارها در جلساتي با حضور مديران كل استاني و حتي در نامه هايي از سوي جوانان و فعالان اجتماعي مطرح شده است.
همچنانكه در اول تيرماه امسال نامه اي با قيد فوريت از سوي مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجان غربي به روساي كليه دانشگاه هاي مركز استان، جهاد دانشگاهي، ادارات كل حوزه هنري، فرهنگ و ارشاد اسلامي، كتابخانه هاي عمومي، ورزش و جوانان ارسال شده تا نسبت به بررسي و رفع مشكلات و مطالبات اين حوزه اقدام شود؛ چيزي كه متاسفانه تاكنون عملياتي نشده است.
موارد ديگري هم از تاخير سه ساله شهرداري شهر سردشت در ارائه نيم درصد درآمدهاي شهرداري به نهاد كتابخانه هاي عمومي شهرستان از سوي مسئولان مرتبط شنيده مي شود اما از سال 1393 هيچ سهمي در اين خصوص پرداخت نشده است.
جلال احمدي، شهردار سردشت هم در اين خصوص اظهار كرد: كتابخانه ها در اين مورد بايد طلب خودشان را درخواست كنند و در فصل عمراني و هنگام ساخت ساختمان جديد ابن سينا تمامي معوقه ها با تهاتر پرداخت مي شود.
به گزارش ايرنا شهري كه به علت موقعيت راهبردي و شرايط توپوگرافي حكم يك استان كوچك را داشته و به علت مرزي بودن همواره در معرض تهاجم فرهنگي قرار دارد، شايسته نگاه ويژه مسئولان فرهنگي است.
شهرستان سردشت با جمعيت 120 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي و در امتداد مرزهاي ايران با شمال عراق قرار گرفته است.
7562/3093
** تنظيم كننده: پيمان پاكزاد ** انتشار: عليرضا فولادي