اهواز - ایرنا - ناظر گمركات خوزستان گفت: با ارایه خدمات الكترونیك، درآمد گمركات خوزستان در 10 ماه سال 96 ببیش از 29 هزار و 191 میلیارد ریال بوده كه افزایش 25 درصدی درآمدهای گمركات خوزستان را نسبت به مدت مشابه پارسال به همراه داشته است.

به گزارش ایرنا محمدرضا جعفری روز سه شنبه در نشست خبری اظهار كرد:خوزستان از نظر ارزش كالای صادراتی در رتبه دوم و از نظر وزنی در رتبه سوم صادرات كشور قرار دارد و در بخش واردات از لحاظ ارزشی رتبه سوم و از نظر وزنی رتبه نخست كشور را در اختیار دارد.

*افزایش 23 درصدی صادرات غیرنفتی
وی افزود: صادرات غیر نفتی خوزستان در 10 ماه سال 1396 به وزن 15 میلیون و 405 هزار و 601 تن و ارزش بیش از 197 هزار و 682 میلیارد ریال معادل پنج میلیارد و 890 میلیون دلار بوده است.
ناظر گمركات خوزستان همچنین از افزایش 25 درصدی درآمد گمركات خوزستان و افزایش 23 درصدی صادرات غیرنفتی در 10 ماه سال 1396 نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.
وی اظهار كرد:عمده اقلام صادرات شامل محصولات شیمیایی، پتروشیمی، پلی اتیلن، آهن و فولاد، میوه و تره بار، مصنوعات پلاستیكی، گاز بوتان، سنگ آهن، كلینكر، مصنوعات پلاستیكی، لبنیات و مصالح ساختمانی است كه امارات متحده عربی، چین، عراق، سنگاپور، هند، تایلند، مالزی، تركیه، تایوان و كنیا كشورهای عمده صادراتی از خوزستان به شمار می روند.

** چهار میلیون و 15 هزار و 371 تن صادرات به عراق
ناظر گمركات خوزستان ادامه داد: صادرات به كشور عراق از طریق گمركات خوزستان با احتساب سایر گمركات كشور در 10 ماه امسال به وزن چهار میلیون و 15 هزار و 371 تن و به ارزش یك میلیارد و 537 میلیون و 665 هزار دلار بود كه نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی سه درصد كاهش و از نظر ارزشی افزایش داشته است.
وی گفت: در این مدت پنج هزار تن پرتقال از مرز شلمچه و 536 تن از مرز چذابه به عراق صادر شد كه تولید بخشی از آن مربوط به سایر استان ها است.

** الكترونیكی كردن گمرك زمینه تسریع و بهبود فضای كسب و كار
وی به محیط كسب و كار امن كه لازمه توسعه اقتصادی است به عنوان شعار روز جهانی گمرك در سال 2018 اشاره كرد و گفت: در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال و تاكید دولت مبنی بر الكترونیكی كردن گمرك به منظور تسریع و بهبود فضای كسب و كار اقدامات موثری صورت گرفته كه امسال منجر به افزایش 23 درصدی صادرات خوزستان شده است.
جعفری بیان كرد: هم اكنون خدمات گمركی به صورت الكترونیكی در دفاتر مربوطه و با دسترسی به سامانه مربوطه انجام می شود كه این امر در راستای سهولت خدمات دهی و به حداقل رساندن مراجعات حضوری ، یك گام موثر بوده است.
وی گفت:واحدهای تولیدی برای صادرات با تكمیل كردن اظهارنامه خود از مزایایی چون معافیت چهار درصد مالیات، بهره مندی ازتسهیلات الكترونیك،وصدور مجوز حمل یك سره كالابهره مند می شوند.
جعفری اظهاركرد: گمرك اطلاعات لازم از جمله مانیفست و ثبت سفارش را به صورت الكترونیك دریافت می كند تا زمان رسوب كالا در گمرك از بین رفته و استفاده از تسهیلات حمل یكسره شود.

** حذف توزین در گمرك های مقصد
وی تسهیلات جدید صادراتی با گمرك الكترونیك را یكی دیگر از خدمات موثر به شهروندان و تجار برشمرد و گفت: كنترل سیستمی سبز یك، انجام یك بار توزین برای مسیرهای سبز و زرد و حذف توزین در گمرك های مقصد از جمله مزایایی بوده كه زیرساخت های آن در مبادی مرزی خوزستان فراهم شده است.

** معافیت مالیاتی 80 دلاری واردات گوشی همراه به شرط ثبت اطلاعات و طرح ریجستری
جعفری با اشاره به معافیت مالیاتی 80 دلاری برای وارد كردن گوشی همراه توسط خانواده ها به كشور گفت: مسافران به محض وارد شدن به كشور باید اطلاعات گوشی همراه خود را در سامانه مربوطه وارد كرده و كار ریجستری آن را انجام دهند و در غیر این صورت گوشی همراه آنها پس از 30 روز غیر فعال می شود.
وی حذف پروانه های كاغذی، راه اندازی بزرگترین بانك اطلاعات تجارت خارجی، اظهارنامه الكترونیكی، سامانه جامع گمرك، مانیفست الكترونیكی كالاهای ترانزیتی، ردیابی الكترونیكی كارت های بازرگانی یك بار مصرف و درب خروج هوشمند را از اقدامات لازم برای مبارزه با قاچاق كالا برشمرد.
ناظر گمركات خوزستان گفت: همچنین الكترونیكی شدن صدور قبض انبار، تجهیز گمركات به امكانات پیشرفته ایكس ری، كارشناسی مجازی، الكترونیكی شدن بیمه ها، نظارت و بازرسی و توزین هوشمند و بایگانی دیجیتالی نیز از دیگر اقدامات انجام شده گمرك در زمینه مبارزه با قاچاق كالا و ارز است.

** بهره برداری از سه طرح گمركی خوزستان در دهه فجر
جعفری اظهار كرد:بهره برداری از سامانه اظهار پیش از ورود كالا، سامانه خدمات به واحدهای تولیدی، و تسهیلات جدید صادراتی با گمرك الكترونیك از جمله طرح هایی بود كه در بهمن امسال به بهره برداری رسید.

**تردد كامیون های صادراتی در ایام اربعین نیازمند توسعه زیرساخت جاده ای
وی یكی دیگر از اقدامات لازم در سهولت امرصادرات را توسعه زیرساخت های جاده ای در خوزستان برشمرد و گفت: تردد روان كامیون های صادراتی از مرز چذابه و شلمچه در ایام اربعین نیازمند احداث جاده مجزا و توسعه زیرساخت لازم بوده تا در این ایام مسیر تردد كامیون ها باز باشد.
ناظر گمركات خوزستان به بحث دریافت عوارض از خودروهای اروندی اشاره كرد و گفت: گمرك خوزستان نقشی در تصمیم‌ گیری برای دریافت عوارض از خودروهای اروندی ندارد.
7152/ 6037
خبرنگار: محمدرضاخبازان ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی