تهران- ایرنا- رئیس جمهوری با بیان اینكه افزایش نرخ ارز دلایل روانی و تبلیغاتی دارد گفت: اگر نرخ ارز امروز بالاتر از قبل است حتما دلایل تجاری و اقتصادی نمی تواند داشته باشد؛ به دلیل این كه ما در تامین ارز و مخارج ارزی ترازمان مثبت است و درامد ارزی ما بیش از مخارج ارزی است.

به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایلنا كه پرسید 'مخالفان دولت می گویند گرانی ارز اقدام خود دولت برای تامین كسری بودجه است آیا این درست است و آیا بازار ارز به ثبات می رسد؟' كه رئیس جمهوری پاسخ داد: راجع به مساله ارز كه نرخ ارز را هم در سوالتان و هم در پاسخ متعادل نمی بینیم و باید به تعادل برسیم. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از قبل است حتما دلایل تجاری و اقتصادی نمی تواند داشته باشد؛ به دلیل این كه ما در تامین ارز و مخارج ارزی ترازمان مثبت است و درامد ارزی ما بیش از مخارج ارزی است.
روحانی با بیان اینكه این امر دلایل اقتصادی نمی تواند داشته باشد خاطرنشان كرد: به دلیل این كه برخی از مردم می گویند دولت خود می خواهد ارز را گران كند این در صورتی است كه دولت حداقل كسر بودجه داشته باشد ؛ ما امسال كسر بودجه نداریم، همان بودجه كه در ماه های اولیه دولت تصویب كردیم همان رقم محقق می شود.
رئیس جمهوری افزود: امسال از سال های خوب ما است. در سال های قبل در دی و بهمن مشكلاتی برای تامین نیازها داشتیم، امسال این طور نیست . قاعدتا دلایل روانی و تبلیغاتی دارد.
وی با تاكید بر اینكه آینده ما از امروز حتی در زمینه ارزی بهتر خواهد بود گفت: قبلا درآمد ارزی، درآمد خودمان بود امروز تاكنون 30 میلیارد دلار فاینانس خارجی در اختیار ماست كه برای همه این ارقام 12 الی 13 میلیارد دلار تصمیم گیری می شود.
روحانی تصریح كرد: شرایط آینده ما بهتر است. تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شده است كه برخی را رییس بانك مركزی اعلام كرده یا می كند و برخی دیگر بعد اعلام می شود.
رئیس دولت دوازدهم گفت: توصیه من به مردم این است كه در این مسیر پرریسك به خاطر منافع خود قدم بر ندارند؛ راه های دیگر بهتری است تا از مایملك خود استفاده كنند واین مسیر، مسیر با ثباتی نخواهد بود.
وی تاكید كرد: خواهش می كنم مردم به راهنمایی ها و توصیه های مسوولان اقتصادی و بانك مركزی توجه كنند.
در ادامه، خبرنگار ایلنا در مورد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرسید كه رییس جمهوری گفت: دولت توصیه های بسیار مهمی قبل از بحث بدهكاری به سازمان دارد. اعلام كردم سازمان تامین اجتماعی باید از بنگاه های اقتصادی دست بردارد.
وی تاكید كرد: هر مقدار به آن بدهیم با این شرایطی كه سازمان تامین اجتماعی دارد نمی تواند مسیر درست را بپیماید. به وزیر كار تاكید كردم شرط من از آمدن ایشان به وزارت این بوده است كه تمام بنگاه های اقتصادی را واگذار كند.
رئیس جمهوری گفت: البته قدم های خوبی در این چند ماه برداشته شده است. سرعت این كار باید بیشتر شود نه سازمان تامین اجتماعی بلكه همه بخش های دولتی باید بنگاه های اقتصادی را واگذار كنند و این تنها راه نجات اقتصاد كشور است.
وی افزود: چه مقامات دولتی و چه نهادهای غیر دولتی، نیروهای مسلح و دیگران، همه باید بنگاه های اقتصادی خود را واگذار كنند؛ این به نفع خودشان و مردم خواهد بود.
در ادامه خبرنگار صدا و سیما از رئیس جمهوری پرسید: ما در آستانه ورود به چهل سالگی انقلاب اسلامی هستیم و در این چهل ساله گذشته ملت ایران انواع توطئه ها و تحریم ها را از طرف قدرت های بزرگ بویژه آمریكا تحمل كرده، در عین حال در بخش های مهم پیشرفت های بزرگی هم داشتیم، در زمینه علمی در بین چند كشور برتر هستیم، در منطقه جزو قدرت های بزرگ و تاثیرگذار هستیم، در عین حال كه مشكلات معیشتی و اقتصادی وجود دارد؛ جنابعالی بعنوان كسی كه در چهل سال گذشته در كانون تحولات و مسائل بودید رمز این پیشرفت و پیروزی را در چه می دانید و برای اینكه این حركت رو به جلو شتاب بیشتری بگیرد چه باید كرد؟
روحانی پاسخ داد: اساس پیشرفت ما بر مبنای استقلال ما و اراده ملت ما برای تحول و پیشرفت است. یك ملتی اگر منسجم و مصمم باشد و حاكمیت هم حاكمیت خود مردم باشد، همه آنهایی كه در حكومت هستند منتخب خود مردم باشند، آن ملت حتما در اهداف و آرمان های ملی خود پیش خواهد رفت، چه می خواهد در زمینه علمی باشد، چه در زمینه فناوری باشد كه شرایط ما شرایط خوبی است.
رئیس جمهوری ادامه داد: اساسا از لحاظ توسعه انسانی همه آمارهای بین المللی هم اخیرا اعلام كرده اند كه شرایط ایران در توسعه انسانی بسیار خوب است، هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ بهداشتی شرایط ما در حال حاضر در مقایسه با سال های اولیه انقلاب بسیار متفاوت است.
رئیس دولت دوازدهم تصریح كرد: به اعتقاد ما تا زمانی كه ما به آینده خودمان كاملا امیدوار هستیم و سرمایه اجتماعی ما روز به روز تقویت می شود و از توان ملی مان و از امكانات كشورمان كه كشور بسیار پر امكاناتی است، درست استفاده كنیم، مسیر پیشرفت را ادامه می دهیم.

**به مردم قول می دهم در دولت دوازدهم شاهد رشد مداوم اقتصادی كشور باشیم
وی یادآورشد: آمار و ارقام خوشبختانه به ما می گوید كه در سال های اخیر رشد مثبت اقتصادی ما همواره وجود داشته است. در سال 93 سه درصد رشد داشتیم و سال گذشته رشد اقتصادی ما دو رقمی شد، امسال هم رشد خوبی خواهیم داشت.
روحانی افزود: به مردم قول می دهم در دولت دوازدهم شاهد رشد مداوم و مستمر اقتصادی كشور و انشالله شاهد پیشرفت در همه زمینه ها باشیم.
در ادامه نشست خبری رئیس جمهوری، خبرنگاری از رئیس جمهوری سوال كرد: یكی از برنامه های اصلی شما جذب سرمایه گذاری خارجی بوده است. آقای جهانگیری چند روز پیش گفتند برخی تریبون ها به گونه ای سخن می گویند كه سرمایه گذار نیاید ما این برخی را در مسایل فرهنگی و اجتماعی هم داریم. اكثریت مردم اردیبهشت ماه به شما رای دادند چون برنامه های شما امید بخش بود. با امید های مردم چه باید كرد؟
رییس جمهوری گفت: ما حتما باید به آینده خودمان امیدوار باشیم. این كه می گویم یك شعار نیست؛ برای آن دلیل دارم. من وقتی به استان كرمان می روم و می بینم كه 10 هزار میلیارد تومان طرح در یك روز افتتاح می شود و استاندارش هم می گوید سال آینده هم حدود 10 هزار میلیارد تومان طرح برای افتتاح داریم معنای آن این است كه جامعه ما با نشاط است و دارد پیشرفت می كند. سرمایه گذاری خارجی ما بیشتر شده است. این معنایش پیشرفت است. فاینانس های خارجی هم نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.
وی ادامه داد: اكنون در بسیاری از موارد مهم سرمایه گذاری كه فناوری پیچیده می خواهد در حال مذاكره و اجرا با شركت های خارجی هستیم . برای اولین بار در داخل كشور اتومبیلی تولید می كنیم كه همزمان با مصرف داخلی، 30 درصد باید به خارج صادر بشود. حالا مصرف داخلی نمی گذارد.
رئیس دولت دوازدهم افزود: در دولت دوازدهم می خواهیم ناوگان را نوسازی كنیم و طرح های دیگر كه در این روزها اعلام خواهد شد و طرح های سال 97 خواهد بود همه اینها به معنای امیدواری است.

**اگر می خواهیم سرمایه و فناوری جذب كنیم تریبون ها و رسانه ها همصدا با دولت باشند
روحانی خاطرنشان كرد: اگر ما می خواهیم پیشرفت كنیم و اگر می خواهیم سرمایه و فناوری جذب كنیم و ایرانیان عزیز ما برگردند و سرمایه ایرانیان عزیز ما برگردد، راهش این است تریبون ها و رسانه ها همصدا با دولت باشند.
رئیس جمهوری گفت: صداهای مختلف ممكن است تاثیر گذار باشند.سرمایه و سرمایه دار هر دو مثل آهو می مانند خیلی زود فرار می كنند نباید فرار بدهیم راهش این است كه رسانه ها و دولت با هم مشاركت بیشتری داشته باشند.
سیام*2021 *1449