ساري - ايرنا - يك قلاده پلنگ نر جواني كه ارديبهشت ماه سال جاري پس از نجات از تله گرازگير كشاورزان در مازندران با نشانه گذاري در زيستگاهش رها شده بود ، با تير خلاص يك دامدار از پاي درآمد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، راز مرگ اين پلنگ جوان پس از آن فاش شد كه گرنبند ردياب ماهواره ايش توسط اهالي روستاي ' سيكا ' شهرستان نكاء در شرق مازندران پيدا و تحويل محيط زيست زيست شد .
طبق گزارش اوليه ردياب ماهواره اي ، پلنگ زخمي پس از تيمارداري و رهاسازي حدود 40 كيلومتر در جنگل منطقه ' سنه كوه ' شهرستان مياندرود در شرق مازندران تردد داشت ولي پس از آن به دليل نامعلومي گزارشي از ردياب به محيط زيست مخابره نشد.
در سال جاري چهار قلاده پلنگ و خرس در خارج از قلمرو طبيعي خود براي يافتن غذا در تله سيمي گراز گير كشاورزان گرفتار و سه قلاده از اين حيوانات تلف شدند.
رئيس اداره حيات وحش محيط زيست مازندران گفت كه پلنگ نري كه سرنوشتش اكنون مشخص شده حدود 5 ساله بود و ارديبهشت ماه سال جاري پس از نجات از تله سيمي گرازگير كشاورزان مياندرود در 10 كيلومتري شرق ساري ، پس از تيمارداري در منطقه جنگلي و كوهستاني سنه كوه در همين منطقه رها شده بود.
كوروس ربيعي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : با پيدا شدن گرنبند ردياب پلنگ نر از سوي يكي از ساكنان روستايي شهرستان نكاء و تحويل آن به محيط زيست، راز تلف شدن اين حيوان كمياب به دست يكي از دامداران منطقه فاش شد.
وي توضيح داد : در منطقه اي كه گردنبند پيدا شده بود ، استخوان جمجمه پلنگ هم توسط كارشناسان محيط زيست پيدا شد و اين نشانه ها پاياني بود بر زندگي اين حيوان كمياب جنگل هاي ايران كه به دست يكي از دامداران منطقه به احتمال به بهانه حفاظت از دامش كشته شد.
رئيس اداره حيات وحش محيط زيست مازندران افزود: اين دامدار پلنگ كش شناسايي و بزودي از سوي محيط زيست براي بازجويي و يافتن سرنخ هاي جديد از مرپ پلنگ احضار مي شود.
ربيعي حضور دامداران غيرمجاز را در جنگل هاي مازندران تهديد اصلي براي زيست حيواني بويژه حيوانات گوشتخوار دانست و گفت كه اين افارد با وجود اين كه خودشان به زيستگاه و قلمرو حيوانات تجاوز كرده اند ، اما به بهانه حفاظت از دامشان اين جانوران را از پاي در مي آورند.
براساس مصوبه شوراي عالي محيط زيست در سال 93 جريمه كشتن هر قلاده پلنگ 800 ميليون ريال و يوزپلنگ نيز يك ميليارد ريال تعيين شد.
در سال جاري اين سومين قلاده از حدود 100 قلاده پلنگ جنگل هاي مازندران است كه براثر شكار از بين مي رود و تاكنون پاي هيچ يك از اين شكارچيان غيرمجاز به محكمه باز نشده است.
حفاظت از محيط زيست تنها در سال جاري سبب زخمي شدن دستكم چهار محيط بان شد .
محيط بابان مازندران در9 ماهه سال جاري حدود يك هزار قبضه سلاح شكاري را از شكارچيان توقيف كردند.
خبرنگار : حسين فلاحتي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
6982/1654