به گزارش ایرنا، صفی الدین افزود كه انقلاب اسلامی به رغم همه مشكلات و بحران ها به بسیاری از اهداف خود دست یافته و در این زمینه موفق بوده است. به گفته وی كشوری را در سراسر جهان سراغ نداریم كه به اندازه جمهوری اسلامی از تایید مردمی بهره مند باشد.
صفی الدین افزود: حضور و نفوذ ایران در منطقه ناشی از قدرت فكری و محتوای انقلاب است و تنها یك حضور فیزیكی نیست.
رئیس شورای اجرایی حزب الله درباره رابطه این حزب با ایران نیز گفت كه این حزب با الهام از انقلاب اسلامی شكل گرفت اما در عین ارتباط و نزدیكی با ایران، مستقل است و متقابلا ایران نیز در امورات این حزب و لبنان دخالت نمی كند.
صفی الدین از پروژه دشمن سازی جدید در منطقه سخن گفت كه تلاش می كند ایران را به جای رژیم صهیونیستی به عنوان تهدید اصلی در منطقه جا بزند.
وی درباره وضعیت حضور نیروهای حزب الله در سوریه نیز اشاره كرد كه در صورت تحقق اهداف، حزب الله نیروهایش را از سوریه خارج خواهد كرد اما به گفته وی این زمان هنوز فرانرسیده است.
معاون اجرایی حزب الله همچنین به تحریم های تازه آمریكا علیه این حزب اشاره كرد و گفت كه این تحریم ها قطعا مشكلاتی را بوجود خواهد آورد اما حزب الله اقداماتی را برای مقابله با آن اتخاذ خواهد كرد.
در ادامه متن كامل گفت و گوی رئیس شورای اجرایی حزب الله با ایرنا می آید:
*ایرنا: پس از گذشت 39 سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و عبور از بحران های مختلف، آیا می توان گفت كه انقلاب به اهداف خود دست یافته است؟
**صفی الدین: بله اهداف آن به شكل گسترده و خوبی محقق شده است. این انقلاب در مقایسه با حجم چالش ها و دشواری هایی كه از لحظه اول آن را احاطه كرد، موفقیت بسیار بزرگی به دست آورد. این انقلاب دارای ابعاد مختلف دینی، مردمی، و تغییردهنده بود. از نظر دینی اثبات كرد كه می شود بر مبنای قرآن كریم، سنت و سیره اهل بیت(ع) حكومت تشكیل داد.
جمهوری اسلامی در حوزه دینی رویكردی اعتدالی داشته است. نمی خواهم بگویم كه از خطا مبراست اما ثابت كرد كه شایستگی دارد. در جمهوری اسلامی قانون حاكم است و دست به دست شدن قدرت وجود دارد. ایران در منطقه و اطراف خود تنها كشوری است كه در آن گردش قدرت و انتخابات وجود دارد.
پس از افول هیمنه غرب بر ایران و خروج ایالات متحده آمریكا، حكومتی روی كار آمد كه ثابت كرد منتسب به اسلام ناب محمدی است و آنچه آن را راهبری می كند اسلام اصیل محمدی است و ولی فقیه چهره ای از این اسلام است.
بُعد دوم انقلاب ایران مردمی بودن آن است. این انقلاب بر مردم تكیه دارد و مردم همیشه حاضر هستند و به این انقلاب و برنامه هایش اعتقاد دارند. كشوری را در سراسر جهان سراغ ندارم كه به اندازه جمهوری اسلامی از تایید مردمی بهره مند باشد. این تایید در خلال جنگ تحمیلی خود را نشان داد. جنگی كه ملت ایران بیش از 200 هزار شهید و هزاران جانباز و اسیر در آن تقدیم كرد و در آن تعداد زیادی از شهرها و تاسیسات ویران شد. در آن جنگ سلاح همه جهان در برابر ایران قرار گرفت، اما ملت استوار ایستاد. بعد از جنگ هم ایرانیان توانستند به بنای علمی، اقتصادی و معرفتی دست پیدا كنند.
بنای مدرن اقتصادی و صنعتی و پیشرفت علمی كه خودِ جوانان و فرزندان نسل اول یا نسل دوم این انقلاب، بدان رسیدند، نتیجه ولایتمداری و فهمی است كه از نسل اول و دوم به نسل سوم نیز سرایت كرد. در همه امور، مردم هستند كه موضع را تعیین می كنند. همانطور كه پیداست سالهاست كه تلاش هایی از سوی كشورهای غربی و منطقه برای ضربه زدن به ایران انجام می شود. از پول، سلاح و ابزارهای ترور بهره می جویند و سپس تحرك هایی صورت می گیرد اما شكست آن خیلی زود مشخص می شود.
در سال 1388 رهبر كه سخنرانی كرد مسئله حل شد، اما در فتنه اخیر رهبر مداخله ای نكرد و مردم خودشان موضع قاطع گرفتند. رسانه ها شروع به گمراه ساختن كردند و صحبت از ده ها هزار تظاهركننده به میان آوردند. در روز دوم یكی از رسانه ها به حضور 40 میلیون نفر در خیابان ها اشاره داشت. اطلاعات ما حاكی از آن است كه تعداد تظاهركنندگان از سی تا چهل هزار نفر تجاوز نمی كرد؛ آن هم در كشوری كه 80 میلیون نفر جمعیت دارد.
(از طرفی) تظاهرات روز قدس و روز پیروزی انقلاب وجود دارد كه نسبت شركت كنندگان در آن بسیار بالاست. همچنین مشاركت بالا در انتخابات، همه اینها نشانه های رضایت مردم از نظام است.
این به معنی نبود مشكلات و بحران ها در داخل ایران نیست. بیشتر كشورهای جهان از بحران های شدید مالی رنج می برند و حكومت ها مسئولند تا راه حل بیابند. چیزی كه ما می توانیم بر آن تاكید كنیم این است كه همه تجربه ها ثابت می كند انقلاب ایران بر مردم تكیه دارد.
بُعد سوم انقلاب تغییر دهندگی آن است. انقلاب، شعارهایی را كه از روز نخست سر می داد، حفظ كرد. شعار مرگ بر آمریكا و آمریكا دشمن است، به وضوح نشان می دهد كه ایران از زمان امام خمینی قدس سره تا زمان امام خامنه ای حفظه الله پایبند به آن بوده است و در این راه حركت می كند.
*ایرنا: رابطه میان جمهوری اسلامی و فلسطین رابطه ای ویژه است، اما در جهان عرب نظراتی وجود دارد مبنی بر اینكه ایران از مساله فلسطین برای رسیدن به منافع خود استفاده می كند. نظر شما چیست؟
**صفی الدین: ما از همه موضع گیری هایی كه در زمینه دفاع از فلسطین صورت گرفته قدردانی می كنیم اما آیا كشوری عربی یا اسلامی وجود دارد كه از مسأله فلسطین همانند جمهوری اسلامی حمایت كرده باشد؟
ایران توانست سبك سیاسی جدیدی را در منطقه به اجرا درآورد و توانست از نظر سیاسی گسترش یابد یعنی گسترش فكری، فرهنگی و نه فیزیكی. چرا كه از روز نخست شعار فلسطین و قدس را سر داد. امروز مقاومت از نظر تعداد و امكانات در منطقه رشد كرده است كه نشان می دهد از بركات سیاست درست و صحیح است. گزینه مذاكرات و اسلو شكست خورده و گزینه های جمهوری اسلامی ایران پیروز شده و به پیش رفته است. همچنین موضعی كه جمهوری اسلامی اتخاذ كرد، نیروهای مردمی شیعی، سنی و عربی آن را دنبال كردند و برای آن بسیج شدند كه این بر صحت و درستی این موضع تاكید دارد.
*ایرنا: اشاره كردید كه انقلاب ایران دینی بود و ریشه های آن بر گرفته از مكتب شیعه است. برخی با اشاره به همین ویژگی مسئولیت درگیری بوجود آمده شیعه و سنی در منطقه را متوجه جمهوری اسلامی می دانند و علاوه بر آن ایران را مسئول تولد اسلام افراطی و رادیكال می دانند. نظر شما چیست؟
**صفی الدین: باید امور را از نظر علل و عواقب به درستی درك كنیم. انقلاب ایران دینی است و اكثریت مردم آن مذهب شیعه دارند، اما دعوت می كنم برخی به گردش در ایران بروند و از مناطق اهل سنت بازدید كنند تا ببینند كه برخورد آنها با جمهوری اسلامی چگونه است. پدیده افراط گرایی تكفیری یكی از پرچم هایی است كه ضد جمهوری اسلامی برافراشته شد و یكی پس از دیگری ساقط گردید.
آیا در ابتدا از پرچم صدام حسین به نیابت از نظام های عربی استفاده نشد؟ سپس پرچم ناآرامی ها و فتنه ها در داخل ایران و پس از آن فشار و تحریم های اقتصادی. همه این پرچم ها ساقط گردید و بر قدرت ایران افزوده شد. پس از این شكست، عربستان سعودی و بعضی از كشورهای خلیجی، پرچم افراطی گری مذهبی را بلند كردند. اما در نتیجه طرفی كه متضرر شد وهابیت سعودی بود كه با برجا گذاشتن ویرانی و خون های ریخته شده، مورد نفرین جهان اسلام واقع گردید.
طبیعتا با شروع اتفاقات سوریه، حالتی از آشفتگی به وجود آمد و در عراق نیز مشكلات مذهبی پدیدار شد. اما می توانیم بگوییم كه این مرحله به پایان خود نزدیك شده است و به همراه آن مرحله ای از توطئه ی بزرگ تمام می شود.
*ایرنا: شما فكر می كنید مشكل نزاع سنی و شیعه در منطقه تمام شده است؟ آیا این اغراق نیست؟
**صفی الدین: هیچ مشكلی بین سنی و شیعه وجود ندارد. از سوی علمای اهل سنت و همچنین تعداد فراوانی از ملت های منطقه، نگاهی مثبت به جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و اگر آنها را رها كنند تا با آزادی سخن بگویند، همه ما در مورد ایران صحبت های مثبتی در جهان عرب خواهیم شنید. ملت ها به سمت موضعی درست در حركت هستند، اما برخی از حاكمان عرب فتنه انگیزی می كنند. آنها به استفاده از حربه قرار دادن عربیت در مقابل فارس ها متوسل می شوند، با علم به اینكه در ایران آنكس كه حكمرانی می كند اسلام است.
عربستان سعودی از پُشت به عربیت خنجر می زند و امروز بر سر كوتاه آمدن از مساله فلسطین زد و بند می كند و رهبر چنین معاملاتی است. این كوتاهی و قصور در قبال فلسطین از سوی عربستان سعودی دیگر نیازی به شواهد ندارد.
*ایرنا: آیا در نتیجه این عملكرد خطری متوجه مسأله فلسطین است؟
**صفی الدین: هرگز. من معتقدم دنیای جدیدی در حال شكل گیری است و ما در مرحله گذار به سطح آگاهی و درك هستیم. ساخته های سیاسی و مصنوعی، باطل، ستم، نیرنگ، و وابستگی به اسرائیل و آمریكا، همه و همه یكی پس از دیگری در حال سقوط هستند. امروز آگاهی جدیدی در نزد ملت ها در حال شكل گرفتن است. خیلی از حاكمان ساقط شدند. صحنه امروز سیاه نیست و راهش را به سوی سپیده دم طی می كند. من بر این باور هستم كه ما در مرحله پیش از شفق(غروب) هستیم و برای موفقیت به صبر نیاز داریم.
امروز همه می دانند كه ایران از سوی كسانی كه از ملت های خود احساس ترس می كنند، تحت ستم قرار گرفت و همچنان به او ظلم می شود. این مساله روز به روز بیشتر مورد تایید واقع می شود كه معیار ارزیابی هر كشوری در منطقه، فلسطین و قدس می باشد. همه فشارهایی كه به ایران وارد شد به خاطر موضعش در قبال آرمان فلسطین است.
سرخوردگی اوباما به این دلیل بود كه نتوانست كاری كند تا ایران به حمایت از مقاومت فلسطینی پایبند نباشد و ترامپ نیز از همین نقطه خشمگین است. همه این رفتارها نشان می دهد كه جمهوری اسلامی ایران در شعارها و روش های خود فقط رویكرد مذهبی ندارد بلكه كشوری است قدرتمند و توانا.
*ایرنا: شما بر چه اساسی نتیجه می گیرید كه وضعیت منطقه سیر مثبتی را طی می كند؟
**صفی الدین: اگر وارد اتحادیه عرب بشویم و از حاضران بپرسیم آیا شما قانع شده اید كه ایران دشمن جهان عرب است؟ آنها پاسخ می دهند كه نه. متاسفانه نوعی دشمن سازی بوجود آمده كه از دشمن اصلی یعنی رژیم صهیونیستی صرف نظر شود. این بندی اساسی در «معامله قرن» است. تلاش هایی برنامه ریزی شده برای انجام كارهایی در راستای عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی صورت می گیرد.
آنچه در منطقه رخ داد این بود كه قدرت محور مقاومت و منطق آن، آشكار و ثابت شد و همچنین برخی از مسائل از جمله استفاده از پول علیه محور مقاومت، دیگر تاثیرگذاری خود را از دست داده است.
*ایرنا: آیا می توان گفت كه توازن قدرت در منطقه به نفع محور مقاومت تحت رهبری ایران تغییر كرد؟
**صفی الدین: نمی توان حقیقت توازن قدرت های منطقه را دست كم گرفت. ایران با متحدان و محور مقاومت قدرتمند است و این قدرت بر اساس واقعیت هاست و نه خیال. ایران كشوری بزرگ است كه تمدن و فرهنگ خود را دارد و از خوش شانسی آن برخی رژیم های عربی پیرامونش فاقد دیدگاه و متانت سیاسی و فكری و سرگرم امور دیگری هستند. درحالی كه جمهوری اسلامی ایران، قدرت اقتصادی و علمی بسیار بزرگی را ساخته است و این از عوامل اصلی قدرتش است.
*ایرنا: حزب الله خود را محصول انقلاب اسلامی ایران می داند. رابطه میان حزب الله و جمهوری اسلامی ایران را چگونه تفسیر می كنید؟
**صفی الدین: حزب الله بر اساس تفكر اصیل اسلامی كه امام خمینی درباره آن صحبت كرد، تاسیس شد. ما معتقدیم آن چیزی كه امام آورد، نه نسخه جدیدی از اسلام، بلكه نسخه ای روشن از اسلام بود. حزب الله به این تفكر تعلق داشت و تجربه خود را در لبنان پیاده كرد و دستاوردهای بزرگی بدست آورد. تجربه حزب الله از جهت اهتمام به بُنیه و ساختار فرهنگی، بسیجی و سیاسی اش در نوع خود بی نظیر است. این مساله حزب الله را با اعتماد كامل به نیروی مردمی در برابر اشغالگری و طرح های استعماری و استكباری قرار می دهد.
این امر در زمانی كه بیشتر جنبش های مقاومت و انقلاب ها ناكام مانده اند، به حزب الله ویژگی بزرگی داده است. حزب الله در آن زمان به عكس جریان غالب حركت كرد و به سبب ایستادگی اش پیروز شد و خود به جریانی تبدیل شد كه در لبنان و منطقه حركتی نو آغاز كرد و این موفقیت بی سابقه بود. ما افتخار می كنیم كه از ثمرات انقلاب اسلامی هستیم.
*ایرنا: شما در مورد وضعیت منطقه بسیار خوش بین هستید. این خوش بینی بر چه اساسی است؟
**صفی الدین: بله من خوش بین هستم. این در حالی است كه تلاش های زیادی از سوی رسانه های وابسته برای انحراف ذهن ها وجود دارد. یكی از معانی استقلال و قدرت كه در خلال تجربه مقاومت آن را آموختیم این است كه قدرتی كه به كارش ایمان دارد، از هیاهوی رسانه ای نمی هراسد. ما با امپراتوری رسانه ای طرف هستیم و صدای آن بسیار بلند است و شنیده می شود و امواج آن در خدمت اهدافی معین و در راس همه پاك كردن دستاوردهای مقاومت است. ما بر اساس واقعیت و تجربه و نه صرفا نظریه صحبت می كنیم. واقعیت و وضعیت مقاومت امروز صدها بار بهتر از سال 1982 است. آن روز گفتیم كه پیروز خواهیم شد و علی رغم همه بوق های تبلیغاتی كه راه افتاد و تا مرحله اسلو و بعد از اسلو ادامه پیدا كرد، ما پیروز شدیم. امروز با معامله قرن، صداهای سعودی كه بر می خیزد، نشانه ضعف آنهاست چرا كه موضوع فلسطین و قدس قوی تر از این بوق هاست.
*ایرنا: برخی معتقدند حزب الله از ایران پیروی می كند و در تصمیم گیری، استقلال ندارد. نظر شما چیست؟
**صفی الدین: این سخنی قدیمی است كه در اثر تجربه مندرس شده است. حزب الله، حزبی لبنانی است و در تصمیمها، گزینه ها، اولویت ها، تجربه ها و نبردهایش مستقل است.
از جمهوری اسلامی ایران كمك و حمایت می آید و این را انكار نمی كنیم. این مساله برای خود جمهوری اسلامی مایه افتخار است؛ چرا كه وقتی اصحاب حق را حمایت می كند، بر ثبات و هویت خود تاكید می كند. برای ما هم باعث افتخار است چرا كه به كمك هایی دست می یابیم كه در تحقق یافتن آرزوی ملت های منطقه سهیم است.
اما این مساله كه ایران از حمایت ها استفاده كند چه عیبی دارد؟ ایران قلب محور مقاومت است؛ اگر حزب الله، سوریه، فلسطین، عراق و یمن به پیروزی برسند قلب مقاومت می تپد. پس این حق آن(ایران) است كه از این حق استفاده كند و ما افتخار می كنیم كه برای كسی كه از ما حمایت می كند مفید هستیم.
ایران نه در مسائل داخلی لبنان و نه در هیچ یك از پرونده های ما و هیچ یك از نبردهایمان ضد دشمن صهیونیستی دخالتی نكرده است. ما از جانب جمهوری اسلامی هیچ فرمان یا تصمیمی دریافت نكرده ایم. طبیعتا ما و ایران بر سر موضوعات بحث می كنیم و در عین حال تحت هدایت رهنمون های امام خامنه ای هستیم. اما حزب الله در نقش و وضعیت تماما مستقل است.
*ایرنا: چرا تجربه حزب الله، با گروه های دیگر در منطقه ما تكرار نمی شود؟
**صفی الدین: تجربه حزب الله در حال تكامل و پیشرفت است و از سوی تعدادی از گروه ها در منطقه با استقبال روبرو شده است. طبیعتا امور متفاوت است، ولی نشانه های زیادی وجود دارد كه ثابت می كند قدرت محور مقاومت افزایش یافته است. مثلا در فلسطین تعداد نیروهای مقاومت به شكل زیادی افزوده شده است.
حزب الله تجربه ای منحصر به فرد و متفاوت است و این به دلایل موضوعیِ مرتبط با حزب الله و تاریخ آن است. اما هیچ مانعی وجود ندارد كه این تجربه باز هم تكرار شود و آنچه (حزب الله) به آن رسید استثناء نیست، بلكه قاعده است و این تجربه ممكن است بهتر از آنچه كه نزد ماست تكرار شود.
*ایرنا: آیا حزب الله به زودی از سوریه خارج می شود؟
**صفی الدین: حزب الله زمانی كه تصمیم به ورود به سوریه گرفت، اهدافش را به شكل دقیق مشخص كرد و تا زمانی كه این اهداف به شكل كامل محقق نشده باشد، طبیعی است كه خارج نمی شویم.
*ایرنا: كی این اهداف محقق می شود؟
**صفی الدین: نمی توانیم پیش گویی كنیم. زمانی كه اهداف ما محقق شد، دیگر بهانه ای برای حضور در سوریه نداریم. حزب الله در سوریه دست به مجاهدت های بزرگی زد و خون های بسیاری تقدیم كرد و ما امروز در مرحله پایانی جنگ سوریه هستیم. در این مرحله مسئولیت بزرگتر و سنگین تر می شود. سوریه از تهدیدهایی كه آن را احاطه كرده بود خارج شد. این تهدیدها، وحدت، یكپارچگی و عرصه سیاسی و نیروهایش را هدف قرار داده بود. تهدیدها به پایان رسید و سوریه نیاز به تثبیت دستاوردها دارد و این از اهمیت خود دستاورد نمی كاهد.
*ایرنا: در برخی از گزارش ها آمده كه حزب الله از تعداد نیروهایش در سوریه كاسته است. آیا این درست است؟
**صفی الدین: نمی گویم كاسته یا افزوده است. در طی سال های گذشته این تعداد براساس نیازهای جبهه كم و زیاد شده است. ماهیت كار این است كه حزب الله در سوریه نقشی حیاتی و اساسی دارد و باید تا تحقق اهدافمان این نقش را به بهترین شكل ایفا كنیم.
*ایرنا: دبیركل حزب الله به تازگی درباره تلاش هایی برای عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی هشدار داد. چرا این موضوع را به طور خاص در چنین زمانی مطرح كردید؟
**صفی الدین: در گذشته مساله، شعارهایی بود كه توسط برخی مطرح می شد كه خواهان عادی سازی روابط و همزیستی با دشمن صهیونیستی بودند، اما امروز ما شاهد مرحله ای هستیم كه عادی سازی به هدف عربستان سعودی و متحدانش تبدیل شده است.
در این زمینه پول هایی پرداخت می شود و همه ابزارها برای محقق كردن هدف عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی به كار افتاده است. به نظر یكی از اهداف معامله قرن این است كه عربستان سعودی منطقه عربی را به سمت روابط طبیعی با رژیم صهیونیستی بكشاند. سعودی ها از ابزارهای خود در لبنان، مصر و عراق، خواسته اند تا در راستای این هدف مستقیم كار كنند چرا كه بر روی آن توافق صورت گرفته است. این تحول مساله عادی سازی را وارد مسیری جدی و جدید كرده است و عربستان سعودی اجرایی كردن این هدف را عهده دار شده است. بنابراین ما دیدیم یك نوع موج بزرگ وقیحانه ای راه افتاد تا عربستان سعودی در این ماموریت، ظاهری تنها نداشته باشد.
*ایرنا: برداشتی وجود دارد كه می گوید توازن قدرت در موضوع عادی سازی روابط به نفع مقاومت نیست.
**صفی الدین: مقابله فرهنگی نیاز به مكانیزم های متفاوتی با اقدام نظامی دارد. همچنین (این مقابله) به ابزارهای خاص رسانه ای، فرهنگی و سخنرانی تعریف شده و واضح نیاز دارد. آنچه مطلوب است بالابردن سطح هشدار است. ما در حزب الله زمانی كه احساس كردیم كه خطر در حال بزرگ شدن است، صدایمان را بالا بردیم. برخی اقدامات از پوشش سیاسی برخوردار می شود. پس هشدار با زبان تند و شدید و قراردادن اقدامات احتیاطی بیش از پیش الزامی است تا از ورود به حالت های خواسته یا ناخواسته (در عادی سازی) جلوگیری شود.
*ایرنا: این پیكار سخت است یا آسان؟
**صفی الدین: در میدانی مانند لبنان كه برخی در پشت پرونده های مذهبی پنهان می شوند، پیكار آسانی نیست و كارها پیچیده به نظر می رسد، اما در جهان عرب كار ساده تر است. بسیاری از مسائل مربوط به عادی سازی انجام شده، اما رسانه ها اشاره ای به آن نداشتند.
*ایرنا: نبرد فشار بر حزب الله متوقف نشده است و آخرین فصل آن فشارهای اقتصادی است كه این روزها شاهد صفحات جدیدی از آن هستیم. آیا نگران نیستید كه این روند بر پایگاه مقاومت تاثیر بگذارد؟
**صفی الدین: آنچه حاصل شده تازگی ندارد و ما آماده ایم و هراسی نداریم. حزب الله از سال های دور در ذیل فهرست های تروریستی است و اكنون سختگیری می كنند و بر نام های افراد، جمعیت ها و موسسات موجود در این لیست ها می افزایند. ما هراسی نداریم چرا كه می دانیم توانایی ایستادگی و صبر را داریم و دارای فكر و عقیده ایم. از نظر سطح آمادگی، اقداماتی از طرف ما وجود دارد ولی نسبی است. آمریكایی ها بر وضعیت مالی و اقتصادی سیطره دارند و كشورهای بزرگی همچون روسیه و ایران را تحریم و محاصره كرده اند. پر واضح است كه مقابله ای از این نوع نه آسان است و نه از راه های مرسوم امكان پذیر است.
*ایرنا: اما هدف این تحریم ها، پایگاه مردمی مقاومت و متحدان آن است، آیا شما از ایستادگی آنها نیز اطمینان دارید؟
**صفی الدین: ما مطمئنیم كه طرح سرنگونی مقاومت به پایان رسیده است. توقع نداریم كه آمریكا بایستد و نظاره گر باشد، اما از خوش شانسی ما اوضاع آمریكا به هم ریخته است و تصمیم سیاسی در آن از انسجام برخوردار نیست، اگر نه فشارها بسیار شدیدتر بود.
حتما این فشارها شدت زیادی دارند كه ما می دانیم، اما بستر مقاومت و پایگاه مردمی آن را اشخاصی تشكیل می دهند كه دارای عقیده و دیدگاهی هستند كه با تجربه ی ایستادگی شان ثابت كرده اند. همانطور متحدان ما نیز تجربه خود را پس داده اند و كسانی نیستند كه گزینه هایشان به سهولت تغییر كند و از آن برگردند.
مردم ما و پایگاه مردمی ما رشد كرده است و فرهنگ ما ریشه دوانده است و نمی توان بین مقاومت و پایگاه مردمی آن جدایی قائل شد. این دو یك چیز واحد هستند. ما با تمام قوا برای كمك به آنها و دفاع از ایشان با امكاناتی كه در اختیار داریم، می كوشیم.
*ایرنا: از گفته های شما این نتیجه گرفته می شود كه انتظار شكست این فشارها را دارید؟
**صفی الدین: ایالات متحده آمریكا با قدرت به بانك های لبنانی فشار می آورد و سیاستمدارانی وجود دارند كه به شكل تحقیر آمیزی مطیع آنها هستند. اما با این حال اهداف خبیثانه و بی رحمانه آنها قابل دستیابی نیست. دلیل آن نیز كمیته تحقیق آمریكایی است كه چند روز پیش به اینجا آمد. اصرار زیادی از سوی آنها وجود داشت تا با آنچه كه نقض تحریم ها از سوی حزب الله می نامیدند مقابله شود؛ موضوعی كه آنها را برای پیشبرد پرونده های مالی شان ناامید كرده است.
*ایرنا: آیا این تحریم را نقض كرده اید؟
**صفی الدین: من درباره این موضوع اظهار نظر مثبت یا منفی نخواهم كرد. چیزی كه من می خواهم بگویم این است كه تمركز آمریكایی ها روی ایده نقض تحریم ها از سوی حزب الله ثابت كرده است كه آنها احساس شكست می كنند.
*ایرنا: اخیرا ملاحظه شد كه متحدان حزب الله مواضعی را بیان كرده اند كه برخی آنها را مخالف مواضع حزب الله می دانند به ویژه در مورد مساله مقابله با دشمن صهیونیستی. آیا تغییری در مواضع این متحدان می بینید؟
**صفی الدین: حزب الله انتظار ندارد كه متحدانش همان اعتقادات او را داشته باشند و با برخی متحدانمان بر سر موضوعی اتفاق نظر داریم و بر موضوعی دیگر اختلاف پیدا می كنیم. اما اصل مقابله با دشمن صهیونیستی و مقاومت در برابر آن هیچ جای بحثی ندارد. ما هیچ متحدی نداریم كه به گزینه مقاومت و طرح آن باور نداشته باشد. برخی شبهه شان درباره بعضی از واژه ها است. اما این مساله به معنای آن نیست كه متحد نیستند یا به مجموعه دیگر پیوسته اند.
خاورم**388**2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۴
بیروت-ایرنا-«سیدهاشم صفی الدین» رئیس شورای اجرایی حزب الله در آستانه سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا به تبیین ویژگی ها و پیامدهای انقلاب پرداخت و گفت كه حزب الله به خود افتخار می كند كه ثمره این انقلاب است.