به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر حسین وطن پور روز چهارشنبه در اولین كنگره داروسازی نوین ایران اظهار كرد: شكل داروسازی در شرف تغییر است و ما نیاز داریم كه برای این تغییر آماده شویم؛ امروزه صحبت از دخالت ژن در درمان بیماری ها می شود كه یكی از سوژه های تحقیقاتی به روز دنیا است، همچنین نقش ویروس ها در درمان سرطان ها مطرح است.
وی افزود: امروزه ما با استفاده از تكنولوژی نانو تقریبا درحال تغییر فارماكوژنتیك تعداد زیادی از مواد اولیه دارویی هستیم.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: ما در برخی حوزه های داروسازی صادركننده دانش هستیم و این موفقیت به همت اساتید دانشگاهی، توسعه دانشكده های داروسازی، توسعه رشته های تخصصی و دانشكده ها و همت و تلاش نخبگان و جوانان كشور در داخل و خارج از كشور است كه به آنها همیشه افتخار می كنیم.
وطن پور افزود: امروز برای ما نیروی انسانی سرمایه است؛ ما دهه های صنعتی و كشاورزی را گذرانده ایم و درحال حاضر عصر فناوری اطلاعات است كه سرمایه گذاری زیادی در این حوزه شده و در آینده بحث ژن و ژن تراپی مطرح خواهد شد.
وی ابراز امیدواری كرد كه با استفاده از تجارب نخبگان ایرانی و به خصوص تجارب ایرانیان خارج از كشور كه امروز درهای كشور به روی همه آنها باز است، بتوان به موفقیت های چشم گیری در این زمینه دست یافت؛ در دفتر توسعه فناوری های وزارت بهداشت امكانات خوبی در اختیار آنان گذاشته شده است.
وطن پور با اشاره به عقد قراردادهایی در حوزه سلول درمانی با كشور كره جنوبی گفت: در حدود 50 درصد بیمارستان های كشور بحث سل تراپی مطرح و توسعه یافته است به طوری كه محققان و پزشكان زیادی از سلول در درمان بیماری ها استفاده می كنند.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین ابراز امیدواری كرد كه با تكیه بر دانش داروسازی نوین و تغییراتی كه در داروسازی در حال شكل گیری است، بتوان جایگاه علمی كشور را در رتبه های بالای جهانی حفظ كرد.
** دستیابی به تكنولوژی در گرو توجه به توانمندی های بین المللی
دكتر فیضی معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی نیز در مراسم افتتاح اولین كنگره داروسازی نوین گفت: بدون توجه به توانمندی های بین المللی دستیابی به توانمندی های بین المللی محقق نمی شود؛ اگر بتوانیم با دید هم افزایی به توانمندی های بین المللی توجه كنیم، می توانیم به سمت پیشرفت حركت كنیم.
وی با بیان اینكه امروزه استفاده از تكنولوژی های نوین در رشته داروسازی بسیار مورد توجه است، افزود: ابعاد مختلف سرویس دهی در داروخانه ها كه پیشرفت های نوینی در دهه اخیر یافته تا موارد دیگر ازجمله ورود بایوتكنولوژی در علم داروسازی، استفاده از سیستم نانوتكنولوژی در دارورسانی به اندام های مختلف، پایش عملكرد داروها و اندازه گیری تاثیر داروها در اندام ها و بافت ها و پیگیری وضعیت عملكرد داروها از شاخص های بسیار مهمی است كه امروزه به دلیل وجود تكنولوژی های نوین دستیابی به آنها بسیار سهل شده است.
فیضی ادامه داد: موضوع دیگر بحث استفاده از مولكول ها و سلول ها است كه می طلبد در علم داروسازی، داروسازان و محققان ما توجه جدی به این موضوع و داروسازی نوین داشته باشند.
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: یكی از رسالت های دانشگاه شهید بهشتی فراهم كردن بستر لازم برای گسترش ارتباطات بین الملل است؛ این دانشگاه در سال 2017 از نظر بین المللی، توانسته اعتباربخشی بین المللی كسب كند كه موفقیت بزرگی است و امیدواریم در آینده با همكاری اساتید بتوانیم ارتباطات بین المللی را افزایش دهیم.
اولین كنگره داروسازی نوین از امروز تا جمعه بیستم بهمن ماه به مدت سه روز در مركز همایش های رازی درحال برگزاری است.
علمی**1834
خبرنگار: ناهید شفیعی **انتشار: محتشمی پور
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۷
تهران- ایرنا- رییس سازمان غذا و دارو از صرفه جویی 650 میلیون دلاری از محل تولید 20 قلم داروی بایو-تك در كشور خبر داد و گفت: در برخی حوزه های دارویی صادركننده دانش هستیم.