پكن - ايرنا - سخنگوي وزارت خارجه چين امروز چهارشنبه گفت آمريكا نبايد حق حاكميت چين در درياي جنوبي را به چالش كشيده و تهديد كند.

به گزارش ايرنا 'گينگ شوانگ' در مصاحبه اي در پكن تاكيد كرد همه كشورها در زمينه دريانوردي در درياي جنوبي آزادي دارند و چين از آزادي كشتيراني در اين منطقه حمايت مي كند.
وي در پاسخ به سوالاتي در باره اينكه آمريكا تاكيد كرده است ناوهايش را در درياي جنوبي حفظ خواهد كرد، گفت: اينكه يك كشور بخواهد حق حاكميت چين را در اين منطقه به چالش بكشد مورد مخالفت شديد چين قرار خواهد گرفت.
وي افزود برخي به عنوان حراست از آزادي كشتيراني، تماميت ارضي و حق حاكميت چين را تهديد مي كنند كه اين براي پكن قابل قبول نيست.
اين سخنگو در اين مصاحبه كه تارنماي وزارت خارجه چين به آن پرداخته است، گفت به دليل اقدامات صحيح كشورهاي منطقه و چين وضعيت در درياي جنوبي در سال هاي اخير بهبود يافته است.
وي تصريح كرد مشخص نيست در شرايطي كه اين منطقه با ثبات است چرا برخي مسئولان آمريكايي مي كوشند تا آبهاي آن را مواج كنند مگر اينكه آنها انگيزه هاي پنهاني از اين كار داشته باشند.
درياي جنوبي يكي از كانون هاي مهم رويارويي چين و آمريكا محسوب مي شود و روزنامه گلوبال تايمز چين هشدار داده است در صورت زياده روي واشنگتن بايد پكن به قوه قهريه متوسل شود.
درياي جنوبي محل تبادلات تجاري كشتيراني است و ارزش اين تبادلات در سال در آنجا به 5 هزار ميليارد دلار مي رسد.
درياي جنوبي چين دريايي حاشيه‌اي است كه بخشي از اقيانوس آرام به شمار مي‌آيد و ناحيه‌اي در حدود ۳ و نيم ميليون كيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر مي‌گيرد.
پس از پنج اقيانوس جهان اين دريا بزرگ‌ترين ناحيه دريايي جهان است.
جزيره‌هاي واقع بر درياي جنوبي چين كه با هم يك مجمع‌الجزاير را تشكيل مي‌دهند افزون بر صدها عدد هستند اين جزيره‌ها كه خالي از سكنه هستند و همچنين خود دريا، مورد جدال كشورهاي مختلف بوده‌اند به همين علت حتي نام‌هاي متفاوتي براي اشاره به اين دريا به كار مي‌رود كه البته «درياي جنوبي چين» نام پذيرفته شده بين‌المللي، حداقل در انگليسي و زبان‌هاي اروپايي است.
جمهوري خلق چين تقريبا بر كل دريا و كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريك بر بخش‌هايي از آن ادعاي مالكيت دارند، همچنين اين كشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.
ايالات متحده اين دريا را از آب‌هاي بين‌المللي مي‌داند و بر حق قانوني كشتي‌ها و زير دريايي‌ هايش در رفت ‌و آمد در اين دريا تاكيد مي‌ورزد.
آساق**231**1904**