اهواز - ايرنا - قائم مقام هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره گفت: آسيب ها و ناهنجاري هاي جامعه تنها با پژوهش هاي علمي قابل رفع است بنابراين ضرورت دارد تا كرسي هاي نظريه پردازي براي حل مشكلات اجتماع، پيوندي بين دانشگاه و جامعه ايجاد كنند.

حجت الاسلام عبدالحسين خسروپناه روز چهارشنبه در همايش ' آشنايي با كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره؛ بررسي چيستي، چرايي چگونگي و امتيازات' در دانشگاه آزاد اسلامي اهواز اظهار كرد: كرسي هاي نظريه پردازي در معرض قرار دادن نظريه هاي نويي است كه برخي افراد ارايه مي كنند و با نقد و داوري صحت و امتياز آن مشخص مي شود.
وي افزود: دانشگاه مركز توليد علم است و اين توليد علم تنها با برگزاري اين كرسي ها ميسر خواهد بود زيرا برگزاري اين كرسي ها باعث رشد علمي دانشگاه ها مي شود.
دبير هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره با اشاره به اهميت و ضرورت برگزاري كرسي هاي نظريه پردازي و نيز ترويجي گفت: بسياري از مشكلات جامعه تنها از طريق دانش رفع مي شود بنابراين ارايه نظريه هاي ناظر به نياز جامعه مي تواند به رفع بسياري از اين معضلات كمك كند.
وي رونق نداشتن كرسي هاي نظريه پردازي را نبود اطلاع رساني دانست و اظهار اميدواري كرد با پيگيري صورت گرفته و برگزاري اين كرسي ها شاهد رونق اين كرسي ها و نيز بهبود وضعيت پژوهش در سطح كشور باشيم.

*** نقد و بررسي علم به افزايش كيفيت آن كمك مي كند
معاون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي نيز اظهار كرد:از ويژگي هاي دانشگاه مدرن در ايران در بحث علوم انساني و علوم اجتماعي، كپي برداري از دانشگاه هاي خارجي بود.
حجت الاسلام ابراهيم كلانتري افزود: دانشگاه منهاي دين يا ضد دين، دانشگاه غير بومي ساخته شده در غرب و ضد فرهنگ بومي، و همچنين صدور دستاوردها به غرب و تربيت نيروهاي خوب براي غرب از جمله ويژگي هاي اين دانشگاه هاي مدرن بود.
وي بيان كرد: روشنفكري در ايران در عصر قاجار بيمار متولد شد چنان كه دانشگاه براي يك كار علمي همه جانبه و نيز پژوهش متولد نشد؛ ولي امروز به بركت انقلاب اسلامي دانشگاه به توليد علم بر پايه دين مشغول بوده و دانشجويان زيادي را در كشور پرورش داده است.
معاون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي با انتقاد از ويژگي دين ستيزي دانشگاه، در پيش از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: در آن دوره انسان با فرهنگ ملي و اسلامي، محقق و متدين وجود داشته ولي حاكميت سياسي همواره تلاش مي كرد اين فرهنگ را سركوب كرده و به حاشيه براند.
حجت الاسلام كلانتري ادامه داد: پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، همچنين به دروغ بحث تاسيس دانشگاه اسلامي مطرح شد كه به شدت با مخالفت امام خميني(ره) روبه رو شد زيرا هدف آنها از بين بردن ريشه هاي حوزه هاي علميه بود.
وي در ادامه به تاريخچه وجود دانشگاه ها در ايران در طول تاريخ اشاره كرد و گفت: ايراني ها نه تنها با دانشگاه بيگانه نبودند بلكه دانشگاه بزرگ جندي شاپور را داشتند كه در آن سه شاخه فلسفه، پزشكي و زبان آموزش داده مي شد.
معاون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي يادآور شد: اسلام هرگز مانعي در برابر دانشگاه جندي شاپور ايجاد نكرد و اين دانشگاه قرن ها رونق داشت ولي در نهايت سبقت اسلام در علم و فلسفه و پيشرفت تمدن اسلامي باعث تعطيلي اين دانشگاه شد.
حجت الاسلام كلانتري با تاكيد بر لزوم برگزاري كرسي هاي نظريه پردازي و اهميت نقد در پيشرفت علم در كشور بيان كرد: بسياري از ما حرف تازه مي زنيم و توليد علم مي كنيم ولي آن را در معرض چالش و نقد قرار نمي دهيم در حالي كه تنها نقد و بررسي افراد متخصص مي تواند به افزايش كيفيت علم ما كمك كرده و آن را به دانشي موثر در كشور تبديل كند.

*** كرسي هاي آزاد انديشي و نظريه پردازي مانع حاكم شدن رخوت در دانشگاه مي شود
سرپرست پژوهشكده علوم اجتماعي و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامي نيز گفت:انتظار مي رود تا عقب ماندگي ها در كرسي هاي نظريه پردازي با اطلاع رساني و برگزاري منطقه اي اين همايش ها و با گام هاي اساتيد دانشگاه آزاد برطرف شود.
حسن خيري افزود:براي كرسي هاي آزاد انديشي دانشگاه ها كه مربوط به دانشجويان دانشگاه آزاد است، هيات مركزي دانشگاه تشكيل شده و تلاش شده تا عقب ماندگي موجود در اين زمينه برطرف شده و مانع از حاكم شدن فضاي رخوت، سستي و بي تفاوتي در دانشگاه ها شويم.
وي با اشاره به فعاليت هاي پژوهشكده علوم اجتماعي و انقلاب عنوان كرد: از مهم ترين فعاليت هاي اين پژوهشكده نظارت بر بحث كرسي هاي نظريه پردازي، ترويجي و آزاد انديشي است.
سرپرست پژوهشكده علوم اجتماعي و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامي، فعاليت در عرصه تحول علوم انساني و اسلامي را ديگر فعاليت اين پژوهشكده خواند و افزود:هم اكنون حلقه هاي علمي به تناسب رشته هاي علوم انساني، معارفي و تلفيق و تركيب آنها ايجاد شده و تلاش مي شود تا با مشاركت اعضاي هيات علمي، در سازمان مركزي و استان ها ساماندهي شود.
وي يادآور شد:عرصه فرهنگ، تمدن و تاريخ و توجه به هويت ملي ديني انقلابي و همچنين تحقيقات ميداني و آسيب شناسي از جمله برنامه ها ي ديگر اين سازمان است.
خيري ادامه داد: تلاش داريم تا سواد انقلابي و وضعيت دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه از جهت معرفت، انگيزه و نگرش انقلابي، بررسي و آسيب شناسي شود.
وي بيان كرد: سامانه رصد در راستاي فعاليت هاي كرسي هاي نظريه پردازي و به منظور ثبت اطلاعات رايانه اي فرزانگان و نخبگان و كمك به پرورش اين افراد و شناسايي فيزيكي اين نخبگان راه اندازي شده است.
وي با اشاره به برنامه هاي آتي اين سازمان گفت: انتشار فصل نامه گفتمان انقلابي اجتماعي با همكاري اساتيد دانشگاه آزاد اسلامي و همچنين برگزاري همايش بين المللي كارآمدي نظام جمهوري اسلامي كه در سال آينده برگزار مي شود، از برنامه هاي آينده اين پژوهشكده هستند.

*** بايد از دين به عنوان چراغ توليد علم استفاده شود
رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهواز نيز گفت: نظريه پردازي با توجه به فرمايشات رهبر معظم انقلاب، اهميت زيادي داشته و مي تواند دانشگاه را از مصرف گرايي به توليد علم رهنمون كند.
فرج اله براتي افزود: در بحث نظريه پردازي بايد از دين به عنوان چراغ توليد علم استفاده كنيم.
وي يادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامي در خوزستان ٩٧ هزار دانشجو و يك هزار و ٨٠٠ هيات علمي دارد بنابراين اگر مسايل علمي را با برنامه ريزي پيگيري كنيم، اين ظرفيت مي تواند در جامعه عملكرد موثري داشته باشد.
دومين همايش منطقه اي نظريه پردازي، نقد و مناظره با موضوع بررسي چيستي، چرايي چگونگي و امتيازات روز چهارشنبه با حضور قائم مقام هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره، معاون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي، مدير كل اجتماعي و فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي، مدير دانشكده عترت و همچنين رييس دانشگاه آزاد اسلامي خوزستان در اهواز برگزار شد.
در اين همايش اساتيد دانشگاه آزاد اسلامي استان هاي خوزستان، ايلام و بوشهر شركت داشتند.
نخستين همايش منطقه اي نظريه پردازي، نقد و مناظره، ماه گذشته با حضور مقامات دانشگاه آزاد اسلامي و اساتيد دانشگاه هاي مركزي، لرستان و همدان در اراك برگزار شد.
7158/ 6037
خبرنگار: سپيده اسكندري ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي