به نوشته اين روزنامه، يك منبع در آنروا در اردن افشا كرد كه آمريكا براي از سرگيري كمك به اين نهاد براي ادامه فعاليت آن در اراضي فلسطين و اردن ازجمله اصلاح و حذف مباحث درسي و آموزشي كه در خصوص مساله فلسطين، جريان مقاومت و انتفاضه، حق آواراگان براي بازگشت به وطنشان است،
تعيين كرده است.
اين منبع گزارش داد كه اولين شرط آمريكا تغيير اصول و مباحث درسي در مدارس تحت پوشش آنروا است مبني براينكه كليه مباحثي كه در خصوص حق بازگشت و مساله آوارگان فلسطيني است، برداشته و نيز هويت قدس به عنوان پايتخت دولت فلسطيني معرفي نشود و آنچه مربوط به جهاد، مقاومت بر ضد رژيم اشغالگر و تعبيري از انتفاضه فلسطينيان است از مباحث درسي و آموزشي حذف شود.
شرط دوم واشنگتن لغو فعاليت متعلق به مراسم خاص مربوط به مساله فلسطين مانند سالگرد اعلاميه بالفور، شكست اعراب در سال 1967و همچنين شركت نداشتن در فعاليت هاي سياسي است.
طبق اين گزارش اين شروط براي ادامه كمك آمريكا براي فعاليت اين آژانس در اراضي فلسطين و اردن بدون در نظر داشتن آوارگاني است كه لبنان و سوريه حضور دارند.
آنروا از زمان تاسيس آن خدمات اساسي را به 5 ميليون آواره حاضر در اردن، كرانه باختري رود اردن، نوار غزه و سوريه و لبنان ارايه مي دهد.
'سامي مشعشع'سخنگوي رسمي آنروا در اردن در گفت: دولت آمريكا با صراحت اعلام كرده كه ادامه كمك هاي اين سازمان به آنروا منوط به انجام اصلاحات مورد خواست اين كشور درباره فعاليت هاي اين نهاد است.
آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل متحد براي آوارگان فلسطيني (آنروا) در سال 1949 به موجب قطعنامه مجمع عمومي سازمان ملل متحد به عنوان يك آژانس موقت براي حل بحران آواراگان فلسطيني و بازگرداندن آنها به سرزمينشان تاسيس شد. اين آژانس دو مقر اصلي در وين پايتخت اتريش و امان پايتخت اردن دارد.
آمريكا 2 ژانويه (12دي ماه) اعلام كرد كه اين كشور كمك سالانه 65 ميليون دلاري خود را به آژانس آنروا به تعليق در مي آورد.
'دونالد ترامپ' رئيس جمهوري آمريكا با انتشار توييتي، اعلام كرد كه آمريكا حمايتهاي مالي از فلسطينيها را متوقف كرد زيرا آنها براي شركت در مذاكرات صلح آماده نيستند.
اين درحالي است كه وي پيش از آن با اعلام قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي و انتقال سفارت خود از تل آويو به قدس چالشي بزرگ در روند سازش بوجود آورد.
رژيم صهيونيستي نيز پيشتر خواستار انحلال آنروا و انضمام آن به كميسارياي امور پناهندگان سازمان ملل متحد شده بود.
رژيم صهيونيستي قصد دارد با انحلال آنروا و برداشته شدن هويت كمك اين نهاد به آوارگان فلسطيني، مساله آوارگان فلسطيني و حق آنها براي بازگشت به سرزمين خود را از بين ببرد.
بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي پيش از اين گفته بود كه آنروا يك نهاد ضد اسرائيل است، چرا كه مساله آوارگان فلسطيني را زنده نگه مي دارد.
خاورم**9366**انتشاردهنده: 1577**حسن حسين زاده
مترجم:صغري رحيمي
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
تهران - ايرنا - روزنامه الغد اردن روز پنجشنبه گزارش داد كه آمريكا ازسرگيري كمك به آژانس امداد و اشتغال سازمان ملل متحد براي آوارگان فلسطيني (آنروا) را به شروط ضدفلسطيني منوط كرد.