به گزارش ايرنا، علي الفائز فعال بحريني ساكن لندن در اين نشست بيانيهاي را از سوي جنبش مقاومت مردم بحرين در انگليس قرائت كرد كه در آن، پايان خشونت رژيم بحرين عليه مردم اين كشور مورد تأكيد قرار گرفت.
در اين بيانيه كه در 6 بند تنظيمشده، آمده است كه جنبش مقاومت مردم بحرين دست دوستي بهسوي حاميان برقراري دمكراسي در اين كشور دراز ميكند و خواستار ايجاد وحدت ميان آحاد ملت است.
اين بيانيه بر لزوم خروج نيروهاي خارجي بهويژه مزدوران رژيم سعودي تأكيد كرد و از جامعه بينالمللي خواست تا از نفوذ خود براي اعمال فشار بر دولت بحرين در راستاي توقف نقض آشكار حقوق بشر استفاده كند.
بيانيه يادشده درعينحال خاطرنشان ساخت كه مردم بحرين به مبارزه و مقاومت برابر جنايتها و سركوبگريهاي رژيم آل خليفه بهگونهاي متمدنانه و مسالمتآميز ادامه خواهد داد.
فرانسي مولي نماينده مجلس عوام انگليس از حزب ايرلندي «شين فين» طي اظهاراتي، خيزش مردم بحرين عليه رژيم آل خليفه را بخشي از موج مخالفتهاي مردمي عليه رژيمهاي ديكتاتوري و سركوبگر توصيف كرد و گفت: ما هم در ايرلند 50 سال است كه براي رسيدن به حقوق خود با دولت انگليس مبارزه ميكنيم و از اين منظر از رنجي كه بحرينيها براي رسيدن به آزادي تلاش ميكنند، آگاه هستيم.
وي افزود: مردم بحرين برخلاف ساير جنبشهايي كه براي رسيدن به حقوق خود آزادانه مبارزه ميكنند از سوي دستگاه حاكم سركوبشده و يا به قتل ميرسند. آل خليفه اجازه برقراري دمكراسي را نميدهد و با مدافعان حقوق شهروندي مقابله ميكند.
مولي ادامه داد: با اين حال هفت سال مقاومت مردم بحرين نشان داده كه آنها براي رسيدن به حقوق خود مصمم هستند و من اطمينان دارم زماني فراميرسد كه آنها به خواسته خود برسند.
اين سياستمدار ايرلندي همچنين عنوان كرد، 'شين كراو' سخنگوي امور خارجي حزب شين فين اخيراً در ملاقات با وزير امور خارجه ايرلند مساله حقوق بشر در بحرين را مورد اشاره قرار داده و از دولت اين كشور خواسته تا مواضع جديتري را در اين رابطه اتخاذ كنند.
مولي با اشاره به تلفات ناشي از سركوبگريهاي رژيم آل خليفه عليه مردم اين كشور، از حمايت دول غربي بهويژه انگليس در حمايت از سياستهاي جنايتكارانه دولت بحرين بهشدت انتقاد و تصريح كرد: از دلالان اسلحه ميخواهيم تا هرچه سريعتر به معاملات تسليحاتي خود پايان دهند و اطمينان حاصل كنند كه تجارت آنها به سركوب جنبش مقاومت منجر نميشود.
وي 'مقاومت' برابر ظلم را اصليترين محور پيروزي آزادي خواهان برشمرد و در همين رابطه بيان داشت كه اعضاي حزب «شين فين» به نشان اعتراض عليه هژموني دولت انگليس بر سرزمينهاي ايرلند در مناسبت هاي دولتي اين كشور مشاركت نميكند.
ساير سخنرانان در اين نشست نيز اظهاراتي را در محكوميت رژيم آل خليفه و نقض گسترده حقوق بشر در بحرين بيان داشتند.
سيد احمد وداعي يك فعال بحريني كه به جرم مخالفت با حكومت، مدتي را در زندانهاي رژيم آل خليفه گذرانده بود، اظهار داشت كه خانواده او همچنان از سوي مزدوران دولتي به شكل زنندهاي بازجويي و شكنجه ميشوند. وي در مقطعي از بيان شكنجههاي صورت گرفته عليه مادر و خواهرش به گريه افتاد و سخنرانياش را متوقف كرد كه در پي آن با موجي از احساسات شركت كنندگان مواجه شد.
«دروري دايك» فعال حقوق بشر انگليسي نيز سلب تابعيت از مردم بحرين به جرم مخالفت با حكومت را اصليترين تخلف رژيم آل خليفه در ميان مجموعهاي از تخلفات حقوق بشري اين حكومت توصيف كرد.
وي با اشاره به سلب تابعيت بيش از 500 بحريني از زمان خيزش مردم اين كشور در سال 1389 اظهار داشت كه اين ميزان در كنار جمعيت كم مردم اين كشور، رقم بالايي به شمار ميرود.
اين فعال حقوق بشري، قانون اساسي بحرين در حمايت از حقوق شهروندي مردم اين كشور را ناقص خواند و تصريح كرد كه راهحلي جز تغيير حكومت در بحرين براي برقراري دمكراسي وجود ندارد.
بحرين از بهمن سال 1389 صحنه برگزاري اعتراضات خياباني مردم است كه خواستار بركناري رژيم آل خليفه و آزادي زندانيان سياسي هستند.
ناآراميهاي بحرين تاكنون دهها تن كشته و هزاران زخمي بر جاي گذاشته است. گروههاي مدافع حقوق بشر بارها رژيم آل خليفه را به خاطر سركوب مخالفان محكوم كرده و خواستار اصلاحات در نظام سياسي اين كشور شدهاند.
رژيم آل خليفه با ادامه سياست سركوب اعتراضات، دهها معترض را كشته و بسياري از فعالان سياسي و مخالف را به حبسهاي طولانيمدت محكوم كرده است.
علاوه بر اين، وزارت كشور بحرين تابعيت شيخ عيسي احمد قاسم مرجع برجسته شيعي را در پي اعتراضات به رژيم حاكم لغو كرده است. اين وزارتخانه مدعي است كه شيخ عيسي قاسم از جايگاه خود براي خدمت به منافع خارجي و گسترش خشونت و اختلافات فرقهاي استفاده كرده است؛ ادعاهايي كه از طرف اين روحاني برجسته بياساس خواندهشده است.
سعيد شهابي دبيركل جنبش احرار بحرين و مدير انديشكده خانه ابرار در گفتوگو با خبرنگار ايرنا، گفت: مقاومت هفت سال گذشته از سوي مردم بحرين نشان داده كه آنها مقابل رژيم آل خليفه با شجاعت ايستادگي كرده و اين در حالي است كه آل خليفه در اين مدت با شكنجه و سركوب مردم، ديكتاتوري كرده است. اكنون پرواضح است كه ديگر نميتوان به دوران پيش از انقلاب مردمي سال 2011 بازگشت. مردم بحرين بايستي به مقاومت خود بر پايه ايمان به خدا ادامه دهند و تاريخ نشان داده كه رژيمهاي مستبد در نهايت سرنگونشده و مردم پيروز ميشوند. همين مقدار كافي است كه نيروهاي مقاومت در بحرين بدون واهمه و ترس به مبارزات خود ادامه دهند.
شبد**اروپام ** هـ ن **1379
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۸
لندن - ايرنا - شركت كنندگان در نشستي كه روز پنجشنبه در پارلمان انگليس برگزار شد، ضمن محكوم كردن سياستهاي سركوبگرانه و جنايتكارانه رژيم آل خليفه در هفت سال گذشته، بر تداوم مقاومت مردم بحرين در راستاي سرنگوني دستگاه حاكم تأكيد كردند.