اسلام آباد - ايرنا - سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان از آمادگي كشورمان براي افزايش ميزان صادرات برق به پاكستان تا سه هزار مگاوات خبر داد.

به گزارش روز شنبه ايرنا، 'مهدي هنردوست' در ميزگرد گراميداشت هفتادمين سالگرد دوستي وبرقراي رابطه بين ايران و پاكستان كه در مركز مطالعات دانشگاه دفاع ملي پاكستان برگزار شد، با تشريح روابط دوستانه دو كشور، بر لزوم افزايش همكاري در همه زمينه ها به ويژه همكاري هاي بين المللي و افزايش حضور فعال تر دو كشور در معادلات سياسي تاكيد كرد.
كشور پاكستان به مركزيت شهر 'كراچي' در تاريخ 14 آگوست سال 1947 (23مرداد 1326) اعلام موجوديت كرد وايران نخستين كشوري بود كه آن را به رسميت شناخت.
در ميان تمامي كشورهاي جهان نيز، پاكستان، نخستين كشوري بود كه انقلاب اسلامي ايران را به رسميت شناخت و كمتر از يك ماه پس از پيروزي انقلاب، 'آغا شاهي' وزير امور خارجه وقت پاكستان به تهران سفر كرد وبا امام خميني (ره) رهبر كبير و بنيانگذار انقلاب اسلامي ديدار كرد.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان در اين ميزگرد، بر لزوم استفاده بيشتر از ظرفيت هاي دو كشور تاكيد كرد و با تشريح ظرفيت ها و توانمندي هاي ايران در زمينه انرژي، افزود: ما آماده هستيم تا ميزان صادرات برق خود را به اين كشور همسايه تا سه هزار مگاوات افزايش دهيم.
هنردوست در بخش ديگري از سخنان خود، با تشريح نقش موثر اسلام آباد وتهران در حل مسائل منطقه اي و جهان اسلام، بر لزوم افزايش همكاري دوجانبه به ويژه مبارزه با قاچاق مواد مخدر تاكيد كرد.
وي همچنين با بيان علاقه ايران براي پيوستن به پروژه موسوم به كريدور اقتصادي چين - پاكستان (CPEC)، تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران در زمينه علوم، نانوتكنولوژي، صنايع هوا -فضا و ديگر زمينه هاي علمي و تحقيقاتي آماده انتقال تجربيات خود به پاكستان است.
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان در بخش پاياني سخنانش همچنين با تاكيد بر لزوم اتخاذ رويكردهاي مشترك در موضوعات بين المللي از سوي مردم و مسئولان دو كشور، واكنش به موقع پاكستان در به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي از سوي ترامپ را از نمونه هاي موفق اين مهم عنوان كرد.
سرلشكر ' محمد سالك' رييس مركز مطالعات استراتژيك دانشگاه دفاع ملي پاكستان نيز در اين آيين در سخناني بر استفاده بيشتر دو كشور از توانمندي و ظرفيت هاي طرف مقابل و گسترش روابط سياسي و تجاري تاكيد كرد.
در اين نشست ، رئيس اداره هند وزارت امور خارجه پاكستان و جمعي از مسئولان موسسات تحقيقاتي، مطالعاتي و اتاق هاي فكر پاكستان حضور داشتند.
به گزارش ايرنا، هم اكنون از طريق يك خط انتقال 132 كيلوولتي كه از 'جكيگور' واقع در استان سيستان و بلوچستان ايران تا منطقه «مَند» پاكستان ادامه دارد، 100 مگاوات برق به اين كشور صادر مي‌شود.
همچنين از طريق دو خط 20 كيلوولت در منطقه ميرجاوه و سراوان ايران حدود چهار مگاوات برق به پاكستان صادر مي‌شود كه با احتساب اين دو خط مي‌توان گفت كل ميزان صادرات به اين كشور همسايه حدود 104 مگاوات است.
سال گذشته از طريق اين سه خط، در مجموع حدود 482 هزار مگاوات ساعت برق به كشور پاكستان صادر شد.
در مورد صادرات برق به بندر گوادر پاكستان نيز، خط 230 كيلوولتي در منطقه «پلان» چابهار در حال احداث است كه در صورت تكميل آن مي‌توان صادرات برق به پاكستان و بندر گوادر را تا 300 مگاوات افزايش داد.
آساق**6125**1049
سيدبهادر حسيني /انتشار دهنده: مريم كاظمي