سنندج - ايرنا - در شرايطي كه ميزان حضور گردشگر در بانه بيشتر از زمان فعلي بود تلاش هايي براي ساخت هتل، مهمانپذير و مسافرخانه در كنار فعال كردن خانه هاي استيجاري افزايش يافت اما امروز اين اماكن با مشكل كمبود مسافر مواجه هستند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، كاهش مسافر در كنار گسترش زيرساخت ها، افزايش تعداد هتل ها، مهمانپذيرها و مسافرخانه ها موجب ضرردهي اين اماكن شده است.
رئيس جامعه هتلداران بانه مي گويد: دولت بايد پشتيباني كند تا هتل ها، مهمانپذيرها و مسافرخانه ها كه با هزينه شخصي ايجاد شده اند، بتوانند به فعاليت خود ادامه دهند.
محمد صالح پور با بيان اينكه معافيت مالياتي يك سال هتل من برابر با هزينه 2 ترم فرزند دانشجويم است، افزود: در كنار هتل ها و اماكن اقامتي مجاز، خانه هاي مسافر در حال گسترش فعاليت هستند كه بايد ساماندهي شوند.
وي اظهار كرد: چرا شركتي كه مجري خانه هاي استيجاري است وابسته به ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است و چرا بايد اين اداره خود بدنبال كسب درآمد باشد.
صالح پور كه مسئوليت هتل سامان بانه را بر عهده دارد و خود و پسرش تنها كاركنان اين هتل هستند، مي گويد: ميزان مسافر نسبت به سال هاي گذشته كاهش يافته و در اين شرايط بايد ميراث فرهنگي بيشتر از هتل ها، مسافرخانه ها و مهمانپذيرها حمايت كند.
وي مشكل اصلي هتلداران را اجاره دادن مدارس به مسافران دانست و يادآور شد: مدارسي كه براي اسكان فرهنگيان در نظر گرفته شده بود امروز در اختيار همه مسافران قرار مي گيرد.
وي با انتقاد از اسكان مسافر در پارك ها نيز گفت: مسافر بايد منبع درآمدي براي شهر باشد وقتي در پارك اسكان داده مي شود ايجاد زحمتي براي ماموران انتظامي و كاركنان شهرداري ها است و هيچ منفعتي براي شهر ندارد.
رئيس هتل هاله بانه هم سطح اشغال تخت هتل ها در اين شهر طي 6 ماهه دوم سال را حدود پنج درصد اعلام كرد و گفت: سطح اشغال زير 50 درصد قابل قبول نيست و فعاليت هتل را از توجيه خارج مي كند.
هيوا اميني افزود: ادارات دولتي مهمانسراهايي در بانه مي سازند و هزينه هاي ساخت و نگهداري ساليانه اين ساختمان ها را كه بيش از اسكان مهمان ها در هتل است را تقبل مي كنند كه هم موجب كاهش مسافر هتل ها، مهمانذيرها و مسافرخانه ها مي شود و هم هزينه اي اضافه بر دولت تحميل مي كند.
وي با اشاره به اينكه در شهرهاي ديگر چنين مهمانسراهايي ديده نمي شود، اضافه كرد: حاضريم براي اسكان مسافران و مهمانان ادارات دولتي در هتل ها تخفيف ويژه در نظر بگيريم.
امنيي با اشاره به هزينه ايجاد هر شغل براي دولت يادآور شد: با توجه به اينكه وجود اين مهمانسراها بر اشتغالزايي هتل ها تاثير مي گذارد از استاندار كردستان مي خواهيم دستور تعطيلي مهمانسراهاي ادارات را صادر كنند.
وي با بيان اينكه در شان مسافر نيست كه در شرايط سخت در مدارس شب را بگذراند، افزود: خانه هاي استيجاري هم كه فقط در بانه فعال است مشكلي براي هتلداران شده و از طرفي بدليل عدم نظارت به معضلي اجتماعي تبديل شده است.
وي مي گويد: در سال 88 كه بستر و زيرساخت كنوني در اين شهر وجود نداشت تصميم به فعال كردن خانه هاي استيجاري گرفته شد اما امروز با اضافه شدن هتل ها، مهمانپذيرها و مسافرخانه ها فعاليت اين خانه ها ضرورتي ندارد.
رئيس هتل هاله بانه افزود: بعد از يكسال پيگيري، مصوبه اي مبني بر غيرقانوني اعلام شدن خانه هاي استيجاري تصويب شد اما تاكنون اجرايي نشده است.
اميني گفت: در ارديبهشت سال گذشته كه هتل هاله افتتاح شد 110 پرسنل در آن مشغول بكار بودند كه امروز اين تعداد به 42 نفر رسيده است.
وي با اشاره به تعطيلي سه مهمانپذير در سال جاري در بانه تاكيد كرد: 150 ميليارد ريال تسهيلاتي كه دريافت كرده بوديم اكنون به 370 ميليارد ريال رسيده و اگر دولت حمايت نكند اين هتل هم بدليل كمبود مسافر و ناتواني در تامين هزينه ها و پرداخت اقساط بانك تعطيل مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان هم شرايط موجود هتل ها و مهمانپذيرهاي بانه را ناشي از دلايل مختلف دانست و گفت: كاهش مسافران به بانه يكي از مشكلات هتل داران است.
محسن علوي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خانه مسافر كه امروز بر كاهش مسافران هتل ها تاثير گذاشته در زمان اوج سفرها به بانه فعال شدند و ديگر مجوزي براي اين خانه ها صادر نمي كنيم.
وي با اشاره به اينكه از ابتداي 95 هيچ مجوزي براي خانه هاي استيجاري داده نشده است، اظهار كرد: همه خانه هاي استيجاري در بانه اكنون به صورت غير قانوني فعاليت مي كنند كه براي جلوگيري از آنها اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به تنهايي نمي تواند كاري كند و نياز به اقدام قاطع مجموعه مديريتي در بانه است.
علوي در رابطه با شرايط هتل پنج ستاره هاله هم گفت: با توجه به اينكه مسافراني كه به بانه سفر مي كنند گردشگر تجاري محسوب مي شوند بدنبال ارزانترين محل براي ساكن شدن هستند و بنابراين ساخت هتل پنج ستاره در بانه توجيه نداشت.
به گفته وي، تا جاي كه امكان داشت براي اين هتل تسهيلات بانكي گرفته شده ضمن اينكه مقرر شد در صورت تامين اعتبار، يارانه تسهيلات هم به اين هتل پرداخت شود.
وي اظهار كرد: اين هتل توجه كمي به مديريت منسجم و تبليغات داشت اما مدتي است كه فعاليت هاي لازم را در اين حوزه انجام داده و از حالت سنتي خارج شده است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كردستان هم با اشاره به اينكه تدابيري كه در گذشته براي پذيرش مسافران انديشيده شده است مناسب شرايط امروز نيست، گفت: اكنون كه زيرساخت ها در بانه بهتر شده بايد رويه گذشته تغيير كند.
حسين فيروزي افزود: نياز به حمايت از بخش خصوصي وجود دارد و بايد طوري برنامه ريزي كرد كه اين بخش بتواند به فعاليت خود در اين حوزه ادامه دهد.
اكنون هشت هتل و هفت مهمانپذير با ظرفيت هزار و 100 تخت در شهر بانه فعاليت مي كند كه به نظر مي رسد اگر شرايط به همين شكل ادامه يابد، بيشتر آنها تعطيل شود.
در شرايطي كه امروز ايجاد يك شغل هم كار بزرگ و پرهزينه اي است مطمئنا حفظ شغلي كه با هزينه هاي كمتر ايجاد شده امكانپذير و كار مهمتر و ضروري تري است.
خبرنگار: اميد بهمني**انتشار: مجيد سليماني
6108/9102