خرم آباد - ایرنا - نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران با تاكید بر لزوم حذف مجوزهای زاید و مقررات مخل سرمایه گذاری گفت: بهبود فضای كسب و كار باید به باور تمام اجزای حاكمیت تبدیل شود.

به گزارش ایرنا حسین سلاح ورزی روز دوشنبه در دیدار رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مركز لرستان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خرم آباد افزود: بهبود فضای كسب و كار برای افزایش صادرات و رونق تولید ضروری است و برای تحقق این مهم به حمایت همه جانبه دستگاه های اجرایی نیاز داریم.
وی گفت: برای بهبود فضای كسب و كار نیازمند یك سیستم اقتصادی غیر بروكراتیك هستیم تا هر سرمایه گذار در كمترین زمان و هزینه بتواند فعالیت كند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران با بیان اینكه سرمایه گذاری دارای ابهام از نظر كسب و كار، اتفاق نمی افتد، افزود: تمركز ما باید بر بهبود فضای كسب و كار، ایجاد طرح های جدید و جذب سرمایه گذار خارجی باشد تا سال آینده شاهد رشد اقتصادی مداوم و مستمر باشیم.
وی اضافه كرد: صادرات نفت و گاز برعهده دولت و صادرات غیرنفتی برعهده بخش خصوصی است و تحقق جهش در صادرات غیرنفتی مستلزم بهبود فضای كسب و كار و اصلاح مقررات است.

** نزول چهار رتبه ای ایران در بهبود فضای كسب و كار
وی اظهار كرد: ایران پس از 12 سال از نظر رتبه ریسك اعتباری جایگاه قابل قبولی كسب كرده اما در تسهیل فضای كسب و كار به رغم توجه به قانون برنامه ششم توسعه و هدفگذاری ارتقای 10 رتبه ای در بهبود فضای كسب و كار بین المللی متاسفانه امسال چهار رتبه نزول رتبه داشته است.
سلاح ورزی افزود: حركت در راستای سند چشم انداز، رشد اقتصادی مستمر و پایدار و تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر معظم انقلاب مستلزم سرمایه گذاری گسترده است.
وی اظهار كرد: با توجه به داشتن یك درصد جمعیت جهان، در توزیع نرمال و عادلانه باید یك درصد صادرات دنیا را نیز داشته باشیم ولی به رغم داشتن منابع غنی، سهم ایران در صادرات با احتساب نفت فقط 34 صدم درصد و بدون احتساب نفت 24 صدم درصد است كه این موضوع نشان از فاصله قابل توجه صادرات در كشور است.
وی افزود: قیمت تمام شده محصولات برای صادرات بالا است لذا در برخی كشورها و برای طیف گسترده خدمات و محصولات اساس رقابتی وجود ندارد و در واقع نمی توانیم با دیگر كشورها رقابت كنیم.

** لزوم توجه به واحدهای بوم گردی برای توسعه صنعت گردشگری
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران با تحلیل وضعیت صنعت گردشگری ایران با بیان اینكه هنوز هیچ یك از جاذبه ها ظرفیت جذب گردشگر را ندارند، گفت: ظرفیت ها به ساخت هتل ختم نمی شود بلكه باید واحدهای بوم گردی نیز در این راستا ایجاد شود.
وی با اشاره به وجود 700 واحد بوم گردی در كشور افزود: برای اشتغالزایی در صنعت گردشگری باید وام ها و تسهیلات بانكی به واحدهای بوم گردی اختصاص یابد.

** لزوم هدفمند شدن تسهیلات بانكی
سلاح ورزی با بیان اینكه تقسیم پول بی جهت، از بین بردن سرمایه است، گفت: باید زمینه ای فراهم آید كه تسهیلات بانكی هدفمند شود و ایجاد ارزش افزوده با امكان خلق ثروت، واقعی باشد.
وی افزود: اتاق بازرگانی مشاور سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه است و رابطه نزدیك و خوبی با اعضای سه قوا داریم و برخی از موضوعات در حوزه اقتصاد از جمله سرمایه گذاری نیاز به هماهنگی های فراقوه ای دارد و پشتیبانی و همكاری سایر قوا را می طلبد و می تواند راه گشا باشد.

** كاهش فاصله استان های كمتر توسعه یافته با توسعه یافته هدف دبیرخانه زاگرس میانی
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران درخصوص طرح دبیرخانه زاگرس میانی گفت: ایجاد این دبیرخانه توسط سازمان برنامه و بودجه با حضور 6 استان دارای منابع خوب مطرح شده است تا بتوان با وجود مشوق ها، كمك به استان ها و ارائه تسهیلات به بخش خصوصی فاصله استان های كمتر توسعه یافته با استان های توسعه یافته كم شود.
وی همچنین در خصوص شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار كرد: این شورا یك نهاد تعاملی است و افزایش تعامل بین اجزای حاكمیت و بخش خصوص و رفع مشكلات در فضای كسب و كار را همواره در دستور كار دارد.
سلاح ورزی افزود: صادركنندگان در این شورا مشكلات خود را در استرداد ارزش افزوده، مطرح می كنند و درصورتی كه رویه ها و بخش نامه ها نیاز به اصلاح داشته باشند، موضوع در سطح استان به استاندار و در سطح ملی به مسئولان كشوری منعكس می شود تا به دستورالعمل تبدیل شوند.
3210/3022
خبرنگار: محمد یاراحمدی ** انتشاردهنده: احسان كردی