تهران - ايرنا - رئيس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي با بيان اينكه امروز كشور با معضل جدي بافت‌هاي فرسوده روبه‌رو است، گفت: بايد مقوله نوسازي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد شهري در اولويت قرار گيرد.

به گزارش ايرنا، محمد شكرچي زاده روز دوشنبه اظهار داشت: افزايش تاب‌ آوري شهرها كاهش خطرپذيري در مقابل حوادثي مانند زلزله از جمله برنامه‌هايي است كه بايد در اولويت شهري قرار گيرد.
بنا بر اعلام مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي، وي با تاكيد بر اينكه در ماه‌ هاي اخير با حوادثي مانند زلزله بسيار مواجه شديم، گفت: ظرف مدت چند ماه گذشته چندين زلزله از جمله يك زلزله بيش از 7 ريشتر و سه زلزله بيش از 6 ريشتر و بيش از 10 زلزله كمتر از 5 ريشتر در كشور به وقوع پيوست.
رئيس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي، يادآور شد: گسل‌ هاي ايران فعال شده و همين موضوع خطرپذيري در كشور را بيشتر كرده است؛ بنابراين بايد براي شهرونداني كه در بافت هاي فرسوده ساكن هستند، اقدامات گسترده‌اي را انجام دهيم.
به گزارش ايرنا، ارتقاي كيفيت زندگي 3 ميليون خانوار با 19 ميليون بد مسكن در بافت هاي فرسوده و ناكارآمد شهري، با اجراي برنامه ملي بازآفريني پايدار شهري در برنامه ششم مورد توجه جدي دولت دوازدهم قرارگرفته است.
قابليت زيست پذيري و كيفيت زندگي پايين، نوسازي و بهسازي بافت ها فرسوده شهري و سكونتگاه هاي غيررسمي در حاشيه شهرها را بسيار ضروري كرده است.
نزديك 18 درصد مساحت شهري را در كشور بافت هاي فرسوده شهري تشكيل مي دهند كه 55 هزار و 104 هكتار آن را بافت هاي ناكارآمد مياني، 24 هزار و 141 هكتار آن را بافت هاي تاريخي و 61 هزار و 657 هكتار آن را سكونتگاه هاي غير رسمي تشكيل مي دهند.
دولت مصمم است تا با اجراي درست اين طرح و زمينه سازي براي مشاركت اجتماعي ساكنان بافت آنها را توانمند كرده تا از طريق دل بافت هاي فرسوده تمايل براي اجرايي كردن اين طرح وجود داشته باشد همچنين با مشاركت مردمي در محله سازي اعتماد عمومي به دولت افزايش يافته همين امر براي تداوم اين راه و فراهم سازي بستر براي نوسازي تمامي بافت هاي ناكارآمد موجود فراهم خواهد شد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1108**2025
خبرنگار: ايرج منصوري*انتشار دهنده: ليلا جودي