فردين حكيمي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: يخ زدگي معابر شهري خسارات فراواني چون اتلاف در وقت و انرژي، ايجاد آلودگي محيط زيست، تخريب آسفالت ، تراكم ترافيك و افزايش تصادفات جاده اي را براي شهروندان به همراه دارد.
وي اظهار داشت: نمك استفاده شده در يخ زدايي مدت هاي زيادي بدون اينكه خاصيت خود را از دست دهند در محيط باقي مي ماند و اين امر مي تواند علاوه بر آسيب هايي كه به سطح خيابان ها مي زند با نفود به خاك و منابع آبهاي زير زميني، مشكلات زيست محيطي را موجب شوند كه شايد تا سال ها اثرات آن باقي بماند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز گفت: استفاده از مخلوط شن و نمك يكي از روش هاي رفع معضل يخ زدگي و لغزندگي معابر در زمان بارش برف در فصول سرد سال است اما اين روش در حال حاضر در بسياري از كشورهاي قابل استفاده نبوده و روشهاي بهروزتر و البته كارآمدتر جايگزين آن شده است.
حكيمي افزود: با توجه به تهديدات و خسارات جبران ناپذير استفاده از نمك، چنانچه به دنبال استفاده از روشهاي كمخطر براي يخزدايي نباشيم در آيندهاي نه چندان دور، شاهد پيامدهاي مخرب در محيط زيست شهري بويژه شوري خاك، تخريب فضاي سبز شهري ، شوري آبهاي زيرميني، تخريب آسفالت و در نهايت انتشار نمك در محيط و تهديد براي بيماران تنفسي، خواهيم بود.
وي با بيان اينكه لطمات نمك پاشي آسيب هايي دارد كه جبران آن شايد تا سالها غير قابل جبران باشد، تصريح كرد: تشكيل روانآبها بعد از نمكپاشي ، موجب تخريب و خشك شدن درختان و فضاي سبز مي شود.
حكيمي گفت : امروزه در برخي از كشورها از محلول CMA بعنوان جايگزيني مناسب براي ذوب برف و يخ استفاده مي كنند، هرچند بهكارگيري اين تركيبات به جاي نمك و ماسه هزينه بالاتري دارد اما مشكلات زيستمحيطي و آثار مخرب را به ميزان قابل توجهي كاهش ميدهد.
وي ضمن ابراز تاسف از مصرف حدود 6000 تن نمك در امر يخ زدايي معابر در زمان بارش برف اخير، تصريح كرد: با توجه به اهميت حفاظت از خاك و جلوگيري از آلودگي آبهاي زير زميني ، مسئولين استان مي بايست به دنبال بهره گيري از موادي براي يخ زدايي باشند كه داراي اثرات سوء زيست محيطي كمتري باشد.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشين طهماسبي**انتشاردهنده:محمد عزيزپور
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸
كرج- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز گفت كه استفاده از نمك در يخ زدايي معابر شهري در فصول پاييز و زمستان پس از بارش برف آسيب هاي جبران ناپذيري به دنبال دارد.