به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي انجمن جراحي زانو، آرتروسكپي و آسيب هاي ورزشي، دكتر امين مرادي افزود: انحراف پا پرانتزي به دليل اينكه وزن بدن از وسط زانو رد نمي شود در دراز مدت ممكن است باعث ايجاد آرتروز در فرد شود.
وي اظهار كرد: البته همه افراد داراي پاي پرانتزي نياز به درمان ندارند، مگر اينكه باعث ايجاد درد يا مشكل شود و در اين صورت فرد بايد به پزشك متخصص مراجعه كند تا درمان هاي لازم صورت گيرد.
اين متخصص خاطرنشان كرد: آرتروز زانو در حقيقت تخريب و فرسايش مزمن غضروف مفصلي زانو است و غضروف مفصلي روي استخوان هاي مفصل زانو (پشت كشك زانو، پايين استخوان ران و بالاي استخوان درشت ني) را مي پوشاند.
عضو هيت مديره انجمن حراحي زانو،آرتروسكپي و آسيب هاي ورزشي اظهار كرد: در صورتي كه تخريب غضروف در مرحله اوليه باشد امكان درمان آرتروز زانو وجود دارد اما وقتي ميزان تخريب بيشتر از حد باشد ، آرتروز ديگر درمان ندارد و فقط بايد پيشگيري كرد يا مانع از گسترش آن شد كه حداقل فرد بتواند به زندگي روزمره خود ادامه دهد.
وي عنوان كرد: در مراحل اوليه آرتروز ، حركات ناگهاني و نادرست در مفصل زانو باعث بروز درد و تورم در زانو مي شود كه اگر با دارو هاي ضد التهابي و يك دوره درمان غير جراحي و فيزيوتراپي 2 الي 3 ماهه ميتوان مشكل را حل كرد.
دكتر مرادي خاطرنشان كرد : بيشتر مراجعه جوانان به پزشك ناشي از بيماري كندرو مالاسي يا نرم شدگي و ساييدگي غضروف كشكك زانو ميباشد كه با خم كردن زانو، صداي خش خش صدا از زانو شنيده مي شود كه پيش زمينه آرتروز است و با تغيير شيوه زندگي و ورزش مناسب و يا درست گرم كردن بدن و روي نياوردن سريع به برخي از ورزش ها ميتوان اين نوع مشكل زانو را برطرف كرد .
عضو هيت مديره انجمن حراحي زانو، آرتروسكپي و آسيب هاي ورزشي در پاسخ به اين پرسش كه چه راهكاري براي پيشگيري از آرتروز زانو وجود دارد ، بيان كرد: براي پيشگيري از آرتروز زانو بايد از خم كردن طولاني مدت آن ، بالا و پايين رفتن زياد از پله بويژه پله بلندتر از حد استاندارد ، بالا و پايين رفتن زياد در مسيرهاي داراي سراشيبي و به طور كلي هر حركتي كه در زانو فشار زياد و درد ايجاد كند پرهيز كرد .
دكتر مرادي افزود: عضله چهار سر زانو را كه در حقيقت مثل بالشتك زانو است بايد تقويت شود تا نيروي كمتري وارد غضروف زانو شود و از وارد آمدن نيروهاي ناگهاني به زانو خودداري گردد.
عضو هيئت مديره انجمن جراحي زانو، آرتروسكوپي و آسيبهاي ورزشي در مورد ارتباط چاقي با آرتروز زانو عنوان كرد : افزايش وزن با وارد آوردن نيروي زياد به مفصل زانو موجب ايجاد آرتروز ميشود كه با كاهش مصرف مواد غذايي و ايجاد تحرك لازم و انجام ورزشهاي مناسب مي توان به وزن ايده آل رسيد .
وي عنوان كرد: متاسفانه تعداد كساني كه به مطب متخصص زانو مراجعه ميكنند بيشتر شده است، شايد يكي از علل آن شيوه زندگي نامناسب باشد كه موجب بالارفتن وزن و ضعف عضلات اطراف مفصل زانو و در نهايت موجب باعث تخريب غضروف زانو مي شود .
وي تصريح كرد: اگر ميخواهيد از آرتروز پيشگيري كنيد با شروع درد در ناحيه زانو حتما به متخصص مراجعه كنند زيرا در مرحله ابتدايي مي توان تا حدودي جلوي تخريب مفصل را گرفت و مشكل را برطرف كرد.
وي گفت: همچنين در صورت احساس قفل شدن و يا بي ثباتي در زانو و نيز وجود انحراف در اندام داشتيد به پزشك متخصص مراجعه كنيد و در دراز مدت انجام ورزش هوازي و شنا مي تواند به درمان آرتروز كمك كند.
پنجمين كنگره بين المللي 2 سالانه انجمن جراحي زانو ، آرتروسكوپي و آسيب هاي ورزشي 25 تا 28 بهمن 96 در مركز همايش هاي بين المللي جزيره كيش با حضور متخصصان جراحي زانو از 5 قاره جهان برگزار مي شود.
جزيره كيش با مساحت 91.5 كيلومتر مربع و جمعيتي حدود 40 هزار نفر در 18 كليومتري كرانه جنوبي ايران در محدوده شمالي آب هاي نيلگون خليج فارس واقع است و از نظر تقسيم بندي سياسي و اداري كشور، در محدوده استان هرمزگان و شهرستان بندر لنگه قرار دارد.
6993* تنظيم و انتشار: اكبر بهاروند
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۵
كيش- ايرنا- عضو هيئت مديره انجمن جراحي زانو،آرتروسكوپي و آسيب هاي ورزشي گفت: ميليون ها نفر در سراسر جهان به استئوآرتريت يا انحراف زانو مبتلا هستند كه يكي از شايعترين دلايل ناتواني عضلاني اسكلتي محسوب مي شود.