اروميه- ايرنا- مديركل كميته امداد امام خميني (ره) آذربايجان غربي گفت: شهرستان هاي مهاباد، بوكان و سلماس به ترتيب رتبه هاي برتر پرداخت زكات را طي سال جاري در استان در اختيار دارد.

عزيز سهندي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در 10 ماه امسال 208 ميليارد ريال زكات در آذربايجان غربي جمع آوري شد كه 44 درصد معادل 91 ميليارد ريال از آن در سه شهرستان مهاباد، بوكان وسلماس از سوي كشاورزان پرداخت شده است.
وي اضافه كرد: در اين مدت 37 ميليارد ريال زكات در مهاباد، 35 ميليارد ريال زكات در بوكان و 19 ميليارد ريال زكات در سلماس جمع آوري شد كه ارقامي قابل توجه به شمار مي رود.
وي اظهار كرد: بخش عمده اي از زكات جمع آوري شده درهر منطقه، در همان مكان مصرف و علاوه بر كمك به فقرا و نيازمندان، اقدامات عمراني نظير ساخت خانه عالم و غسالخانه روستايي به اجرا در مي آيد.
مديركل كميته امداد امام خميني (ره) آذربايجان غربي با اشاره به رشد 14 درصدي زكات در سال جاري بيان كرد: در حال حاضر، شوراي زكات در يكهزار و 750 روستاي استان تشكيل مي شود كه مي توان از ظرفيت آنها براي افزايش قابل توجه زكات جمع آوري شده بهره برد.
سهندي گفت: تصميم داريم سال آينده شوراي زكات را در تمام روستاهاي آذربايجان غربي تشكيل دهيم.
به گزارش ايرنا، زكات در لغت، به 2 معناي رشد و نمو و پاك آمده است.
واژه زكات به سهمي اطلاق مي‌شود كه انسان از مال خود خارج مي‌كند و به فقرا مي‌دهد؛ به اين دليل است كه در پرداخت آن، اميد رشد و افزايش مال همراه با خير و بركت را دارد و موجب تزكيه و پاكي روح پرداخت كننده مي‌شود.
در قرآن كريم آمدن زكات در كنار نماز نشان آن است كه رابطه با خداوند متعال از طريق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه اداي زكات برقرار مي‌شود.
همراهي اين‌ 2 به جهت اهميت ويژه آنهاست زيرا نماز در آيات قرآن كريم و روايات اسلامي از جايگاه خاصي برخوردار است و زكات نيز در دين اسلام در بعد اقتصادي و اجتماعي بسيار اهميت دارد و ذكر زكات در كنار نماز نشانه جامعيت اسلام و همه جانبه‌نگري دين مقدس اسلام است.
گندم، جو، خرما، كشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردي است كه زكات به آنها تعلق مي گيرد.
8137/2093
خبر: سيده فاطمه سجادي ** انتشار: صابر چهرقاني