قم- ايرنا- رئيس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي قم گفت: بر اساس استاندارد فعلي كشور، در اين استان بايد هشت پايگاه اورژانس 115 ديگر احداث شود.

دكتر محمد شهيدي روز چهارشنبه درگفت و گو با ايرنا، افزود: طبق استاندارد فعلي كشور به ازاي هر 50 هزار تن در شهرها و به ازاي هر 40 كيلومتر در جاده ها يك پايگاه اورژانس 115 فعال باشد.
وي اضافه كرد: درحال حاضر 20 پايگاه شهري، 18 پايگاه جاده اي و يك پايگاه هوايي در استان قم فعال مي باشد كه از نظر تعداد پايگاه هاي شهري پنج و از نظر پايگاه جاده اي نيز سه پايگاه كمتر از استاندارد است.
وي گفت: هم اكنون 40 دستگاه آمبولانس فعال و 10 آمبولانس پشتيبان در پايگاه هاي اورژانس 115 قم مستقر مي باشد كه فرسودگي بخشي از آن ها باعث مشكلاتي براي كارشناسان اورژانس شده است.
شهيدي افزود: در سال جاري 20 دستگاه آمبولانس به استان قم تخصيص داده شده است كه 11 دستگاه تحويل داده شده و 9 دستگاه ديگر نيز بايد تحويل داده شود كه در اين زمينه از سوي سازمان اورژانس 115 كشور قول مساعد داده شده است.
وي اضافه كرد: تحويل 9 دستگاه ديگر مي تواند در ارتقاء كيفي خدمات رساني در سطح استان از سوي اورژانس 115 قم موثر باشد.
به گفته وي، 10 دستگاه موتورلانس و يك دستگاه اتوبوس آمبولانس نيز در پايگاه هاي اورژانس 115 قم مستقر است كه در صورت نياز در مناسبت ها و يا حادثه هايي با آمار مصدوم بالا به كار گرفته مي شود.
رئيس مركز اورژانس 115 قم گفت: به طور ميانگين در سطح كشور، زمان رسيدن آمبولانس در حوادث جاده اي 14 دقيقه و شهري 12 دقيقه است كه اين زمان در قم به ترتيب كمتر از 14 دقيقه و كمتر از 10 دقيقه است.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه قم محور مواصلاتي 17 استان كشور و هر سال پذيراي 20 ميليون زائر است، بايد نگاه به ساختار و توسعه اين استان ملي باشد تا با كمبودها مواجه نشويم.
وي افزود: با تمام كمبودهايي كه درتجهيزات وجود دارد، مركز اورژانس 115 قم تمام سطح استان را تحت پوشش دارد و به با بالاترين كيفيت و سرعت به همشهريان و زائران كريمه اهل بيت(س) خدماتي رساني مي كند
/2085/ 6133/ خبرنگار: سميه حيدري ** انتشار-مسلمي