تهران -ايرنا- رييس مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران همكاري با كشورهاي شاخص معدني جهان در بخش تحقيقات را ضروري دانست و از آفريقاي جنوبي، فنلاند، استراليا و چين به عنوان پايگاه هاي ارتباطي در اين زمينه نام برد.

'غلامرضا ملاطاهري' روز چهارشنبه در گفت وگوي با خبرنگار ايرنا افزود: امروز دستيابي به ارزش افزوده بالاي مواد معدني نيازمند الزامات اجرايي و ساختار جديدي براي اين تشكيلات است كه امسال مركز فرآوري مواد معدني، استراتژي خود را تغيير داده و به سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) هم پيشنهاد شده تا در هيات عامل مورد بررسي قرار گيرد كه پس از تاييد شكل اجرايي به خود مي گيرد.
وي گفت: براساس تشكيلات سازماني جديد، بيشتر بر روي فناوري و توسعه تكنولوژي متمركز خواهيم شد و در اين چارچوب استفاده از تجربيات همتايان خارجي و مراكز تحقيقاتي مشابه بسيار حائز اهميت است و برپايه آن نقشه راه ترسيم مي شود .
مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران با هدف اجراي تحقيقات كاربردي بر روي مواد معدني به منظور تبديل مواد معدني استخراج شده در معادن به مواد قابل مصرف در صنعت، از طريق روشهاي آزمايشگاهي و تستهاي نيمه صنعتي (پايلوت) و از همه مهمتر ارائه فلوشيت صنعتي فرايندها براي فرآوري و استحصال انواع مواد معدني فلزي و غير فلزي را در دستور كار خود دارد.
ملاطاهري خاطرنشان ساخت: بر اساس سياست دستيابي به تازه ترين دستاوردهاي علمي - پژوهشي، مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران ضمن اعزام شماري از متخصصان براي شركت در دوره هاي آموزشي در كشورهاي هدف، مربياني از اين كشورها را به منظور برپايي دوره هاي آموزشي به ايران دعوت و در نهايت با حضور در مركز، تازه ترين دستاوردهاي خود را در اختيار پژوهشگران و متخصصان ايراني قرار دادند.
ملاطاهري تصريح كرد: استفاده از توانمندي كشورهاي ياد شده در زمينه معدن و صنايع معدني، ضمن تسريع در اجراي برنامه ها، زمينه ساز اجراي پروژه هاي مشترك را فراهم مي سازد.
وي يادآور شد: همكاري فنلاند با مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران در چارچوب طرح عناصر نادر خاكي اكنون با اين كشور دنبال مي شود.
به گفته وي، فنلاند به عنوان يك كشور توانمند اروپايي در بخش معدن و صنايع معدني مي تواند همكاري خوبي هم در حوزه اكتشاف و هم فرآوري با ايران داشته باشد.
ملاطاهري خاطرنشان ساخت: فنلاندي ها در شناسايي عناصر نادر خاكي در منطقه سنگان ( خراسان رضوي) و انجام آناليز هاي خاص هم تعاملات مناسبي را داشتند.
به گزارش ايرنا، چندي پيش طرح استحصال فلزات يا عناصر نادر خاكي از منابع معدني به عنوان رتبه برتر پژوهشي پنجمين جشنواره پژوهش و فناوري صنعت، معدن و تجارت را از آن سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) كرد.
مطالعه براي احداث مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران از سال 1367 آغاز و اين طرح در برنامه اول توسعه ( 72- 1368 ) تصويب و از پايان برنامه اول تا سال 1374 به فعاليت خود ادامه داد.
سال 1384 طرح از وزارت صنايع و معادن جدا و به سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران ( ايميدرو ) انتقال يافت. مطالعات طراحي و انتخاب تجهيزات آزمايشگاه ها، پايلوت و كارگاههاي مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران توسط شركت BHP و AMDEL استراليا به عنوان مشاور طراحي و با همكاري موسسه تحقيقات و كاربرد مواد معدني ايران به عنوان مشاور صنعتي و ناظر ايراني انجام شده است.
مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران داراي 4 واحد آزمايشگاهي (شيمي، كاني شناسي، فرآوري و محيط زيست، ايمني و بهداشت حرفه اي) و يك واحد نيمه صنعتي فرآوري با ظرفيت 2 تن بر ساعت است و از نيمه نخست سال 1384 واحدهاي آزمايشگاهي شيمي، كاني شناسي و فرآوري و از نيمه دوم سال 1386 واحد نيمه صنعتي فرآوري مواد معدني مركز با هدف شبيه سازي فرآيندهاي فرآوري و بهينه سازي واحدهاي فرآوري به بهره برداري رسيده و همچنين مطالعات زيست محيطي بر روي نمونه هاي دريافتي را آغاز كردند.
آبانماه سال 1387 اين مجموعه از حالت طرح خارج شد و به عنوان بازوي تحقيقاتي و پژوهشي ايميدرو مشغول به ارائه خدمات فني و مهندسي است. در دوره كوتاه فعاليت مركز، موفق به كسب نشان سيستم مديريت كيفيت ISO 9001:2008 شده و همچنين آزمايشگاه هاي مركز موفق به كسب گواهي استاندارد بين المللي ISO/IEC 17025 شده است.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام *1559*
مصاحبه: حسين عضدي فسا** انتشاردهنده:فرهاد راستي