به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس الرت، محققان با استفاده از اين شيوه ميتوانند الگوهايي از جنس گرافين را روي مواد خوراكي ايجاد كنند و از اين طريق برچسبهاي شناسايي و حسگرها را درون محصولات غذايي بسازند. به گفته محققان براي اين منظور از مركب استفاده نميشود، بلكه خود ماده تبديل به گرافين ميشود.
در سالهاي گذشته محققان فناوري جديدي را ابداع كردند كه امكان تبديل لايه بيروني يك فيلم پليمري به كف گرافين را با استفاده از ليزرهاي تجاري موجود در بازار فراهم ميكند. اين كف متشكل از صفحات كوچك گرافيني يا كربن دوبعدي است كه با يكديگر پيوند برقرار كردهاند. اين كف گرافيني را ميتوان روي مواد موردنظر در قالب الگوهاي خاصي ايجاد كرده و از اين الگوها به عنوان ابرخازن، كاتاليزور سلولهاي سوختي، آنتن RFID، حسگرهاي زيستي و غيره بهره گرفت.
محققان در آزمايشات اوليه با استفاده از از چندين ليزر غيرمتمركز توانستند اين الگوهاي گرافيني را در دماي اتاق روي لباس، كاغذ، سيبزميني، پوسته نارگيل و نان ايجاد كنند.
محققان اميدوارند با استفاده از اين تكنيك بتوانند تجهيزات الكترونيكي انعطافپذير و خوراكي توليد كنند كه كاربردهاي تجاري و علمي متعددي دارند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه ACS Nano منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه رايس شيوه جديدي ابداع كردند كه امكان توليد تجهيزات الكترونيكي خوراكي با استفاده از گرافين را فراهم ميكند.