تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۹

مشهد- ايرنا- پنجمين اتوبوس ديابت كشور روز چهارشنبه طي مراسمي در مشهد راه اندازي شد.

به گزارش ايرنا، پزشك فوق تخصص بيماري ديابت و غدد درون ريز در اين مراسم گفت: تاكنون اتوبوس ديابت در چهار شهر كشور شامل تهران، يزد، رفسنجان و كرمانشاه راه ‌اندازي شده است.
دكتر سيده ‌زهره موسوي افزود: پنجمين اتوبوس ديابت كشور در مشهد نيز با همكاري شهرداري اين شهر و كلينيك ديابت راه اندازي شده است.
وي اظهار كرد: هم اكنون از هر 12 نفر در جهان يك نفر مبتلا به ديابت بوده كه نيمي از آنها از بيماري خود اطلاع ندارند.
وي گفت: چاقي و كم تحركي عمده ‌ترين دليل بروز بيماري ديابت است كه در اين زمينه بايد به پيشگيري، تشخيص به‌ هنگام و غربالگري اين بيماري توجه داشت.
دكتر موسوي با بيان اينكه كودكان پنج تا 10 درصد بيماران مبتلا به ديابت را تشكيل مي دهند، افزود: ديابت به 2 نوع تيپ يك و تيپ 2 تقسيم مي شود كه كودكان اغلب به نوع تيپ يك و همچنين 10 تا 20 درصد زنان باردار به نوع تيپ 2 اين بيماري مبتلا مي شوند.
مدير عامل شركت 'نوونورديسك پارس' نيز در اين مراسم گفت: اين شركت در زمينه توليد سوزن هاي انسولين فعاليت مي كند و راه ‌اندازي اتوبوس هاي ديابت با هدف آموزش‌، پيشگيري و غربالگري بيماري ديابت از سال گذشته در دستور كار اين شركت قرار گرفته است.
قباد شهبازي افزود: در گام نخست اين اتوبوس در تهران فعال شد كه تاكنون بيش از 100 هزار مراجعه كننده داشته است.
وي اظهار كرد: پس از آن اتوبوس ديابت در شهرهاي يزد، رفسنجان و كرمانشاه فعال شد و اكنون شاهد راه اندازي آن در شهر مشهد هستيم.
وي گفت: تمام خدمات غربالگري و تشخيصي در اتوبوس هاي ديابت به صورت رايگان ارائه مي شود.
ديابت يا بيماري قند يك اختلال سوخت و ساز در بدن است كه در اين بيماري توانايي توليد هورمون انسولين (پايين آورنده قند خون) در بدن از بين مي‌ رود يا بدن در برابر انسولين مقاوم شده و انسولين توليدي نمي‌ تواند عملكرد طبيعي خود را انجام دهد.
تشخيص به موقع نقش مهمي در كنترل بيماري ديابت دارد، بيماريهاي چشمي، امراض قلبي و عروقي، بيماريهاي كليوي، قطع پا و اندامهاي تحتاني از عوارض بيماري ديابت است.
خبرنگار: مريم انجيدني ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
3027 / 6053