مشهد- ايرنا- 38 صادركننده نمونه خراسان رضوي چهارشنبه شب طي مراسمي با حضور استاندار اين استان و رئيس اتاق بازرگاني ايران مورد تجليل قرار گرفتند.

رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در اين مراسم با اشاره به معرفي و تجليل از پنج صادركننده نمونه ملي و 33 صادركننده نمونه استاني گفت: امسال در تركيب صادركنندگان استان، بخشهاي جديد شامل صنعتگران خبره و حساس نسبت به توليد و تجارت، نسل دوم و سوم صنعتگران، واحدهاي صنفي و صادركنندگان فولاد قرار گرفتند.
راضيه عليرضايي افزود: علاوه بر رشد ارزش صادرات كالا از خراسان رضوي در سال جاري، تحول كيفي در نظام و سياست هاي تجاري استان حايز اهميت است كه در اين زمينه سياست هاي جديد در بخش تجاري خراسان رضوي طي چهار سال گذشته اتخاذ شد.
وي اظهار كرد: در سياست جديد تجاري استان توجه به برخي بخشها مانند سابقه استان در توليد محصولات صنايع غذايي و تبديلي، ماشين سازي و قطعه سازي خودرو مدنظر قرار گرفت و در كنار آن توسعه بخشهاي جديد مانند صنايع معدني اتفاق افتاد.
وي گفت: طي چهار سال گذشته با برنامه ريزي بر روي صنايع معدني مانند سنگ آهن، مس، سيليس در خراسان رضوي موفق به ايجاد تحول در اين بخشها شديم به طوري كه ظرفيت توليد فولاد در نيشابور از 720 هزار تن به 2 ميليون و 600 هزار تن در سال رسيد، ظرفيت هاي جديد توليدي در بخش گندله و كنسانتره در سنگان، دو خط بزرگ توليدي براي سيليس و واحدهاي فرآوري مس در استان ايجاد شد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي افزود: در مجموع سرمايه گذاري در حوزه صنايع معدني استان از 295 ميليارد تومان در سال 92 به سه هزار و 400 ميليارد تومان در سال جاري رسيد.
وي اظهار كرد: در راستاي تحولي كه در برخي صنايع استان ايجاد شد، پروژه هاي توليدي در زمان كوتاه تر به بهره برداري رسيدند به طوري كه پروژه واحد كنسانتره 2.5 ميليون تني سنگان در مدت 24 ماه به بهره برداري رسيد.
وي گفت: با اتخاذ سياست تمركز زدايي از مركز استان در حوزه توليد، به مزيت هاي منطقه اي توجه شد و در اين راستا واحد بزرگ توليدي حوله در چناران به بهره برداري رسيد كه يك واحد بزرگ موفق در توليد و صادرات به شمار مي رود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي توجه به برخي مسائل در سياست هاي تجاري استان را از سوي صادركنندگان ضروري دانست و افزود: بنگاه هاي اقتصادي بايد شبكه فروش و حمايت از كالاي خود را در كشورهاي هدف صادراتي ايجاد كنند.
وي اظهار كرد: ضروري است بنگاه هاي اقتصادي روشهاي جديدي را براي ايجاد نمايندگي در كشورهاي هدف صادراتي داشته باشند كه شامل مواردي مثل خدمات پس از فروش، مشاركت در اقتصاد، ايجاد تشكلهاي مشترك با فعالان اقتصادي كشورهاي هدف صادراتي مي باشد.
وي گفت: صادركنندگان نبايد فقط كالاي خود را به كشور ديگر ببرند و بفروشند بلكه بايد با اتخاذ مدل و سياست تجاري جديد قادر باشند ضمن حفظ توانمندي هاي خود و دفاع از توان تجاري كشور، خراسان رضوي را در بازارهاي جهاني ادغام كنند.
وي ادامه داد: بايد براي ماندن كالاي توليدي استان در بازارهاي هدف صادراتي و خلق محصولات جديد به فرآيندهاي جديد سرمايه گذاري توجه و براي آن برنامه ريزي كرد و اين برنامه ريزي نبايد تك بنگاهي باشد بلكه بايد از ظرفيت هاي تشكل هاي غيردولتي در اين زمينه بهره گرفت.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: بايد در سياست تجاري خود رويه اي اتخاذ كرد كه ضمن حمايت از توليد داخلي، به مصرف كننده كشور هدف صادراتي و به كار مشترك با فعال اقتصادي در كشور هدف نيز فكر كرد.
وي افزود: در 10 ماه امسال 26 فقره اعزام و پذيرش هيات تجاري در خراسان رضوي انجام گرفته و چندين نمايشگاه اختصاصي كالاي ايراني در كشورهاي هدف صادراتي استان برپا شده است.

*كالاي تاجر خراساني حمايت نمي شود
رئيس اتحاديه صادركنندگان و واردكنندگان خراسان رضوي نيز در اين مراسم گفت: صادركنندگان خراسان، زحمت كش ترين فعالان اقتصادي هستند زيرا آنان مال خود را به كشورهاي ديگر مي فرستند بدون اينكه در ازاي ارسال كالاي خود سند ضمانتي يا حمايتي دريافت كنند.
محمد حسين روشنك افزود: صادركنندگان استان از مزيت گشايش اعتبارات ال.سي برخوردار نيستند لذا كالاي خود را به صورت اماني به كشور ديگر ارسال مي كنند و همچنين نمي توانند از صندوق ضمانت صادرات در استان استفاده كنند.
وي اظهار كرد: در واردات كالا به خراسان رضوي نيز ، بازرگان خراساني بايد پول خود را در ازاي خريد كالا بدهد و اگر كالايش را نفرستند، هيچ راه حمايتي براي او وجود ندارد.
وي با اشاره به گلايه صادركنندگان از ماليات بر ارزش افزوده گفت: قانون، صادركنندگان را از ماليات معاف كرده است پس به چه دليل آنان مجبور به پرداخت ماليات مي شوند.
روشنك افزود: چرا بايد ماليات بر ارزش افزوده از كالاي صادراتي گرفته شود به اين تضمين كه 2 سال بعد پول پرداختي در اين بخش را دوباره به صادركننده برگردانند، چرا بايد پول را بگيرند كه بعد بخواهند 2 سال ديگر پس بدهند؟
وي اظهار كرد: صادركننده اي كه ماليات بر ارزش افزوده را پرداخت مي كند، از آنجا كه مطمئن به بازگشت پول خود نيست، به اندازه پول پرداختي بابت ماليات بر ارزش افزوده، قيمت كالاي خود را افزايش مي دهد و اين مساله باعث كاهش توان رقابتي او در بازار مي گردد.
رئيس اتحاديه صادركنندگان و واردكنندگان خراسان رضوي گفت: تاكنون نتوانسته ايم حمايت از صادرات و ارزش آن را تبديل به فرهنگ در جامعه كنيم و اين مساله را نهادينه سازيم كه صادرات محور توسعه اقتصادي و تنها راه اشتغالزايي است.
وي با اشاره به افزايش 17 درصدي ارزش صادرات خراسان رضوي در سال جاري افزود: اميد است با توجه به افزايش نرخ ارز ميزان افزايش صادرات كالا از استان تا پايان سال به 20 درصد برسد.
وي با اشاره به تدوين برنامه راهبردي توسعه صادرات خراسان رضوي در سال گذشته توسط مسئولان اظهار كرد: يكي از برنامه هاي استان رساندن سرانه صادرات به سالانه 500 دلار است كه اميدواريم با همكاري دستگاه هاي اجرايي اين مهم محقق شود.
خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
7489 / 6053