یزد - ایرنا - معاون سازمان ملی استاندارد با بیان اینكه فرهنگ مطالبه گری تولید كالاهای استاندارد را باید در جامعه تقویت كرد، گفت: استاندارد، تنها مسیر توسعه پایدار است، اگر در مسیر استاندارد حركت نكنیم قطعاً توسعه شكست خواهد خورد و همین امر موجب عقب‌ ماندگی می‌شود.

وحید مرندی مقدم روز پنجشنبه در حاشیه دومین نشست هم اندیشی تولید فراورده های كنجدی در دانشگاه اردكان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه استاندارد باید سرلوحه امور همه مسئولان در عرصه‌های مختلف باشد، اضافه كرد: می‌توان از استانداردها به‌ عنوان حقوق شهروندی نام برد و ما باید آن را برای مردم ایجاد و مطالبه كنیم.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد با اشاره به ابلاغیه اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار كرد: در این ابلاغیه بر پوشش استاندارد در تمام فرآورده‌ های تولید داخلی تأكید شده است.
این مسئول ادامه داد: دولت هم دستگاه‌های صادركننده مجوز تولید مانند وزارت صنعت و جهاد كشاورزی را ملزم می‌كند كه هر تولیدكننده‌ای باید استانداردهای مورد نیاز خود را اعلام كند.
مرندی مقدم یادآور شد: دست‌اندركاران و سیاست‌گذاران و مجریان كشور اكنون به این نتیجه رسیده اند كه مسیر استانداردها ، مسیری مطمئن و تضمین‌كننده توسعه پایدار است.
معاون سازمان ملی استاندارد از استان یزد و شهرستان اردكان به‌ عنوان قطب تولید فرآورده‌ های كنجدی در كشور یادكرد و گفت: ما باید به سمتی حركت كنیم كه تنوع فرآورده‌های كنجدی را افزایش دهیم و اگر بخواهیم كه هم به بازارهای داخلی و هم بازارهای بین‌المللی فكر كنیم به همین اندازه نباید بسنده كرد.
مرندی مقدم افزود: دومین نكته‌ای هم كه باید در نظر بگیریم این است، علاوه بر تنوع تولید فرآورده‌های كنجدی باید در كنار استانداردسازی به دنبال تنوع در بسته بندی این محصول باشیم تا بتوانیم نیاز بازار را تأمین كنیم.
وی اظهار كرد: ما در سازمان ملی استاندارد این قول را می‌دهیم كه هر آنچه صنعت در خصوص تدوین استانداردها و روش‌های ارزیابی برای فرآورده‌های كنجدی نیاز داشته باشد با تمام توان در خدمت این صنعت باشیم.
وی اظهار داشت: ما مسئول سلامت مردم هستیم و باید مسئولیتی كه به عهده ما قرار داده‌ شده است را در راستای صیانت از سلامت و ایمنی مردم به‌ درستی انجام دهیم.
وی همچنین در نشست گردهمایی هم اندیشی تولید فرآورده های كنجدی در اردكان گفت:
تولیدكنندگان مسئول سلامت مردم هستند دغدغه ما در بحث استاندارد، غذا و خودروست كه رئیس جمهوری هم روی این 2 موارد تاكید دارند .
معاون سازمان ملی استاندارد با بیان اینكه در ایران 107 پروانه فرآورده های كنجدی صادر شد كه مشكل آنها بیشتر در واحدهای صنفی است كه پروانه استاندارد ندارند، تصریح كرد: سطح كیفیت واحدهای صنفی زیاد است، باید به این واحدها كمك شود.
همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری یزد گفت: حلوا ارده، ارده و محصولان كنجدی برند و نشان استان یزد هستند.
علی زینی وند گفت: باید در مورد كشت و تولید دانه روغنی كنجد تحقیقات به عمل آورد و با یافتن مكان مناسب و با كاشت و تولید نیاز داخلی را تامین كرد.
رئیس انجمن صنفی تولیدكنندگان فرآورده های كنجدی نیز گفت: با توجه به شرایط اقلیمی خاص كشور جا دارد با مطالعه زمینه های كشت و تولید كنجد در خارج از كشور با هزینه پایین تر و كیفیت بالاتر اقدام كرد.
محمدرضا احمدی گفت: با كاهش قیمت مواد اولیه با كیفیت امكان رقابت و صادرات محصولات كنجدی در بازار جهانی به دست می آید.
محمد حسین ماجدی اردكانی مدیركل استاندارد یزد هم به سابقه تولید محصولات كنجدی در استان بخصوص در اردكان اشاره كرد و با توجه به نقش اشتغال زایی این محصولات گفت: الزام به استانداردسازی، تدوین استانداردهای جدید، تحقیقات علمی و عملی در زمینه تولید و صادرات ارده و حلوارده و محصولات كنجدی می تواند راهگشای رونق بیش از پیش بازار این محصولات باشد.
وی گفت: استانداردسازی دقیق و سختگیری در كیفیت می تواند از ورود محصولات بی كیفیت جلوگیری كند.
در نشست یادشده ، سیدعلی یاسینی از اساتید دانشگاه، روغن كنجد را ملكه روغن ها و برای سلامتی بسیار مفید دانست و گفت: با روغن كنجد می توان محصولات جدیدی در زمینه لبنی، شیرینی جات و دارویی تهیه كرد.
اردكان 98 هزار نفر جمعیت دارد و مركز آن در 60 كیلومتری شمال شهر یزد واقع است.
7544/ 2047/ خبرنگار: مژگان دشتی** انتشار: عباسقلی اشكورجیری