اروميه- ايرنا- فاز نخست طرح جامع پايانه مرزي رازي در خوي كه در تير سال جاري با حضور وزير راه و شهرسازي كلنگ زني شده بود، امروز/جمعه/ با حضور استاندار آذربايجان غربي، سفير ايران در كشور تركيه و جمعي از مسئولان محلي به بهره برداري رسيد.

به گزارش ايرنا، محمدمهدي شهرياري روز جمعه در آئين افتتاح اين طرح افزود: سالانه حدود سه ميلييون نفر از مرزهاي واقع در آذربايجان غربي به كشورهاي همجوار تردد مي كنند و رفع مشكلات مسافران عبوري ضروري است.
وي به مشكلات انباشته شده در گمركات استان اشاره كرد و افزود: مشكلات عديده اي در اين بخش وجود دارد و با هماهنگي رئيس گمركات كشور و سفير ايران در كشور تركيه، برنامه ريزي براي رفع آنها آغاز شده است.
استاندار آذربايجان غربي از وضعيت نامناسب معيشتي مردم در شهرهاي مرزي اين استان نيز سخن گفت و اضافه كرد: دولت تدبير و اميد براي رفع اين مشكل برنامه ريزي هاي جديدي دارد كه ارائه سهميه سوخت به مرزنشينان و اجازه برخي فعاليت هاي اقتصادي به آنان از جمله آنهاست كه به زودي اجرايي مي شود.
محمدابراهيم طاهريان، سفير جمهوري اسلامي ايران در تركيه نيز گفت: با توجه به سياستگذاري روساي جمهوري ايران و تركيه مبني بر افزايش مبادلات تجاري 2 كشور تا 30 ميليارد دلار، توجه به حل مشكلات پايانه هاي مرزي بيش از پيش احساس مي شود.
وي تردد سالانه يك ميليون نفر از مرز رازي را نشان از جايگاه ويژه اين مرز دانست و اضافه كرد: دولت بايد با تامين زيرساخت هاي لازم و بروز كردن امكانات توجه خاصي به اين پايانه مرزي داشته باشد.
طاهريان، توسعه روابط بين كشورهاي همسايه را جزو سياست هاي خاص وزارت خارجه عنوان كرد و گفت: تكريم و امنيت مسافران در ترددها بايد مورد توجه نيروهاي مستقر در مرز قرار گيرد؛ اين تكريم بخشي از سياست هاي ما در توسعه روابط و كسب و كار اقتصادي است.
عبدالحسين علي اكبري، مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي نيز گفت: پايانه مرزي رازي براي تردد 200 هزار نفر طراحي شده و به بهره برداري رسيده ما افزايش اين ترددها به 900 هزار نفر در سال، توجه هرچه بيشتر به اين پايانه مرزي را اجتناب ناپذير كرده است.
به گفته وي فاز نخست طرح جامع پايانه مرزي رازي شامل تملك 13 هكتار زمين و عمليات ساخت و ساز با 80 ميليارد ريال هزينه شامل محوطه سازي،‌ زيرسازي، احداث پل و سالن موقت با يكهزار مترمربع مساحت است كه امروز به بهره برداري رسيد.
به گزارش ايرنا مرز زميني و ريلي رازي (در فاصله 75 كيلومتري شهر خوي) در تردد مسافران داخلي و خارجي نقش بسزايي دارد و سومين مرز رسمي ايران با تركيه در آذربايجان غربي است.
967 كيلومتر از مرزهاي مشترك ايران با سه كشور تركيه، عراق و جمهوري آذربايجان در آذربايجان غربي قرار دارد و اين استان داراي پنج مرز زميني فعال شامل سروي اروميه، كوزه رش سلماس، رازي خوي، بازرگان ماكو و تمرچين پيرانشهر است.
7133/3072
** خبرنگار: سعيد فرجي ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي