به گزارش روز شنبه ایرنا، وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه ای آمریكا را متهم كرده است بیهوده تلاش می كند تا پكن را یك تهدید نشان دهد.
آمریكا اعلام كرده است ناو هواپیمابر 'كارل وینسون' از بزرگترین ناوهای این كشور در جریان یك ماموریت از دریای جنوبی عبور می كند.
دریادار 'جان فولر' در عرشه این ناو نیز گفته است آمریكا حضور دارد بودن این ناو نشان می دهد كه این كشور از دریای جنوبی خارج نمی شود.
'لیو ویدونگ' از آكادمی علوم اجتماعی چین به گلوبال تایمز گفت كه حضور این ناو در دریای جنوبی نشان می دهد كه واشنگتن از قدرت گرفتن چین ناخرسند است.
وی گفت این اقدامات آمریكا نشان می دهد این كشور در آینده نیز دست به تحركاتی مشابه خواهد زد كه تنش با چین را در دریای جنوبی به دنبال دارد.
آمریكا می گوید برای حراست از كشتیرانی آزاد در دریای جنوبی حضور دارد اما چین بر این باور است كه آمریكا به شكلی اشغالگرانه وارد این منطقه شده است و دریانوردی آزاد در این منطقه در جریان است.
وزارت خارجه آمریكا ماه جاری میلادی اعلام كرد ناوشكن های این كشور در دریای جنوبی حضوری فعال خواهند داشت تا از كشتیرانی آزاد حفاظت شود.
'گینگ شوانگ' سخنگوی وزارت خارجه چین تحركات آمریكا را وقیحانه توصیف كرد و گفت كه این كشور حق ندارد حق حاكمیت و تمامیت ارضی چین را نقض كند.
وزارت خارجه چین در بیانیه ای آورده است آبهای دریای جنوبی آرام است اما معلوم نیست چرا آمریكا می خواهد آن را مواج كند.
دریای جنوبی چین دریایی حاشیهای است كه بخشی از اقیانوس آرام به شمار میآید و ناحیهای در حدود ۳ و نیم میلیون كیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر میگیرد.
پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.
جزیرههای واقع بر دریای جنوبی چین كه با هم یك مجمعالجزایر را تشكیل میدهند افزون بر صدها عدد هستند این جزیرهها كه خالی از سكنه هستند و همچنین خود دریا، مورد جدال كشورهای مختلف بودهاند به همین علت حتی نامهای متفاوتی برای اشاره به این دریا به كار میرود كه البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بینالمللی، حداقل در انگلیسی و زبانهای اروپایی است.
جمهوری خلق چین تقریبا بر كل دریا و كشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریك بر بخشهایی از آن ادعای مالكیت دارند، همچنین این كشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.
ایالات متحده این دریا را از آبهای بینالمللی میداند و بر حق قانونی كشتیها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاكید میورزد.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۷
پكن - ایرنا - چین اعلام كرد استقرار ناو هواپیما بر آمریكا در دریای جنوبی نشان می دهد این كشور همچنان به دنبال به چالش كشیدن پكن است.