شهر تاریخی اصفهان با شهرهای شیان چین، كوالالامپور مالزی، فلورانس ایتالیا، یاش رومانی، بارسلون اسپانیا، ایروان ارمنستان، كویت، فرایبورگ آلمان، هاوانا كوبا، لاهور پاكستان، ست پترزبورگ روسیه، داكار سنگال، بعلبك لبنان و نجف عراق عقد خواهرخواندگی دارد.
' علیرضا سالاریان ' روز شنبه در گفت وگو با ایرنا خواهر خواندگی اصفهان با 14 شهر جهان را یك فرصت بین المللی برای استان اصفهان دانست و گفت استفاده از این ظرفیت ها مستلزم رویكرد و برنامه ریزی مسئولان و دست اندركاران ذیربط است.
او افزود: برای تقویت و بهره برداری از قراردادهای منعقد شده بین اصفهان و شهرهای خواهر خوانده باید دیپلماسی این استان بیش از پیش تقویت و فعال شود .
سالاریان افزود: رفت و آمد و تبادل نظر با هیات های مختلف شهرهای خواهرخوانده در زمینه های اقتصادی، فرهنگی، علمی و اجتماعی می تواند به ارتباطات بیشتر اصفهان با شهرهای خواهرخوانده منجر شود اما متاسفانه در شرایط كنونی آنگونه كه انتظار می رود این مهم تحقق نیافته است.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان با اشاره به اینكه تقویت ارتباطات با شهرهای خواهر خوانده به توسعه و پیشرفت استان كمك خواهد كرد، گفت: برقراری ارتباطات بین الملل و تبادل اطلاعات در زمینه های علمی، اقتصادی، اجتماعی، هنری و فرهنگی با شهرهای خواهرخوانده تاثیر بسزایی در بهره برداری از ظرفیت های طرفین دارد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، احداث باغ پرندگان، باغ گل ها و باغ پروانه های اصفهان پس از دیدار یك هیات اصفهانی از مالزی كه در زمان تصدی اسحاق جهانگیری بر استانداری اصفهان، الگو برداری و احداث و راه اندازی شد و در مقابل نیز در دهه 70 نیز در راستای عقد خواهرخواندگی كوالالامپور و اصفهان برج مخابرات مالزی توسط هنرمندان اصفهان به سبك معماری ایرانی - اسلامی كاشی كاری شد.
سالاریان با اشاره به اینكه شهردار و شورای شهر اصفهان نیز رویكرد خوبی نسبت به استفاده از قراردادهای خواهرخوانده این شهر دارند، بیان كرد: باید بتوانیم این قراردادها را عملیاتی كنیم و در این راستا به كمك همه دستگاههای ذیربط نیاز است.
وی افزود: در این راستا باید بتوانیم حداقل سالی یك بار نشست های بین المللی با حضور مسئولان شهرهای خواهرخوانده جهت بررسی توسعه همكاری ها داشته باشیم و باتوجه به اینكه اصفهان در بسیاری از زمینه ها از جمله صنایع دستی، گردشگری، صنعت و علوم دارای قابلیت های زیادی است باید بتوانیم شرایط رفت و آمد فعالان و صاحب نظران این بخش ها را به شهرهای خواهرخوانده اصفهان فراهم كنیم.
*** باید حداقل سالی یك میلیون گردشگر چینی جذب كنیم
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان بااشاره به اینكه اصفهان با شهر شیان چین قرارداد خواهرخواندگی دارد، افزود: استفاده از این ظرفیت می تواند به جذب گردشگران چینی كمك كند.
وی با اشاره به اینكه سالانه 100 میلیون گردشگر چینی به خارج از این كشور سفر می كنند، بیان كرد: به نظرم اگر بتوانیم یك میلیون نفر از آنها را برای سفر به اصفهان ترغیب و جذب كنیم تاثیر بسزایی در تقویت صنعت گردشگری استان خواهد داشت.
سالاریان درعین حال تصریح كرد: برای تحقق این هدف ابزارهایی نیاز است كه مهمترین آن برخورداری از ایرلاین اختصاصی اصفهان است و مسئولان اصفهان باید با كمك بخش خصوصی زمینه ایجاد ایرلاین اختصاصی اصفهان را فراهم كنند.
وی رقابتی كردن قیمت تورهای گردشگری از چین به اصفهان را از دیگر اقدام های مورد نیاز اعلام كرد و افزود: شركت های توریستی داخلی برای جذب گردشگران چینی باید بتوانند با شركت های اروپایی بویژه تركیه رقابت كنند.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان كه پیش از این سركنسول ایران در گوانجو چین بود، اضافه كرد: با اینكه مسیر تركیه و ایران برای تورهای گردشگری یك سال در نظر گرفته شده اما هزینه یك گردشگر برای سفر به استانبول هشت یوآن و برای سفر به ایران 13 یوآن است.
وی ادامه داد: برای جذب گردشگران چینی باید قیمت تورها از چین به اصفهان را در فصل زمستان و حتی تابستان كاهش دهیم تا سهم خوبی از بازار گردشگری چین داشته باشیم.
*** برای اصفهان، گردشگری بهترین منبع درآمد در شرایط فعلی است
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان در ادامه تصریح كرد: گردشگری، صنعتی زودبازده است و به ثمر نشستن سرمایه گذاری بر روی سایر صنایع زمان بر است و باتوجه به اینكه اصفهان از جاذبه های فرهنگی و طبیعی زیادی برخوردار است بنابر این مسئولان استان باید به صنعت گردشگری اصفهان بیش از پیش توجه كنند.
سالاریان افزود: باید زمینه های توسعه صنعت گردشگری اصفهان را با استفاده از ظرفیت شهرهای خواهرخوانده فراهم نمود و از آنها برای معرفی جاذبه های گردشگری این خطه به جهانیان استفاده كرد.
*** طرح های استان اصفهان باید شفاف اعلام شود
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان درباره جذب سرمایه گذاری خارجی در این استان نیز گفت: خوشبختانه نامه ای از سوی استاندار اصفهان به همه دستگاههایی كه نیازمند به سرمایه گذاری هستند ارسال و از آنها خواسته شده، طرح های خود را بصورت شفاف اعلام كنند.
وی افزود: این اقدام موجب تسریع در جذب سرمایه گذاری خواهد شد و ما نیز به عنوان نمایندگی وزارت امورخارجه در این زمینه هركاری از دستمان برآید دریغ نخواهیم كرد.
سالاریان ارتباط نمایندگی وزارت امور خارجه با اتاق بازرگانی اصفهان را خوب ارزیابی كرد و گفت: ارتباط خوبی بین اتاق بازرگانی اصفهان و دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در این استان برقرار است و تاكنون توانسته ایم برای تسهیل امور بین الملل اتاق بازرگانی اصفهان برخی امور را با سفارتخانه ها و نمایندگی های كشورمان هماهنگ كنیم.
وی ادامه داد: شركت های بزرگ و فعالان اقتصادی استان نیز می توانند امور بین الملل خود را از طریق دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان انجام دهند.
رئیس دفتر امور نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان افزود: افزون بر نهادهای اقتصادی و فعالان این عرصه، مراكز علمی و دانشگاههای استان نیز ارتباط خوبی با این دفتر دارند و توانسته ایم زمینه اعزام 2 نفر از استادان دانشگاه اصفهان به چین جهت تدریس در دانشگاههای این كشور را فراهم كنیم.
*** تشكر از شهردار اصفهان
سالاریان درباره انتقال دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه به ساختمان تاریخی سردار اعظم واقع در پارك شهید رجایی اصفهان نیز گفت: این دفتر با شخصیت ها و هیات های خارجی سرو كار دارد و باید ساختمانی برای آن در نظرگرفته شود كه آبرومندانه و نمادی از هویت ایرانی و اسلامی باشد.
وی افزود: ساختمان سرداراعظم اصفهان با سابقه 100 ساله از ویژگی های خوبی برای استقرار نمایندگی وزارت امورخارجه برخوردار است كه جا دارد از شهردار اصفهان و اعضای شورای اسلامی این شهر كه زمینه استقرار این نمایندگی در این ساختمان را فراهم كردند تشكر كنم.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان با اشاره به اینكه ساختمان سردار اعظم 2 طبقه است افزود: قصد داریم طبقه اول این ساختمان را به مركز موزه دیپلماسی اصفهان تبدیل كنیم و اسناد تاریخی ارتباطات بین الملل اصفهان بویژه در دوره صفویه را در این مركز به نمایش بگذاریم.
وی بااشاره به اینكه دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان با كمك شهرداری در پارك شهید رجایی این شهر مستقر شده است، گفت: به شهرداری و شورای اسلامی شهر پیشنهاد داده ایم تا در این مركز تفریحی، نمادی از شهرهای خواهرخوانده اصفهان تعبیه شود و باتوجه به اینكه این مكان در مجاورت استانداری و شهرداری اصفهان واقع است، ظرفیت آن را دارد كه به پارك بین المللی شهید بهشتی تبدیل شود.
*** آمار روادید صادر شده در فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان رضایتبخش نیست
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه با اشاره به اینكه طی سال های اخیر برای توسعه صنعت گردشگری و تسهیل ورود گردشگران خارجی زمینه صدور روادید الكترونیك در فرودگاههای اصفهان، مشهد و شیراز فراهم شده است، تصریح كرد: آمار روادید صادر شده در فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان رضایتبخش نیست و این آمار نسبت به دو شهر دیگر بسیار پایین است.
وی افزود: در فرودگاههای شهرهای مشهد و شیراز روزانه حدود 800 روادید بصورت الكترونیكی صادر می شود اما در اصفهان در ماه 300 تا 400 ویزا الكترونیك صادر می شود.
سالاریان دلیل كاهش ورود مستقیم گردشگران خارجی به اصفهان را انجام كم پروازهای بین المللی مستقیم به اصفهان بیان كرد و افزود: هم اكنون در هفته پنج پرواز مستقیم از اصفهان به تركیه، دبی ، اتریش و عراق ( 2 پرواز ) انجام می شود كه این تعداد برای استانی همچون اصفهان كه از جاذبه های گردشگری زیادی برخوردار و به مركز گردشگری ایران مشهور است بسیار اندك می باشد.
به گفته وی، در سال گذشته حدود پنج هزار روادید الكترونیك در فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان برای گردشگران خارجی صادر شده است و این آمار طی 10 ماه امسال سه هزار و 862 رواید الكترونیك می باشد.
رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان با اشاره به اینكه در ماه 40 تا 50 نفر برای انجام امور كنسولی به این دفتر مراجعه می كنند، افزود: در 9 ماهه امسال 41 هزار و 91 سند توسط این دفتر تایید و امور مربوط به حدود 200 سند نیز توسط این دفتر انجام شده است.
2093 ** خبرنگار : اصغر دواتگر*** انتشار: سلطانمرادی
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۲
اصفهان - ایرنا - رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان گفت: این شهر تاریخی آنگونه كه باید نتوانسته از قراردادهای خواهرخواندگی خود با 14 شهر جهان استفاده كند.