تهران- ایرنا- معاون فناوری های نوین بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد بازرگانان این اختیار را دارند كه از طریق روش های قبلی ارز مورد نیاز خود را تامین كنند و سامانه نیما یكی از راه های جدید در این زمینه تلقی می شود.

به گزارش ایرنا، امروز سامانه ارزی جدید بانك مركزی با عنوان نیما (نظام یكپارچه معاملات ارزی) با هدف تسهیل تامین ارز، ایجاد فضای امن برای خریداران و فروشندگان ارز و امكان ایجاد فضای رقابت صرافان برای تامین ارز متقاضیان كار خود را آغاز كرد.
در همین پیوند، عصر امروز جلسه توجیهی و آشنایی صرافی های منتخب بانك ها در بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران برگزار و سامانه نیما تشریح شد.
به نوشته تارنمای بانك مركزی، معاون فناوری های نوین بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران در این جلسه گفت: در حال حاضر واردكنندگان و متقاضیان اصلی ارز به 2 صورت ارز مورد نیاز خود را تامین می كنند. یكی از طریق كانال بانكی است و شیوه دیگر كه با عنوان تامین ارز غیربانكی شناخته می شود به واسطه حواله به حساب فروشنده و از طریق صرافی ها صورت می گیرد.
«ناصر حكیمی» اعلام كرد: مسیر مشابهی در سامانه نیما برای تخصیص ارز در نظر گرفته شده است.
حكیمی توضیح داد: در مرحله نخست، واردكننده به عنوان متقاضی ارز با ورود به این سامانه، فرایند درخواست خرید ارز را درج می كند. در این حالت متقاضی می تواند صرافی موردنظر خود را انتخاب یا بدون تعیین آن، فقط پیشنهادی را در سامانه مطرح كند.
سپس صرافی ها می‌توانند از طریق پنل موجود روی سامانه درخواست های متقاضیان را رویت كرده و براساس تقاضاهای ثبت شده از سوی بازرگان، پیشنهاد خود را ارسال كنند. در این حالت بازرگان می تواند بین نرخ های ارایه شده از سوی صراف ها یك نرخ را انتخاب كند.
وی درباره نحوه پرداخت وجوه (تسویه) میان بازرگان و صراف ها گفت: روی این سامانه امكان پرداخت الكترونیكی نیز در نظر گرفته شده است اما اكنون با توجه به حجم بالای تراكنش ها و بالا بودن مبالغ از سامانه ساتنا استفاده می شود.
به گفته وی، این سامانه به صورت آزمایشی فعالیت می كند و به فرایند موجود و فعلی صرافی ها، خللی وارد نمی كند.

** آغاز طرح با صرافی های منتخب بانك ها
در این جلسه مدیركل سیاست ها و مقررات ارزی بانك مركزی، هدف از راه اندازی سامانه نیما را تسهیل تامین ارز مورد نیاز واردكنندگان عنوان كرد و گفت: حجم مبالغی كه از طریق كانال های غیربانكی تامین ارز تبادل می شود بسیار بالاست و سامانه ای مانند درگاه ارزی وجود ندارد كه به بخش بانكی تامین ارز متقاضیان متعلق باشد.
«مهدی كسرایی پور» افزود: باتوجه به اطمینانی كه نسبت به صرافی بانك ها وجود دارد، این طرح با صرافی بانك ها كلید خورد و پس از آن امیدواریم با فراهم آوردن شرایط لازم، صرافی های غیربانكی نیز به این سامانه بپیوندند.
به گزارش ایرنا، مهار نوسان های ارزی كه در چند هفته گذشته اختلال های اقتصادی به همراه داشت، از چهارشنبه گذشته با ورود مستقیم دولت و دستگیری اخلالگران این بازار كلید خورد.
در مرحله بعد این روند با رونمایی از پیشنهادهای سه گانه بانك مركزی به مرحله سیاستگذاری های عملیاتی وارد شد.
راه اندازی سامانه نیما اخرین اقدام از این دست به شمار می رود.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9123*1961
تنظیم: زهره دریغ گفتار* انتشار دهنده: مریم مسعود