اهواز - ایرنا - معاون وزیرنیرو در امور برق و انرژی گفت: با توجه به كمبود 2هزار و 300 مگاوات انرژی در شبكه برق كشور، نیاز است تا تمام برق های منطقه ای در سراسر كشور در تابستان 97 مدیریت مصرف را در ادارات دولتی به كار گیرند.

همایون حائری روز یكشنبه در جلسه بررسی وضعیت صنعت برق خوزستان و آمادگی برای تابستان 97، در محل استانداری خوزستان اظهار كرد: سهم تولید نیروگاه های آبی در شبكه تولید برق بسیار بالا است و همین موضوع شرایط كنونی ناشی از خشكسالی بر روی شبكه برق را به كشور تحمیل كرده است.
وی افزود: ظرفیت برقی كه پارسال در اختیار مردم قرار گرفت 55 هزار و 443 مگاوات بود این در حالی است كه هم اكنون حدود چهار هزار مگاوات كمبود تولید از واحدهای برق آبی در كشور داریم كه یك هزار و 700 مگاوات آن توسط نیروگاه های حرارتی جبران می شود.
معاون وزیرنیرو در امور برق و انرژی گفت: از پارسال تا پیك سال آینده، حدود 2 هزار و 500 مگاوات واحد حرارتی وارد مدار می شود كه تنها حدود یك هزار و 700مگاوات در اختیار ما قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در مجموع با تولید نیروگاه های حرارتی، 2 هزار و 300 مگاوات كمبود تولید برق در شبكه برق كشور داریم كه این عدد بدون در نظر گرفتن رشد مصرف در كشور است.
حائری با اشاره به اتكای برق خوزستان به نیروگاهای برق آبی گفت: این كمبود تولید نسبت به مصرف مردم در خوزستان حجم بالایی خواهد داشت و بنابراین نیاز است تا نیروگاه های حرارتی افزایش یابند.
وی با بیان اینكه مصرف كنونی برق خوزستان حدود 2هزار مگاوات و پیك مصرف آن هشت هزار و 220 مگاوات بوده، یادآور شد: آمار نشان می دهد كه حدود 70 درصد از پیك مصرف خوزستان در فصل تابستان مربوط به سیستم های سرمایشی است كه می تواند با مدیریت مصرف بخش خصوصی و اقدامات دستوری در بخش دولتی تا حد زیادی كنترل شود.
معاون وزیرنیرو در امور برق و انرژی با بیان اینكه وزارت نیرو برای تامین برق خوزستان از شبكه كشوری با محدودیت روبه رو است، عنوان كرد: وزارت نیرو تنها امكان تامین سه هزار و 300 مگاوات انرژی برای خوزستان را دارد زیرا افزایش بیش از این توان به معنای ایجاد مشكل در شبكه كشوری است.
وی تاكید كرد: تعطیلی ادارات باید به صورت جدی تر همراه پایش سیستم های سرمایشی و روشنایی صورت بگیرد تا تابستان سال آینده را بدون مشكل پشت سر گذاشت.
در خوزستان چهار هزار و 372 مگاوات برق(53 درصد برق خوزستان) از نیروگاه های برق آبی ، و سه هزار و 600 مگاوات برق (44درصد برق استان) توسط نیروگاه های حرارتی تولید می شود.
6037/ س.ا