به گزارش روز یكشنبه ایرنا؛ تارنمای روسی «پروفینانس» در مقاله ای نوشت: مطابق توافقنامه همكاری انرژی اواخر ماه ژانویه گذشته میان مسكو و دمشق، روسیه حق انحصاری استخراج نفت و گاز در سوریه را به دست می آورد.
این رسانه روس افزود: در این توافقنامه دوجانبه، بازسازی چاه ها و زیرساخت های نفتی آسیب دیده سوریه و پشتیبانی رایزنی و آموزش نسل جدید كاركنان بخش نفتی این كشور، پیش بینی شده است.
«اما بعد اصلی بین المللی و اصلی این اقدام، تقویت منافع روسیه در منطقه خاورمیانه است.»
به نوشته پروفینانس، سوریه تا پیش از مناقشه مسلحانه (2011)، روزانه 380 هزار بشكه در روز نفت تولید می كرد،. اما پس از مدتی حجم تولید نفت این كشور كاهش یافت و اوج تولید نفت این كشور در سال 2002 ثبت شده كه به سطح 677 هزار بشكه در روز رسید. سوریه در شرایط كنونی، روزانه 14- 15 هزار بشكه نفت تولید می كند.
این تارنمای روس با اشاره به خرابی های گسترده در سوریه نوشت: هر كس كه به بازسازی بخش انرژی سوریه بپردازد، با خرابی های گسترده در زیرساخت های این حوزه مواجه خواهد شد؛ پالایشگاه های سوریه نیاز به بازسازی دارند كه به احتمال زیاد ایران كه قراردادی با سوریه امضا كرده است، این كار را خواهد كرد.
در ادامه نوشتار تارنمای پروفینانس با اشاره به تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه، آمده است: بعید است كه شركت های اروپایی در شرایط تحریم سوریه، در بخش نفت این كشور مشاركت كنند و بنابراین شركت های روس می توانند از این فرصت استفاده كند.
در این مقاله گفته شده است: سوریه منابع عظیم گاز در خشكی و دریا دارد و روسیه به مشاركت در بهره برداری از منابع گاز سوریه، علاقمند است.
ذخایر اكتشاف شده سوریه شامل 2 میلیارد و 500 میلیون بشكه نفت خام و 10 تریلیون و 100 میلیارد فوت مكعب گاز می شود. (یك فوت مكعب برابر با 0.028 مترمكعب است.)
تارنمای روس «اكونومیكا سگودنیا» (اقتصاد امروز) نیز در مقاله ای خاطرنشان كرد: روسیه و سوریه موافقتنامه اصولی همكاری انرژی را در اواخر ماه ژانویه امضا كردند كه به مسكو اجازه انحصاری تولید نفت در سوریه را می دهد.
در این نوشتار آمده است: بخش انرژی سوریه در وضعی ناگوار قرار دارد و پالایشگاه های نفت این كشور نیاز به بازسازی اساسی دارند.
این تارنمای روس نوشت: ظرفیت پالایشگاه های نفت سوریه در مقایسه با دوره پیش از آغاز درگیری های مسلحانه در این كشور (2011) كه حدود 250 هزار بشكه در روز بود، به نصف كاهش یافته است.
بر اساس توافقنامه هایی كه در ماه سپتامبر سال گذشته (2017) میان ایران و سوریه برای بازسازی سامانه های انرژی این كشور امضا شده است، به احتمال زیاد ایران به این اقدام خواهد پرداخت.
در ادامه این مقاله آمده است: اما ایران منابع مالی كافی برای سرمایه گذاری در زیرساخت های انرژی سوریه در اختیار ندارد و شركت های اروپایی هم بعید است كه به علت تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه، در بخش نفت و گاز این كشور سرمایه گذاری كنند.
این رسانه روس نوشت: اما روسیه كه خود تحت تحریم های آمریكا و اروپا قرار دارد، از این محدودیت ها هیچ هراسی ندارد و می تواند در بخش های انرژی سوریه سرمایه گذاری كند.
بر اساس داده های صندوق بین المللی پول، سوریه در سال 2015 به 27 میلیارد دلار برای بازسازی بخش انرژی خود نیاز داشت كه این رقم اكنون به حدود 40 میلیارد دلار رسیده است.
در پایان این مقاله خاطرنشان شده است: هنوز بخش هایی از سوریه تحت اشغال تروریست ها قرار دارد و سرنوشت حوزه های نفتی در این مناطق نامعلوم است.
اروپام*391 * 1346*1486**
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۱
مسكو - ایرنا - دو رسانه روسیه از امضای توافقنامه همكاری میان این كشور و سوریه در عرصه انرژی خبر داده و خاطرنشان كرده اند كه مسكو تولید نفت را در این كشور عربی خاورمیانه در انحصار می گیرد.