به گزارش ایرنا، شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در شورای دانش آموزی استان مركزی در اراك، افزود: آموزش حقوق شهروندی به طور مستقیم با افزایش آگاهی اقشار مختلف مردم به خصوص جوانان و نوجوانان ارتباط دارد كه این مهم فرهنگ مطالبه گری را بالا می برد.
وی ادامه داد: تبیین حقوق شهروندی در مدارس و دانشگاه ها روحیه مسئولیت پذیری و مشاركت پذیری قشر جوان را افزایش می دهد كه این مهم سرمایه نرم و ارزشمند برای نظام اسلامی است.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی بیان كرد: برقراری ارتباط با شوراهای دانش آموزی از كارویژه های اصلی كارگروه تخصصی منشور حقوق شهروندی است و نمایندگان این كارگروه ها در استان های مختلف وظیفه دارند ضمن ارائه اصول اساسی و برنامه ها، نسبت به جذب نقطه نظرات نمایندگان شوراهای دانش آموزی و ارسال به كارگروه كشوری اقدام كنند.
وی اظهار كرد: قبل از معرفی منشور حقوق شهروندی باید نسبت به تربیت شهروندان اقدام كرد و این مهم نیز تنها در مدارس و از سنین پایه امكان پذیر است.
مولاوردی اظهار كرد: وزارت آموزش و پرورش برنامه های اجتماعی و اخلاقی خود را در سال های آخر تحصیل به دانش آموزان ارائه می كند و این مهم درست زمانی اتفاق می افتد كه بخش عمده ای از شخصیت اجتماعی افراد شكل گرفته و دیگر امكان تغییر وجود ندارد.
وی گفت: هر گونه آموزش به خصوص حقوق شهروندی باید از سنین پایه به دانش آموزان ارائه شود تا سنگ بنای شخصیت افراد بر اساس منشور حقوق شهورندی شكل بگیرد.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی تاكید كرد: توسعه و بالندگی كشور در گرو تربیت شهروندان فعال و همراه با عنصر مشاركت پذیری است كه وزارت َآموزش و پرورش باید برای این مهم برنامه ریزی های كاربردی داشته باشد.
،تبیین حقوق شهروندی را مهمتر از حقوق بشر دانست و گفت: حقوق بشر تنها حق محور است اما حقوق شهروندی همراه با مسئولیت است و افراد خود را نسبت به جامعه، نظام حاكمیتی، خانواده و حتی وجدان درونی خود مسئول می دانند از این رو تبیین این منشور می تواند كمك شایانی به توسعه پایدار جامعه بكند.
مولاوردی اضافه كرد: برنامه ریزی ها براساس نیازهای روز جامعه به صورت كارشناسی و به عنوان نقشه راه تدوین شده و این مهم ضمن شتاب بخشی به اهداف عالیه نظام اسلامی و دولت تدبیر و امید از كارهای پراكنده و جزیره ای نیز جلوگیری می كند.
وی ادامه داد: اگرچه حقوق شهروندی یكی از مواد اصلی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است اما سال گذشته و برای اولین بار به صورت منشور اجرایی در دستور كار دولت یازدهم قرار گرفت و رئیس جمهوری با جدیت هر چه تمامتر آن را دنبال می كند.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی اظهار كرد: رئیس جمهوری با تدوین منشور حقوق شهروندی، مسئولان و دولتمردان را ملزم به رعایت حقوق مردم می كند و مراحل اجرایی شدن مفاد این منشور را نیز با دقت پیگیری خواهد كرد.
وی افزود: نهادسازی حقوق شهروندی در استان ها انجام شده و همه وزرا و استانداران نیز یك مشاور ویژه یا یك رابط در امور حقوق شهروندی انتخاب كرده اند.
مولاوردی بیان كرد: برقراری عدالت آموزشی به عنوان یكی از اركان عدالت اجتماعی ساماندهی بازماندگان از تحصیل، كودكان كار و خیابان از مواد ویژه منشور حقوق شهروندی است كه باید با همكاری های برون بخشی در كشور محقق شود.
وی بیان كرد: اجرای منشور حقوق شهروندی تنها از عهده قوه مجریه بر نمی آید و برای نهادینه كردن این مهم باید همكاری ویژه ای بین قوای سه گانه ایجاد شود.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی در ادامه سخنان خود به 40 سالگی انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: عملكرد و دستاوردهای نظام اسلامی باید به صورت ویژه بررسی شود و با یك كارویژه اساسی با اصلاح نقاط ضعف و برجسته سازی نقاط قوت به مسیر خود ادامه داده شود.
استاندار مركزی نیز در این نشست گفت: رعایت حقوق شهروندی اصلی ترین و اساسی ترین نیاز مردم است و آحاد ملت به خصوص دانش آموزان و دانشجویان باید این خواسته و مطالبه بحق خود را در بزنگاه های مختلف ابراز كنند.
سیدعلی آقازاده افزود: حقوق شهروندی به رعایت همه مسائل جامعه از جمله موضوعات اقتصادی و اجتماعی بر می گردد و افراد برای احقاق حقوق خود باید از منشور حقوق شهروندی آگاهی كامل داشته باشند.
وی ادامه داد: دانش آموزان علاوه بر مهارت های فنی و حرفه ای به آموزش مهارت های زندگی نیاز دارند؛ چرا كه جای خالی مهارت های زندگی و آشنا نبودن با این مهارت ها موجب بروز آسیب های اجتماعی و مشكلات بسیاری در جامعه می شود و با تسلط به منشور حقوق شهروندی می توانند به همه این مهارت ها دست یابند.
دیدار با نماینده ولی فقیه، دیدار با نمایندگان سازمان های مردم نهاد و دیدار با دانشجویان منتخب استان مركزی از مهمترین برنامه های سفر یك روزه دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی به كلانشهر اراك بود.
3017/6013/
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۶
اراك - ایرنا - دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی گفت: آموزش ركن اساسی تبیین و تشریح حقوق شهروندی است كه باید از سنین پایه و در مدارس كشور با راهبردهای مشخص و كارآمد انجام شود.