به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر شهرام اويس قرن درحاشيه اين همايش كه امروز چهارشنبه با حضور جمعي متخصصان اين رشته در كتابخانه ملي تهران برگزار شد، اظهار كرد:از سال 1996 (حدود 20 سال قبل) داروهايي براي درمان بيماران سكته مغزي در دنيا استفاده مي شود كه نقش ليزكنندگي لخته خون ايجادشده در اثر سكته را برعهده دارد.
وي با تاكيد بر اينكه زمان مفيد براي تاثير اين درمان حداكثر چهار ساعت و نيم پس از بروز سكته مغزي است، افزود: اگر لخته خون بزرگ باشد، با تجويز اين داروها به تنهايي نمي توان عارضه را برطرف كرد و نياز به درمان هاي مداخله اي پيشرفته است.
متخصص نورولوژي اظهار كرد: تكنيكي كه از حدود سه سال پيش در دنيا در دسترس پزشكان قرار گرفته است، اين است كه از طريق عروق بدن مانند رگ هاي دست يا پا به وسيله رابط هايي وارد عروق مغز شده و پس از پيدا كردن رگ مسدود شده، با استفاده از تجهيزات پيشرفته لخته درآورده مي شود.
اويس قرن ادامه داد: مزيت اين روش اين است كه حتي اگر بيمار بعد از 24 ساعت به مراكز درماني برسد، استفاده از اين روش براي او اثردهي دارد و در نتيجه محدوديت زماني را برطرف مي كند.
دبير كنگره استروك ايران با انتفاد از نبود اين امكانات در كشور اظهار كرد: ما هنوز در كشور به اين مرحله نرسيده ايم و حتي داروهاي حل كننده لخته را در برخي مراكز مانند بيمارستان شريعتي تهران از حدود 10 سال پيش مورد استفاده قرار مي دهيم.
اويس قرن گفت: تلاش انجمن استروك ايران با كمك وزارت بهداشت اين است كه مصرف اين دارو را در همه نقاط كشور توسعه داده و براي همه بيماران به كار ببريم ولي در كنار آن دنبال آن هستيم كه اين درمان پيشرفته مداخله اي را نيز در كشور شروع كرده و توسعه دهيم تا بتوانيم با مداخلات عروقي جان بسياري از بيماران را نجات دهيم.
وي خاطرنشان كرد: اين روش درماني درحال حاضر در برخي از مراكز به صورت محدود انجام مي شود البته فقط در شهر تهران و به ندرت در برخي شهرها نيز به صورت موردي انجام شده اما درحد انگشت شمار است.
متخصص نورولوژي گفت: ما تكنيك هاي لازم و متخصصان با مهارت در اين زمينه را در كشور داريم و تنها بايد امكانات و تجهيزات مورد نياز و همچنين پوشش بيمه اي آن انجام شود تا بتوان اين درمان ها را توسعه داد.
اويس قرن ضمن ارايه توضيحاتي تخصصي درخصوص كاربرد روش هاي درماني سكته مغزي اظهار كرد: تزريق داروي ترومبوليتيك و تكنيك مداخله اي، دو روش درمان بيماران سكته مغزي است؛ همه بيماران سكته مغزي كانديد دريافت داروي ترومبوليتيك هستند اما به همه آنها نمي توان اين دارو را داد زيرا برخي دير مراجعه مي كنند، يا از داروهاي وارفارين استفاده كرده و يا فشارخون بالا دارند كه براي اين بيماران نمي توان از اين دارو استفاده كرد.
وي افزود: همچنين همه بيماران سكته مغزي كانديد خارج كردن لخته از عروق به روش مداخله اي نيستند و حدود 20 درصد بيماران كانديد اين روش هستند.
اويس قرن گفت: شاخص هاي آماري وجود دارد كه به آن 'ان تي تي' گفته مي شود كه طبق آن از هر سه بيمار طبق مطالعات صورت گرفته، يك نفر از به كارگيري هر دو روش به طور همزمان بهره زيادي مي برد، به صورتي كه اين فرد براي ادامه زندگي خود ديگر نيازي به كمك ديگران نخواهد داشت.
وي ادامه داد: همچنين طبق مطالعات قبلي افرادي كه فقط درمان دارويي را دريافت كرده اند، از هر 15 بيمار يكي بهبود مي يابد.
دهمين كنگره سكته مغزي از امروز دوم تا چهارم اسفندماه به مدت سه روز در سالن همايش هاي كتابخانه ملي ايران در حال برگزاري است.
علمي**1834**1440
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰
تهران- ايرنا- سكته مغزي بيماري است كه درصورت وجود تجهيزات لازم براي درمان به موقع مي توان جان بسياري از بيماران را از مرگ يا دچارشدن به عوارض شديد نجات داد؛ امكاناتي كه به گفته دبير دهمين كنگره بين المللي استروك ايران در كشور ما به ندرت و تنها در برخي مراكز درماني وجود دارد.