یزد- ایرنا- رییس انجمن علمی آسم و آلرژی ایران گفت: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، شیوع علائم آسم در كودكان ایران، 13 درصد و در بزرگسالان حدود 9 تا 10 درصد است.

به گزارش ایرنا دكتر مصطفی معین، روز چهارشنبه در آیین گشایش یازدهمین كنگره ملی انجمن آسم و آلرژی ایران در یزد افزود: مطالعات انجام شده در تهران نشان داد 34 درصد كودكان مورد مطالعه در این كلان شهر، علائم بیماری آسم چون سرفه، خس خس تنفسی و تنگی نفس دارند.
وی اظهار كرد: این آمار به مفهوم تشخیص قطعی آسم نیست اما نشان می دهد درصد زیادی از كودكان تهرانی به آسم مبتلا هستند.
معین، علت اصلی شیوع آسم در پایتخت را آلودگی شدید هوا در این كلان شهر بیان كرد و افزود: برای سایر كلان شهرهای آلوده چون اصفهان، اهواز، مشهد، تبریز و اراك نیز باید فكری اساسی پیاده كرد.
وی هشدار داد: مسوولان نظام سلامت و مجموعه دولت به فكر آینده فرزندان این كشور باشند و هوای سالم و پاك را برای همه مردم به ویژه كودكان و نوجوانان ، سالمندان و مبتلایان به بیماری قلبی و تنفسی فراهم كنند.
رییس انجمن علمی آسم و آلرژی ایران، علائم آسم را شامل سرفه های خشك، خس خس و تنگی نفس بیان كرد و افزود: این بیماری، شیوع زیادی دارد و اگر كنترل نشود بسیار خطرناك است اما چنانچه سریع تشخیص و درمان شود از مرگ بیماران پیشگیری می شود.

***داروهای آسم، گران و كمیاب هستند
معین با بیان اینكه نرخ درصدی از داروهای بیماران آسم به ویژه داروهای جدید، بالاست تصریح كرد: قبلا بسیاری از این داروها زیر پوشش بیمه بودند و هر چند به ظاهر از پوشش بیمه خارج نشده اند اما به دلیل كمیاب بودن داروهای این بخش و همكاری نكردن بیمه ها در پرداخت هزینه ها به داروخانه ها و پزشكان، بیماران مجبورند هزینه ها را از جیب خود پرداخت كنند.
وی اضافه كرد: بیماران آسم از این نظر در تنگنا قرار دارند اما چنانچه پوشش بیمه ها گسترش یابد و آنها در زمان مقرر، بدهی خود را به داروخانه و پزشكان پرداخت كنند بیماران هم از تسهیلات خوبی برخوردار خواهند شد.
معین گفت: مطالعات انجام شده طی چند سال قبل در جهان حاكیست سالانه 300 تا یكهزار و 500 دلار هزینه بیماران مبتلا به آسم است .
رییس انجمن علمی آسم و آلرژی ایران اضافه كرد: مطالعاتی كه در هشت سال گذشته در ایران انجام شد نیز نشان می دهد سالانه 9 هزار میلیارد تومان، خسارت ناشی از این بیماری در كشور است كه اكنون این رقم افزایش یافته و نیاز به مطالعات جدیدتر دارد.
دبیر علمی كنگره یاد شده هم گفت: از مجموع مقالات پژوهشی ارسالی به دبیرخانه این كنگره 20 مقاله توسط هیات داوران پذیرفته شد كه در این كنگره ارائه می شود.
محمدحسن بمانیان افزود: كنگره یاد شده با محوریت افزایش و ارتقای آگاهی متخصصین و پزشكان عمومی در خصوص بیماریهای شایع آسم و آلرژیك از جمله آلرژی های بینی، آلرژی های تنفسی، آلرژی های دارویی، بیماریهای نقص ایمنی و همراه با امتیاز بازآموزی برگزار می شود.
در یازدهمین كنگره ملی آسم و آلرژی ایران كه به مدت سه روز ادامه دارد بیش از 300 نفر از اساتید ، پزشكان ، پرستاران و دانشجویان كشور حضور دارند و در زمینه بیماری آسم و راه های كنترل و پیشگیری از آن بحث و تبادل نظر می كنند.
این كنگره با همكاری مدیریت درمان تامین اجتماعی یزد ، انجمن آسم و آلرژی ایران و دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد برگزار می شود.
آسم عارضه ای است كه به دنبال تنگ شدن مجاری كوچك و برونشهای ریوی در اثر آلرژی یا در اثر ورم در بیماریهای عفونی ریه و یا هر عامل دیگری كه بتواند باز و بسته شدن ریه ها را مختل سازد بوجود می آید.
2088/ 6197