زنجان - ایرنا - سرپرست كارشناسان مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس مركز بهداشت زنجان، گفت: آمار ها و بررسی ها نشان می دهدف به خاطر احساس قوی تر بودن، فقط 30 درصد مردان در ایران برای سلامت خود به پزشكان مراجعه می كنند.

شیرین بخشی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 70 درصد مراجعات به مراكز بهداشتی، درمانی و مطب‌ها در بخش مراقبت‌های پزشكی و غربالگری سلامت مربوط به بانوان است.
سرپرست كارشناسان مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس مركز بهداشت زنجان، گفت: نباید احساس قوی و سالم بودن، باعث شود یك فرد از سلامت خود غافل شده و نكات ایمنی سلامت بدن را نادیده بگیرد.
بخشی با تبیین اهمیت سلامت مردان، گفت: نامگذاری یك هفته با موضوع سلامت مردان بیشتر به منظور برانگیختن حساسیت قشر مردان جامعه نسبت به سلامت خود است.
وی تصریح كرد: در واقع ارتقای سلامت بیشترین نیروی كار در كشور و توسعه آن وابسته به سلامت مردان خواهد بود.
بخشی تاكید كرد: تمركز بر سلامت مردان باعث بهبود روابط و برجسته ساختن نقش مثبت یك مرد سالم در جامعه خواهد بود.
وی افزود: خطرهای محیطی، استرس های شغلی و عادت های نادرست برخی از جمله اعتیاد و مصرف الكل در زندگی و مراجعه كمتر مردان به پزشك باعث می شود تا سلامت مردان بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد.
سرپرست كارشناسان مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس مركز بهداشت زنجان، خاطرنشان كرد: با توجه به اهمیت و شیوع كم تحركی در جامعه و تاثیر آن بر كلیه ابعاد سلامت از قبیل بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها شعار 'ورزش، كلید طلایی سلامت مردان' تعیین شده است.
بخشی تاكید كرد: افرادی كه تحرك بدنی مناسبی دارند، شادی و نشاط بیشتری هم خواهند داشت و از نظر روانی نیز شرایط بهتری نسبت به سایر افراد جامعه دارند.
به گزارش ایرنا، هفته سلامت مردان از اول اسفند به مدت یك هفته در كشور نامگذاری شده و اقداماتی از سمت وزارت بهداشت در جهت افزایش آگاهی جامعه انجام می دهد.
آمارهای رسمی و غیر رسمی نشان از كم تحركی، ورزش نكردن و چاقی مشكل جهانی است و در كشور ایران نیز این معضل به خصوص در چند سال اخیر بیشتر شده است.
تعداد زیادی از كودكان نسبت به سال های گذشته چاق تر شده اند و به همین دلیل آمار چاقی در كشور بالاتر رفته است.
براساس نظر سازمان جهانی بهداشت، ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط برای حداقل پنج بار در هفته و یا ۲۵ دقیقه فعالیت شدید حداقل ۳ بار در هفته، برای بزرگسالان توصیه می شود.
البته هرچه میزان فعالیت بیشتر باشد اثرات مفید آن بر قلب و عروق بیشترخواهد بود.
3216/8068