به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، به تازگی مقامات امنیتی آمریكا در كمیته اطلاعات سنا هشدار دادند كه روسیه برای دخالت در انتخابات میان دورهای سال 2018 میلادی در آمریكا آماده می شود. رسانه های آمریكا هم از مدت ها پیش در حال بررسی زوایای مختلف این موضوع هستند. اما مساله ای كه در همین ارتباط مطرح است مداخله گری های آمریكا در امور سایر كشورها از جمله در برهه هایی چون برگزاری انتخابات است.
این موضوع مورد توجه رسانه های عربی نیز قرار گرفته و گزارش حاضر دربردارنده مهمترین محور تحلیل هایی است كه در زمینه مداخله جویی های آمریكا در سایر مناطق و كشورها از جمله حمایت از گروه های تروریستی، در رسانه های عربی انتشار یافته است.
** مداخله گری گسترده آمریكا در امور كشورها
خبرگزاری رسمی سوریه «سانا»، روزنامه های «الشروق» و «الاهرام» مصر و «الحوار المتمدن» مغرب دخالت های آمریكا در انتخابات دیگر كشورها و فتنه گری های واشنگتن با شیوه و بهانه های مختلف را مورد توجه قرار دادند.
خبرگزاری رسمی سوریه نوشت: مداخله در امور دیگران با ابزار و شیوه های مختلف نظامی و سیاسی به ویژه از طریق حمله، جنگ و تلاش برای اثرگذاری در انتخابات دیگر كشورها از ویژگی های برجسته سیاست واشنگتن و دستگاه های اطلاعاتی آمریكا طی ده های گذشته است. هدف آمریكا از این مداخلات تحقق منافع سیاسی مختلف است و واشنگتن برای رسیدن به این اهداف از بهانه های گوناگون استفاده و در راستای منافع خود دسیسه چینی می كند.
در عرصه نظامی، آمریكا در امور بسیاری از كشورهای جهان دخالت كرده و از مبارزه با تروریسم و وجود سلاح های كشتار جمعی به عنوان ابزار و بهانه ای برای توجیه مداخلات خود استفاده كرده است. همانطوری كه این بهانه ها را در حمله نظامی آمریكا به افغانستان و عراق دیدیم. حمله نظامی آمریكا به این دو كشور سبب كشته و آواره شدن میلیون ها نفر و ویرانی گسترده زیرساخت های این دو كشور و گسترش تروریسم در سراسر جهان شده است.
به نوشته خبرگزاری رسمی سوریه یكی از شكل های دخالت های آمریكا در امور دیگر كشورها از طریق انتخابات این كشورها صورت گرفت. به طوری كه روزنامه «نیویورك تایمز» در این زمینه نوشت آژانس اطلاعات مركزی آمریكا (سی آی ای) همواره از زمان تاسیس خود در انتخابات كشورهای جهان دخالت كرده است.
این روزنامه به نقل از «استیون هال» كه به مدت 30 سال در سیا فعالیت داشت نوشت این سازمان از زمان تاسیس در سال 1947 در انتخابات دیگر كشورها دخالت كرده و از پوستا، كتابچه، پلاكارد و شعارهای تبلیغاتی در این زمینه استفاده و اطلاعاتی دروغین و گمراه كننده برای توجیه این دخالت ها منتشر كرده است. هال گفت اگر از یكی از كاركنان دستگاه اطلاعاتی آمریكا پرسیده شود كه آیا روس ها اصول بازی را نادیده گرفته اند و دست به یك اقدام نامتعارف زده اند حتما پاسخ او منفی خواهد بود.
همچنین روزنامه نیویورك تایمز به نقل از «دوو لیون» استاد دانشگاه «كارنگی ملون» آمریكا نوشت آمریكا تاكنون در انتخابات 81 كشور جهان از جمله روسیه در سال 1996 دخالت كرده است.
برپایه این گزارش، شكل دیگری از مداخلات سیاسی آمریكا از طریق حمایت واشنگتن از كودتاهای نظامی و ترورهایی رخ داد كه در قرن گذشته در بسیاری از كشورهای قاره آفریقا، آمریكای لاتین و آسیا به وقوع پیوست و آشوب و بی ثباتی هایی را برای این كشورها به دنبال داشت.
به نوشته خبرگزاری رسمی سوریه، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ماه سپتامبر سال گذشته (شهریورماه) تاكید كرد آمریكا در سال 1996 میلادی در انتخابات ریاست جمهوری روسیه دخالت كرده است و تحقیقات در این زمینه هنوز هم ادامه دارد. او گفت حافظه واشنگتن دچار اختلال هایی است. آمریكایی ها فراموش كرده اند كه در سال 1996، فدرال رزرو 500 میلیون دلار به سفارت آمریكا در روسیه انتقال داد. كارگزاران آژانس اطلاعات مركزی آمریكا این اموال را در اختیار افراد مشخصی قرار داد تا از نامزدی كه واشنگتن برای ریاست جمهوری روسیه مناسب می دید، حمایت كنند.
در تایید دخالت آمریكا در انتخابات دیگر كشورها، «استیون كینزر» سال گذشته در گزارشی كه در نشریه «بوستون گلوپ» منتشر ساخت آورد روسای جمهوری آمریكا طی یك قرن گذشته از ابزارهای بسیاری برای تاثیرگذاری در انتخابات دیگر كشورها استفاده كرده اند. از جمله اینكه آنها نامزدهایی را انتخاب و برنامه های را برای آنان ترسیم كرده و به رسانه ها منابعی داده اند تا از آنان حمایت كنند.
در این زمینه كینزر دخالت های آمریكا در امور دیگر كشورها و در انتخابات ریاست جمهوری ایتالیا، ویتنام، شیلی، نیكاراگوئه را یادآوری می كند و می گوید مساله دخالت در انتخابات دیگر كشورها از مهمترین اولویت های دستگاه اطلاعات آمریكا بوده است. او همچنین دخالت های آمریكا در اوكراین را یادآور شد. واشنگتن در اوكراین از كودتای خونین علیه دولت در سال 2014 حمایت كرد و در این كشور به بحرانی دامن زد كه هنوز هم ادامه دارد.
به نوشته روزنامه الشروق، حمله آمریكا به عراق در سال 2003 میلادی بر خلاف قوانین بین الملل و تصمیم های شورای امنیت بود. آمریكا اطلاعات نادرستی درباره قدرت نظامی و سلاح های عراق ارائه و از آن به عنوان یك بهانه برای حمله به این كشور استفاده كرد. درباره رفتارهای آمریكا در سوریه هم باید اندیشید. حضور نظامی آمریكا در سوریه در حالی افزایش یافته است كه دمشق هیچ تمایلی برای حضور آمریكا در سوریه ندارد. آمریكا با ادعای مبارزه با گروه تروریستی داعش وارد سوریه شد اما پس از اینكه این گروه در نتیجه حمله ارتش سوریه و همپیمانان دمشق شكست خورد، آمریكا اكنون نیروهای داعش را در مرزهای سوریه و عراق مورد حمایت قرار می دهد تا بهانه ای برای حضور نیروهای آمریكایی در این دو كشور داشته باشد.
به نوشته روزنامه الحوار المتمدن، آمریكا برای دخالت در امور دیگر كشورها بهانه هایی را دستاویز قرار می دهد. این كشور دم از آزادی و ارزش ها می زند و ادعا می كند كه آمریكا قلب دموكراسی جهان است و حقوق بشر در آن رعایت می شود. اما این ادعاهای آمریكا اكنون از سوی مردم جهان زیر سوال رفته است. آمریكا در شرایطی دم از گسترش دموكراسی می زند كه پیش از این شكست خورده است و چهره استعمارگری آن برای همه در حمله به عراق آشكار شد. این در حالی است كه واشنگتن ادعا می كرد كه دموكراسی را برای مردم عراق به ارمغان خواهد آورد. حمایت های آمریكا از اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل در سرزمین های اشغال شده نیز به خوبی گویای این واقعیت است.
به نوشته روزنامه الاهرام، هیچ مكانی در جهان یافت نمی شود كه آمریكا در آن آتش فتنه را شعله ور نساخته باشد. این كشور برای تحقق منافع خود تلاش می كند امور جهان را بر پایه خواسته های خود سامان دهد و تصمیم گیرنده اصلی جهان باشد.
تروریست هایی كه جهان را با تهدید روبرو ساخته اند دست پرونده آمریكا هستند. داعش شاخه ای از القاعده است كه آمریكا در افغانستان آن را تاسیس و از آن حمایت مالی و تسلیحاتی كرد تا شوروی سابق را زمینگیر كند. گروه های تروریستی كه اكنون در سراسر جهان پراكنده اند از نتایج اشغال عراق و دامن زدن به شكاف و اختلاف مذهبی در عراق این كشور به شمار می آیند كه آمریكا باعث و بانی آن بوده است. سیاست آمریكا از هر گونه اخلاقی به دور است و ظلم آن را فراگرفته و در نتیجه آن خصومت ها افزایش یافته و جهان قربانی فتنه و تروریسم می شود.
** هوشیاری مردم ایران در برابر توطئه های آمریكا
نشریه «المنار» چاپ فلسطین هم به مداخله گری و ماجراجویی های آمریكا در ایران پرداخت و در گزارشی به قلم «محمود الشاعر» نوشت: آمریكا با پرچم دموكراسی توانست در بسیاری از كشورهای منطقه آتش افروزی كند و به فتنه دامن زند. از زمان انقلاب اسلامی در ایران كه شعار مقاومت در راس قرار گرفت و حمایت از حقوق فلسطینیان و دشمنی با رژیم صهیونیستی و آمریكا اعلام شد، آمریكا تلاش كرد با ابزارهای نظامی و اقتصادی گوناگون ایران را زیر فشار قرار دهد اما در این زمینه با شكست روبرو شد.
نتیجه فشارهای آمریكا علیه تهران قدرتمند شدن ایران بود. ایران اكنون در موازنه قدرت وزنه بزرگی است. اكنون ایران از نظر سیاسی و تسلیحاتی به رقیب قدرتمند آمریكا تبدیل شده و توانسته در سطح منطقه و بین المللی نقش برجسته ای را ایفا كند. با وجود تهدیدهای گسترده و گفتمان دشمنی آمریكا علیه ایران بازهم واشنگتن موفق نشد جایگاه ایران را تضعیف كند.
آمریكا برای مقابله با ایران به شیوه های غیراخلاقی بسیار توسل جست اما مردم ایران در دام فتنه های آمریكا گرفتار نشدند. راهپیمایی میلیونی مردم ایران در 22 بهمن ماه كه در آن دخالت خارجی در امور ایران را محكوم كردند مانند ضربه محكمی بود كه آمریكا و همپیمانان منطقه ای آن از مردم ایران دریافت كردند. همدردی و همسویی آمریكا با آشوبگران در ایران چهره واقعی آمریكا را نشان داد. آمریكا می خواهد با دامن زدن به جنگ های مصیبت بار در كشورهای با ثبات از آب گل آلود ماهی بگیرد و منافع خود و رژیم صهیونیستی را تامین كند.
پژوهشم **9278**9279
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷
تهران- ایرنا- طرح ادعاهایی در زمینه دخالت روسیه در انتخابات آمریكا بهانه ای شد تا رسانه های عربی موضوع مداخله جویی گسترده واشنگتن در امور كشورها و شیوه ها و اهداف آن را مورد بررسی قرار دهند.