به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، متالنز در واقع یك عدسی است كه با استفاده از فراماده ساخته میشود. فراماده به ماده مركبی گفته می شود كه دارای خواص نامتعارف الكترومغناطیس بوده و دارای ضریب شكست منفی نور است. بدین معنی كه این مواد نور را در جهت مخالف مواد عادی منكسر میكنند.
محققان برای ساخت این چشم مصنوعی ابتدا باید متالنز را در ابعاد بزرگ بسازند. متالنزها اختلالات كروی را با استفاده از مجموعه فشردهای از نانوساختارهای كوچكتر از طول موج نور برطرف میكنند.
به دلیل ابعاد بسیار كوچك متالنزها، تراكم اطلاعات در هر لنز بسیار زیاد است. برای این كه ابعاد یك متالنز از 100 میكرون به یك سانتیمتر افزایش یابد، اطلاعات لازم برای توصیف لنز 10 هزار برابر می شود. این حجم اطلاعات به چندین گیگابات فضای ذخیرهسازی نیاز دارد.
به همین علت محققان از یك الگوریتم فشردهسازی جدید استفاده كردند تا امكان سازگاری متالنز را با فناوریهای موجود در ساخت مدارهای مجتمع سازگار كنند.
در مرحله بعد باید متالنز جدید بهگونهای به عضلات مصنوعی متصل میشد كه قابلیت متمركز كردن نور را از دست ندهد. در چشم انسان ماهیچههای حلقوی وظیفه انقباض و انبساط عدسی را بر عهده دارند. محققان برای شبیهسازی این عملكرد از نوعی ماده كشسان و شفاف دی الكتریك استفاده كردند كه به لنز متصل میشود و با استفاده از تغییرات ولتاژ میتوان آن را كنترل كرد.
بدین ترتیب محققان توانستند متالنزی را بسازند كه توسط عضلات مصنوعی كنترل میشود و تنها 30میكرون ضخامت دارد.
محققان در تلاشند تا كارآیی لنز را افزایش داده و ولتاژ موردنیاز برای كنترل آن را كاهش دهند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار:گلشن
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه هاروارد با الهام از ساختار چشم انسان یك متالنز تطبیقی ساختند كه در واقع یك چشم مصنوعی مسطح الكترونیكی است. این متالنز تطبیقی قادر است سه عامل موثر در تاری دید شامل فوكوس، آستیگماتیسم و جابهجایی تصویر را كنترل كند.