به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیمراد اكبری» روز شنبه در افتتاحیه دومین نمایشگاه بینالمللی كشاورزی تهران ماشینآلات، نهادهها و سیستمهای نوینآبیاری كه در محل نمایشگاه بینالمللی تهران در حال برگزاری است، افزود: در سال های اخیر عزم خوبی در كشور برای افزایش بهرهوری در مصرف آب ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: بهینه سازی تولید محصولات كشاورزی تنها به مدیریت مصرف آب محدود نمی شود بلكه به عوامل دیگری مانند ماشین آلات كشاورزی، سم و بذر و كود مناسب و بهرهوری منابع انسانی بستگی دارد.
این مقام مسئول تصریح كرد: وضعیت منابع آبی ایران به خاطر خشكسالیهای اخیر به شدت افت كرده و لازم است تمام مسئولان، دست اندركاران، دانشگاهیان، تولیدكنندگان و شركت های دانش بنیان كشور به سمت شرایطی بروند تا امكان افزایش بهرهوری آب در كشور ایجاد شود تا از مشكل كم آبی عبور كنیم.
وی با اشاره به این كه نسل فعلی، نسل پر مسئولیفتی برای حفظ منابع طبیعی كشور است، اظهار داشت: اگر نتوانیم منابع آب و داراییهای موجود را مدیریت كنیم نسلهای آینده با مشكلات جدی رو به رو می شوند.
به گفته وی، ارتقای تكنولوژی های جدید در مدیریت مصرف آب موثر هستند و برگزاری چنین نمایشگاه هایی می تواند تاثیر بسزایی در كاهش مصرف آب داشته باشد.
اكبری گفت: توان و ظرفیت خوبی برای تولید ماشین آلات كشاورزی و آبیاری در كشور ایجاد شده به شكلی كه امروز 95 درصد پروژههای كشور در روش های نوین آبیاری توسط تولیدات داخلی تامین میشود.
وی توان تولید بخش كشاورزی به روش های نوین آبیاری را سالانه بالغ بر 500 هزار هكتار برآورد كرد.
اكبری گفت: طبق برنامه ستاد اقتصاد مقاومتی در سال 96 اجرای 256 هكتار روشهای نوین آبیاری به ما تكلیف شد كه توانستیم تا به امروز 290 هزار هكتار را اجرایی كنیم و بقیه در دست اجراست.
وی با بیان اینكه تاكنون 145 هزار هكتار آبیاری نوین در سال جاری اجرا شده است، افزود: امیدواریم تا پایان سال مالی جاری تعهدات خودمان را در سال 96 به بهرهبرداران تحویل دهیم.
معاون وزیر جهادكشاورزی با بیان اینكه رویكرد ما به سمت آبیاریهای میكرو (آبیاری نواری) است، ادامه داد: این روش آبیاری بهرهوری بالایی دارد و این مهم در مزارعی كه قابلیت اجرا دارند، عملیاتی می شود.
وی تصریح كرد: در بخش تولید گندم در سال جاری 40 هزار هكتار آبیاری تحت فشار با استفاده از سیستمهای نوین آبیاری داشتیم و ركورد تولید گندم كشور به صورت میكرو به بیش از 13.5 میلیون تولید در هكتار رسیده است.
** آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی مهندسی كشاورزی
معاون وزیر جهادكشاوری با بیان اینكه با برخی از كشورهای همجوار مانند افغانستان و عراق جلساتی برای صدور خدمات فنی و مهندسی داشتهایم، افزود: توان تولید تجهیزات آبیاری ما در كشور بالاست كه با ایجاد انجمنهای قوی بخش خصوصی ما میتواند به این كشورها خدمات فنی مهندسی ارایه دهد.
وی یادآورشد: وزیر جهادكشاورزی ایران در جلسه ای با همتای عراقی خود برای ارایه خدمات فنی مهندسی اعلام آمادگی كرد تا بتوانیم به این كشور پس از ویرانی هایی كه داعش در زیرساخت های آن ایجاد كرد، كمك كنیم.
به گزارش ایرنا، دومین نمایشگاه بینالمللی كشاورزی تهران ماشین آلات، نهاده ها و سیستم های نوین آبیاری از پنجم تا هشتم به مدت چهار روز در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برپا خواهد بود.
در این نمایشگاه در مجموع بیش از 200 شركت داخلی و خارجی انواع ماشین آلات كشاورزی، لوازم و تجهیزات آبیاری را ارایه می دهند كه نزدیك 50 مورد از این شركت های خارجی از كشورهای نروژ، تركیه و چین هستند.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9186*1070**2025
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۶
تهران - ایرنا - معاون امور آب و خاك وزیر جهادكشاورزی با بیان اینكه در6 سال گذشته سالانه حدود 6 درصد بهرهوری میزان آب اضافه شده است، گفت: این روند برای سال های آتی افزایش می یابد.