به گزارش ایرنا از وزارت علوم، منصور غلامی روز یكشنبه در دیدار با «نومویو نكو» كه در محل این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر گامهای بسیار خوبی را در راستای توسعه فناوریها و ایجاد اقتصاد مبتنی بر فناوری برداشته است.
وی افزود: نزدیك به 200 مركز رشد را در دانشگاهها و مراكز غیردانشگاهی داریم كه برای حمایت از شركتهای جدید مبتنی بر دانش و تكنولوژی فعالیت میكنند و اكثر این شركتها و مجموعههای حمایتكننده از علوم و تكنولوژی در سطح جامعه را استادان دانشگاهها و دانشجویان تحصیلات تكمیلی كمك میكنند.
وزیر علوم خاطرنشان كرد: علاقهمندیم تجربیات خود را با كشورهای همسایه و بخصوص كشورهایی كه با آنها در قالب سازمان همكاری یا اتحادیه، فعالیت مشترك داریم به اشتراك بگذاریم.
وی با تأكید بر حمایت از مركز منطقهای علوم و انتقال فناوری موسوم به RCSTT، افزود: به سهم خودمان آمادگی داریم در مسائلی كه در مورد منطقه و كارهای مشتركی كه تصمیمگیری میشود كمك كنیم.
به گفته غلامی، توسعه كشور بر مبنای جوانان شكل میگیرد و بانوان كشورمان در عرصههای مختلف كارآفرینی از جمله در حوزه كشاورزی نیز حضوری فعال و مؤثر دارند.
تأسیس مركز منطقهای علوم و انتقال فناوری، در نشست گروه آكادمیك اتحادیه حاشیه اقیانوس هند تصویب شده و مقر آن در تهران است.
این مركز با هدف گسترش همكاریهای علمی و فناوری بین كشورهای عضو اتحادیه حاشیه اقیانوس هند فعالیت می كند و تا به حال چند شبكه علوم و فناوری از جمله شبكه گیاهان دارویی، صنایع غذایی و فناوری غذایی و نمكزدایی در آن شكل گرفته است.
دبیر كل اتحادیه حاشیه اقیانوس هند نیز در این دیدار با اشاره به همكاریهای علمی و دانشگاهی با ایران، اظهار داشت: تقویت علوم و فناوری به توسعه پایداری كه مدنظر اتحادیه و منطقه است، منجر میشود.
نومویو نكو با بیان اینكه ایران و هند دو كشور پویا در حوزه علوم و فناوری هستند، تصریح كرد: در اتحادیه كشورهای حاشیه اقیانوس هند، كشورها و دولتها در سطحهای مختلف و كشورهای كمتر توسعه یافته حضور دارند و تلاش میشود تمام دولتها و كشورها به یك سطح مطلوبی دست یابند؛ لذا ظرفیتسازی در كنار بودجه به ارتقای وضعیت كشورهای عضو كمك شایانی خواهد كرد.
وی بحث كارآفرینی در كشورهای در حال توسعه را بسیار دارای اهمیت دانست و افزود: نباید فراموش شود كه جوانان و بانوان پایه و جمعیت اساسی كشورهای در حال توسعه را تشكیل میدهند و امیدوارم در دیدار آینده شاهد به كارگیری بانوان در عرصه كارآفرینی و در حوزه همكاریهای علمی بینالمللی باشیم.
در این نشست كه حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مركز همكاریهای علمی و بینالمللی و مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز حضور داشتند، زمینههای همكاریهای مشترك علم و فناوری با مسئولان اتحادیه كشورهای حاشیه اقیانوس هند مورد بررسی قرار گرفت.
فراهنگ**1055
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲
تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با دبیر كل اتحادیه حاشیه اقیانوس هند، با اشاره به توانمندیهای علم و فناوری كشورمان، بر لزوم استفاده از ظرفیتها و تجربههای مشترك در همكاریهای علمی بینالمللی تأكید كرد.